Някакви изпарения след автомивка?

Започната от Lakokara4a, 22 Февруари 2015 13:03:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Lakokara4a

Колеги, вчера измих колата, че беше мнооого мръсна. Вечерта забелязах, че като се прибрах и спрях пред входа от черните пластмаси под прозореца и до чистачките излиза пара. Вдигнах капака и идва някъде от кората над двигателя, но не знам точно откъде защото не съм я свалял. Викам от миенето е вода, още повече че наистина имаше вода по пластмасите. Днес преди малко пак се прибрах и пак пушеше. Възможно ли е да не е изсъхнала от вчера и изобщо какво може да е намокрено? Вярно че сега е студено и трудно съхне, ама това някакъв филтър може ли да е, или знам ли и аз? Излиза изпарението не от страната на шофьора, а от другата, пасажерската страна под кората на двигателя някъде...
Само да добавя, че не мирише на нафта или масло.
Вече трети ден слизам и като позагрее колата почва изпарението. По двигателя няма нищо и не мога изобщо да разбера откъде излиза...
Ford Focus Cmax 2000 куб. 136 к.с

Alexi

щом ти не можеш да разбереш откъде дими ние няма как да разберем .. смъкни кората и огледай

Lakokara4a

Кората съм я махнал вече и нищо не мога да констатирам. Примерно между тия черните пластмаси до чистачките има ли някакъв плат или  филтър, коъто може да е мокър? Или пък от страната на ангренажа има ли някакъв филтър? Е това ако можете да ме насочите да знам какво търся все пак. Ако не здраве да е, все ще излезе тая вода, въпроса е все така ли ще се мокри да го ева?

TourneoRS

Забелязал ли си дали след обилен дъжд  го прави пак  ?
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Alexi

то въпроса е сигурен ли си че е водна пара ..

Lakokara4a

За мен е водна пара, ама... Не мирише на нафта или масло. При дъжд досега не съм забелязал да има, сега вече и това ще следя. Въпроса е, ако е от измиването това инцидент ли ще е или все така ще съхне?! И да видя ако е някое уплътнение да го сменя. Днес светих и с фенерче и долната кора под двигателя имаше мокри участъци, та е възможно и от там чак да идва, защото самия двигател е чист и сух като слънце.

Milcho

Свали "тия черни пластмаси до чистачките" и виж дали има вода и отпушени ли са дренажните отвори.
"по-добре счупен Форд бензин, отколкото здраво БМВ дизел" - Ина Тодорова

Lakokara4a

Причината  установена- скъсан маркуч на антифриза. Излиза от водната помпа и има  вентил за обезвъздушаване. Само дето само с доставка го има и ще чакам цяла седмица да пристигне.