вибрации при ускорение

Започната от poliglotko, 09 Януари 2015 16:33:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

poliglotko

Здравейте,
може ли някой да ми даде съвет ,какъв може да е проблема на автомобила ми Форд Фиеста 1.8D - 60 к.с.
при ускорение започват  вибрации на целия автомобил,
-прегледал съм тампоните на двигателя
-балансирал съм гумите
-лятото сменях дългата полуоска (втора употреба)
вибрациите започват около 90-100 км. , на малките предавки (по ниска скорост)не се усеща нищо,
и са само в момента на подаване на газ(при ускорение), след като отнема газта спира да тресе!
Благодаря ви за вниманието

marti1996

карета? това преди снега имаше ли го имам предвид преди ниските температури тея дни защото може да е имало парче лед от вътрешната страна на джантата и да се е получил дисбаланс на гумата(гумите).
при нанагорнище или нанадолнище се проявява, ако е по нанагорнище и напънеш здраво е 100% сигурно че са вътрешни карета.

Dmitarcho

Аз така от пълни джанти със сняг/киша и лед си бях изкарал акъла, че ще се разглоби тая кола :) Ако е от карета, няма ли да трака/тресе и при по-ниска скорост - 50-60 км/ч примерно. На мен ми тресеше точно между 90 и 110 км/ч, спрях ... обикалях половин час колата, накрая очистих снега и мизерията от джантите и всичко си дойде на мястото ;)
Ръца Пръца

ForeverFord

Кофти гуми, аз така лятото имах същия случай защото гумите ми бяха много износени
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

poliglotko

Гумите ми са чисто нови, а и направих баланс още преди да падне снега,
вибрациите ги имаше когато купих колата през април м.г. ,смених двата маншона
и дългата полуоска със опорния лагер на полуоската(когато сменях маншоните не видях
да има луфтове на каретата,а и не чукат на завой) ,след смяната вибрациите намаляха ,
но ги има

Alexi

вътрешните ти карета са разбити

marti1996

Цитат на: Alexi в 10 Януари 2015 09:24:57
вътрешните ти карета са разбити
подкрепям това мнение, колегата е прав щом всичко друго е ок, само това остава да е.

poliglotko

marti1996

poliglotko

Здравейте,
ще изчакам да се постопли малко времето ,
и тогава ще смъкна полуоските за да  прегледам вътрешните карета,
и после ще пиша .

Petar 1966

Здравейте колеги, от известно време започна да тресе на втора скорост при ускорение, не много,но се усеща.
А от вчера при десен завой се появи някаква лека вибрация, по-скоро шум.Усетих го при включен круиз контрол при около 70-80км/ч.При ниска скорост не се усеща.Обаче тази сутрин при десен завой пред румънското посолство с около 20-30км/ч.се усети.
От ляво са сменени: амортисьор,, Каяба", тампон и лагер на макферсон,биелетка.
Някакви идеи?
Животът иска жертви,но няма да сме ние!

ivchotr

Провери как са стегнати гайките/болтовете на предно дясно колело. Ако е стегнато както трябва, провери луфтовете в полуоската.

Petar 1966

Положение засобакалос(закучи)! Вече трака и на ляв и десен завой!
Чувам го от лявата страна.Дали и външно и вътрешно каре са заминали?

ivchotr

Още ли не си проверил луфтовете ::)

Petar 1966

В събота ще сменям дисковете,и ще видя тези луфтове.Ако може инфо как точно да направя проверката.

ivchotr

Ми като хванеш полуоската и се помъчиш да я мръднеш по оста й, или да я завъртиш около оста й, при включена предавка и неподвижно колело. Не трябва да има луфтове по-големи от една идея. По-дългата е по-склонна към разбиване.

Petar 1966

Благодаря!
В събота ще пиша какво съм диагностицирал.(господи какви сложни думи използвам  (tooth))

Petar 1966

Оказа се ляво външно каре.Скъсан маншон.Смяна и....се чу от дясно-щтрак,щтрак, и десния маншон е скъсан,и то така фино,че едвам се забелязва.Беше влязла вода,а в неделя няма откъде ни каре,ни маншон.Така, че напълних с грес обилно,и по нататък ще го сменя.
А що се отнася за проверка за луфт на ръка,нямаше грам!Не мърдаше нито по оста, нито на завъртане , всичко стегнато.

ivchotr

Явно си го хванал в начален стадий ::)

Petar 1966

Цитат на: ivchotr в 01 Март 2020 18:43:59
Явно си го хванал в начален стадий ::)
Баси,а как ли трака в късен стадий? (tooth)

ivchotr

Не ти трябва да знаеш :D На печката се беше разбила дългата полуоска... Кошмар (scared)