Мнения и препоръки за избор на масло

Започната от piksi88, 07 Декември 2014 14:24:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

piksi88

Здравейте колеги,
време е да за смяна на масло и заедно с моторното реших да сменя и другите течности(които не съм сменил от закопуването) а именно
маслото в скоростите, хидравличното масло и двигателното. От темата за течностите в колата видях какви масла са препоръчани и в мен изникнаха няколко въпроса:
1) до сега съм карал с 10W40 и съм нямал проблеми, ако сложа 5w30   с такова дали ще се промени нещо. Дали ще го гори
2)до сега не съм сменял/доливал/проверявал маслото в скоростите и реших да го сменя с с това дали трябва да сложа и добавка или само маслото
3) на много места съм чувал че хидравличното масло се проверява и долива само до сега не съм доливал волана ми е малко тежък , не вярвам с смяната да се промени нещо но е някъкво начало. От сайта препоръчват това оказа се, че е масло за автоматична скоростна кутия.
Ще сменя горивния, масления и този на купето с същите каквито са и в момента Mahle мисля че са доста качествени.
Въздушният ми е КnN панелен.
Та колеги дайте си мнението за предстоящите ми покупки ако някой е карал с този вид масло или има някъкви отзиви за сайта дали е коректен и дали стоката си е оригинална. Ще съм много благодарен за всяко мнение  ^-^

TourneoRS

Аз да попитам , защо за всичко си избрал тази марка ?
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Alexi

много пари за масло са това .. кастрола в ибея е 18 паунда тубата

piksi88

Сега имам някъкви парички искам да ги вложа за добра профилактика. Ако мислите че това масло не си заслужава парите кажете някое което  да ми свърши работа. До сега съм карал 2 смени с Мобил полусинтетика , с Кастрол и не намирам разлика. Най- вече апелирам за мнение за скоростите малко трудно влизат , отдавам го на много фактори знам че маслото не се сменя но колата ми е на 13 години няма как това масло да е по добро от новото кажете какво масло да сложа и да търся ли добавка.
Цитат на: TourneoRS в 10 Декември 2014 12:18:13
Аз да попитам , защо за всичко си избрал тази марка ?
всичко е да е 1 марка за това. Кое масло би ми препоръчал ти

TourneoRS

За двигателя си купи 5w30  Ford  Formula ,  ще ти свърши идеална работа - например Тук

За трансмисията доколкото видях се изисква 75w90 / в на Лики Моли онлайн каталога /, на Фуш каталога посочва наистина 75в80  . Кой лъже не знам   :D , изглежда няма кой знае колко значение важното е да е Фулл синтетик . Тя е около 15-20 лв литъра без отстъпки , зависи от марката .
За хидравликата всяко синтетично масло АТФ 3 би трябвало да стане .
Марка не мога да посоча , не робувам вече на марки . Но посочените цени в сайта са височки , отделно и самата марка е по -скъпа .
Скоростите , там проблема може да не е маслото но може да пробваш със смяната му , най- изгодно е финансово .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .