Издирва ли се автомобилът - проверка в КАТ

Започната от Pyrhel, 04 Януари 2015 20:13:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Има ли система, чрез която може да се провери редовен ли е даден автомобил - например преди да го купиш искаш да ти е мирна главата и да го провериш дали не е краден, издирва ли се и т.н.?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

Само с познат в МВР но най добре със VIN а,  а не с номера,  най най добре със VIN в сервиза на марката (ако е по нова колата)

dimkaraganchev

Pyrhel

Благодаря за сайта, стана ми интересно по повод тази тема - замислих се, че ако се взима кола с незнайна история винаги може да си прецакан. Тъпо ми се струва, че нямат услуга, дори платена, защото е по-добре да дадеш 20 лева и да ти проверят колата, вместо да си изгърбен...

Marlboro

На автомобил нов внос и те нямат идея, дали е краден, разбират 2 седмици след регистрацията. Плащаш, караш и в някой момент разбираш, после си я гледаш на паркинга до нас.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

Dmitarcho

Не мога ли да я разглобя, и продам на части ;) Като я регистрираш, не я ли проверяват дали се издирва някъде в Европа ? Или това се прави само когато има проблем /съмнителни/ документи ?
Ръца Пръца

Marlboro

Нищо не проверяват на момента, дават ти талоните и я пускат за проверка в интерпол. На КАТ им трябват 10 дни (работни), за да се оправят с документите, на интерпол 30 сек за отговор. Ако автомобилът не е регистриран в София или не е спрян тук за проверка, шансът да разберат изобщо някога, че е краден клони към 0.

Marlboro

Цитат на: Dmitarcho в 05 Януари 2015 00:59:49
Не мога ли да я разглобя, и продам на части
Когато верче разбераш, че е крадена се конфискува до изясяване на ситуацията (разбирай, изгнива на паркинг) или ако си късметлия, ти я оставят на "отговорно празене", но като я потърсят е хубаво да е цяла, тъй че... 

Dmitarcho

Калбета :) Поредното уредено нещо в Държавата :)
Ръца Пръца

moni74

Най-бързо и лесно /съвсем безплатно при това/ се разбира, когато излезеш с нея извън границата. А ако е извън ЕС още по-добре, защото проверяват по-обстойно.

----------------------------

Pyrhel

Добра идея, пожелавам ти да го изпиташ със следващата си кола.

hotblooded

Е то това е като да светнеш  със запалката да видиш има ли бенз в резервоара...

dimkaraganchev

Цитат на: moni74 в 05 Януари 2015 10:13:18
Най-бързо и лесно /съвсем безплатно при това/ се разбира, когато излезеш с нея извън границата. А ако е извън ЕС още по-добре, защото проверяват по-обстойно.
Ха-ха, лаф да става.

moni74

Съвсем сериозно го написах. Имам познат, който прехвърли кола с българска регистрация и я кара 3г. И при опит да отиде до Турция стана фала...
А с Мондеото вече съм излизал няколко пъти, както и с Яриса. С тези коли проблем няма.

Dmitarcho

Е точно, да тръгна на почивка/по ранота зад граница, и митничарите да ми я конфискуват на границата - безценно ;)
Ръца Пръца

G_o_c_e_v

А тук се случи следната случка.
Откраднаха на един познат опела. То направо си го оттърваха, но за него си беше кола. Търсиха, търсиха, не можаха да я намерят в Б-я. Накрая се оказа, че е зад граница, а най интересното беше, че преди да дойде в Б-я е била открадната, продадена в Б-я, след много години пак открадната и изнесена от Б-я. Те това е истински живот за един автомобил.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

pAbLo

"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

Alexi

аз имам един познат който си купи Ауди за 8к ,кара го известно време и при някаква рутинна проверка се оказа крадена и му я вземаха и пи една студена вода

moni74

Един братовчед си купи А6 преди време, кара го почти година. След това му го откраднаха, като крадците са сменили таблото в подземния гараж. С някакъв сателитен чип Аудито го откриха веднага в някакъв гараж в циганската махала в Бургас. Полицаите го прибраха и се оказа че бил краден и преди това. Та и моя братовчед пи една студена вода тогава :) Ако не го бяха крали от него, сигурно щеше да си го кара още.

escobar

Баси мамата, историята е като скоростно влакче - пълна с обрати.
В Дупница много обичат да спират пернишки регистрации и да проверяват дали са крадени. Една позната така няколко пъти си беше ходила в Гърция с един Пасатор и при проверка на Дупница се прибра без Пасат.

moni74

Интересното беше, че подземния гараж е негов целия. А крадците са свалили таблото и са сложили друго, за да запалят. Не знам колко са се бавили, но са били доста хладнокръвни.

hotblooded

Цитат на: moni74 в 06 Януари 2015 20:01:58
Интересното беше, че подземния гараж е негов целия. А крадците са свалили таблото и са сложили друго, за да запалят. Не знам колко са се бавили, но са били доста хладнокръвни.
На А6, 2000 г, това упражнение е правено за по-малко от 15 мин. Толкова време беше минало от спирането на кола, докато човека разбере че я няма. По същия начин - изкъртване на таблото, разкачане на кабеляка, закачане на тяхно табло (с удължен, вероятно кабеляк) и газ...   Върнаха я срещу 5000 лв. Бяха я скатали зад Окръжно Управление на МВР.

К.Методиев

В повечето случай за ваг дори не трябва и табло да се сменява а само достъп до буксите му.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

escobar

В КАТ преди някакъв пич безплатно им беше създал възможност за проверка за актове, точки и още нещо по електронен път, ама те я спряха... Институцията действа и предоставя услуги все едно е 1901 година.
Ако я пуснат в ШИС - шенгенската система ще скочи, достъп до нея имат МВР и митници със сигурност.

dtrifonov

Ако става въпрос за проверка на автомобил от БГ дали има тежести, запори и други от КАТ дават такава информация след подаване на заявление и чакане 2 седмици :(.

Поздрави.

opex

Значи като си купуваш кола и я регистрираш в КАТ, след всички документи и т.н. не /могат да/ ти казват дали е крадена и се издирва.
Но като излезеш с колата на улицата и те спрат за проверка - ооо, сори, тая кола се търси продължаваш пеш.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

dtrifonov

Цитат на: opex в 26 Януари 2015 15:49:45
Значи като си купуваш кола и я регистрираш в КАТ, след всички документи и т.н. не /могат да/ ти казват дали е крадена и се издирва.
Но като излезеш с колата на улицата и те спрат за проверка - ооо, сори, тая кола се търси продължаваш пеш.
Не е ли същото ако ти я приберат в момента на регистрацията?

CHEFOBG

Някой път май веднага ги проверяват.С едно приятелче като му регистрирвах ме колата пред нас на един чичка на канала доидоха и сложиха лепенките.Така с  40к изгоря.Аз миналата година като търсих на жената кола на 3 запорирани попаднах,добре че на момента звънях на познат за проверка.И 3 коли се на слънчев бряг ми удряха среща.

pAbLo

Фирма КАТ в устен вид казва - Колата не е проблемна.
В писмен вид 5лв банков превод и 10 дни справка.
Това за РЕГИСТРИРАНИ в БГто коли.
Новия внос... шанс!
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

dtrifonov