Сивото ми Мондео МК3

Започната от bochev89, 18 Декември 2014 13:51:49

« назад - напред »

0 Потребители и 6 гости преглеждат тази тема.

bochev89

Да ви покажа и аз моето Мондео. Мк3 2.0 тдци 131 коня изпълнение Джия. Карам го от началото на годината  и съм доста доволен, от поведението на пътя и комфорта. За съжаление не и от здравината, поне сравнявайки го със старото ми мк2 1.8 тди и праисторическата Сиерра 2.0и. Говоря конкретно за моя екземпляр разбира се. Оказа се че нямам много снимки, а и няма да правя нови след като миналата седмица един боклукчийски камион ме забърса.

За колата още мога да кажа, че е 2003 година, внос е от Италия, което си е обичайно вече за нас. екипирана е добре за модела - кожен салон с подгряване, ксенон, ЕСП, сидичейнджър и стандартните Джия екстри.

Pyrhel

Добре дошъл във форума и дневника :) От кое не си доволен в здравината?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Dmitarcho

Аз пък съм много доволен от здравината ;) Поне що се отнася за окачване - 3 години по нашите лунни пътища - биалетки и накрайници само ;) Камиона колко много те е забърсал, че повече няма да правиш снимки ?!?
Ръца Пръца

ihovahi

Здравей и добре дошъл. Мондеото изглежда много добре. Със здраве да си го караш (след като го оправиш де) и много да те радва. Ако може сподели от кое не си доволен - до сега никой не се е оплакал от здравината на МК3.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

bochev89

Не съм изяснил правилно, не съм доволен спрямо предишното ми Мондео, колкото и парадоксално да звучи. Основни проблеми имах с дюзите и след това пак с тях, едната се ушашави и трябваше да я пренастроиват. По скоро бих си признал, че поддръжката не е  е по джоба ми. Миналия месец сменях ролките с хидравличното амортесьорче и ремъка, което ми струваше половината заплата.Единия ксенонов фар, понякога не пали от раз и общо взето някакви досадни дреболийки.Иначе държа на колата си, избора ми отне може би около 3 4 месеца, преди да намеря "моето" Мондео. Със старото ми пак беше така може би оглеждах над 15 екземпляра преди да си го харесам, карах го 7 години и сега е при баща ми.Интересен факт е, че предишното ми беше 1.8 тди и успях да го запаля при минус 25 градуса. 

ihovahi

Е ти си сменил ролки, ремък и "амортисьорчето" - това са неща, които се сменят и далеч не са чак толкова скъпи. Има доста търгове по ибей, както и колеги, които могат да ти намерят части с отстъпки. А и нали знаеш... колата си е до късмет.
За дюзите... кофти работа ама вече и тях няма да ги мислиш ако е направен качествен ремонт.
Колата ти е супер, сега за дребни проблемчета... коя кола ги няма?!
Със здраве да си я караш и много да те радва  (fri)
Който фôрка "майстор" си нахôда!

bochev89

Благодаря, предстои ми и смяна на термостат след празниците, също така на едната ксенонова крушка(преди няколко месеца смених другата и сега светят различно, което дразни)

Dmitarcho

Термостата си го вземи от МП, да нямаш ядове после с него. Около 50-60 лв. беше. А и защо си решил да го сменяш ?
Ръца Пръца

bochev89

Не загрява, първо ще го закарам да го проверят и тогава ще го сменя, това след празниците!

Dmitarcho

"Не загрява" ;) Имай в предвид, че в града е нужно доста каране за да загрее колата - да мръдне стрелката. Едно 15 ми. и то каране в оборот ;) Парното как е ?
Ръца Пръца

martin1977

Цитат на: Dmitarcho в 25 Декември 2014 18:27:03
"Не загрява" ;) Имай в предвид, че в града е нужно доста каране за да загрее колата - да мръдне стрелката. Едно 15 ми. и то каране в оборот ;) Парното как е ?

Напротив колега ... в грешка си. Точно в града загрява много по-бързо. Ако на теб са ти необходими 15 минути, значи и ти си провери термостата. При най-ниските температури стрелката на 10-тата минута е по средата (около 90 градуса и почти не мърда от там /Мондео МК3/).

Pyrhel

Ама на бензиновото :)
А тука се говори за дизел и там поведението е точно както Dmitarcho каза.

martin1977

Опа, въобще не съобразих че говорим за дизел-бензин. Извинявам се за което.

Dmitarcho

Той и дизела може да загрее бързо, ако се кара на 3 к оборота ;)
Ръца Пръца

Иван Вълков

Цитат на: Dmitarcho в 25 Декември 2014 19:35:58
Той и дизела може да загрее бързо, ако се кара на 3 к оборота ;)
.......или над 3к  (rofl) (rofl) (rofl)

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

bochev89

Смених си термостата, вече загрява бързо.Изникна нов проблем маркуча за турбото ми "цъфна", в събота ми  предстои смяна.Имам и едно питане на мк3 има ли индикатори за изгорели крушки?

Alexi

bochev89

Имам следното питане, след като миналата година рециклирах дюзите, на два пъти, тази на четвърти цилиндър губи настройка, и трябва да се обучава наново.Някои сблъсквал ли се е с подобен проблем?

Pyrhel

Вижте дали няма ъпдейт за ECU-то, ако няма - пренапишете го със същата версия и набийте кодовете на инжекторите наново.

bochev89

Точно така направихме, но се страхувам, воден от максимата: "Ако нещо се случи веднъж може да не се повтори, но ако се случи втори път , задължително ще има трети"

Alexi

това е много неприятен момент и засяга машините преди фейса .. няма оправия .. за това винаги препоръчвам ако ще е тдци да е след фейса ..