E A C FAIL - какво ме чака???

Започната от vnd, 14 Януари 2015 17:59:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vnd

Здравейте колеги,  за много години
Днеска след работа загубих мощност взех да бръмча застрашително  като мерцедес  от 70-те
и на мястото на километража  се изписа   e a c fail   и започна дас мига
става въпрос за фиеста 1.4 дизел  03г.

Pyrhel

Това е обща грешка за електронната газ. Трябва да се прочетат грешките, за да се мисли какво е, защото има много варианти.
Най-честия проблем е повреден педал на газта при дизелите или софтуерна калибровка заради дросела при бензиновите мотори.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

vnd

значи ходих в сервиз закачиха ме  на компютъра и откриха че имам дефтунки  на дюзите за смяна който пък от тяхна страна били със щипки не със резба и така
защистиха ги и сега върви малко като пусна парното и мирише на нафта  ама до смяната ще е така ;D

Dmitarcho

Това в МП ли ти го казаха....или си ходил някъде другаде за диагностика ?!?
Ръца Пръца

vnd

Dmitarcho

Диагностика, само в МП ще ходиш ;) не,че и за това много ги бива...но поне имат техника ;) и ме съмнява да ти кажат нещо подобно след диагностициране ;)
Ръца Пръца

gogo766

При мен такава грешка излезна горивна рейка, при ремонта смених и горивните пътища, комплекта в МП беше 60-70 лв. А рейката мисля че сложих употребявана с гаранция 6м и труд 200 лв. По спомени, грешката и миризмата на нафта ми  струваше около 300 лв. (race)

vnd

Цитат на: gogo766 в 29 Януари 2015 09:15:11
При мен такава грешка излезна горивна рейка, при ремонта смених и горивните пътища, комплекта в МП беше 60-70 лв. А рейката мисля че сложих употребявана с гаранция 6м и труд 200 лв. По спомени, грешката и миризмата на нафта ми  струваше около 300 лв. (race)

128лв. Дефтунки и труд -доволен съм мъркаа като  бензин, набира се яко и определено смъкна разхода,миризмата изчезна сега изгарянето  е по-добро (fe)