Пробит резервоар , лепене с какво ?

Започната от TourneoRS, 21 Октомври 2014 21:02:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

TourneoRS

Резервоарът на буса е бил пробит от едни хубави хора, за да източат нафтица , но се оказало че е бензин и при това с празен резервоар  (finger) . Боцнали са го точно в единият ъгъл , откъм капачката . Залепихме го , като завихме и един болт в дупката . Уж стана много яко , и лепилото хвана . Забравих какво беше , но уж специално за такива неща . От два дена ми мирише на бензин и се надупих да погледна защо . Ами леко си сълзи пак от дупката , изглежда точно това лепило не държи както трябва .
Някакви идеи за друга марка или начин да запуша дупката ?
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

К.Методиев

Аз още не съм намерил, поксипола не държи, а проблема е на гърловината и бензин има само като се зарежда но още не съм открил какво ще стане, силикони разни стават на парцали също.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

supertorr

Едно време покрай кризата с горивата /90 те/ бащата редовно лепене на полския фиат с е покривна смола и проблеми не е имало

Pyrhel

Едно време на Опела резервоарът първо имаше дупка отдолу. При напълно изпразнен резервоар и оставена капачката на гърловината отворена един смелчага го завари с телоподаващото. Аз за всеки случай се дръпнах далечко (rofl)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

К.Методиев

ММ заварка за пластмасов резервоар не става.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Pyrhel

Пласмасаряк ли е и на буса, извинявам се :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

TourneoRS

Пластмасов е да, днес ще пробвам друг начин .

К.Методиев

Ако откриеш какво държи очаквам да споделиш, иначе Анатоли тоя твоя приятел е много луд, точно по подобен начин гръмна гърловината като греехме един шенхел да го отвием, за заварка на метален резервоар мисля, че е най добре да е отворен и пълен например с вода.

Milcho

"по-добре счупен Форд бензин, отколкото здраво БМВ дизел" - Ина Тодорова

К.Методиев

Кажи къде да го търсим, това като гледам е някакво полиуретаново лепило, със сигурност ще свърши работа, защото полиуретана не реагира с масла и бензини.

TourneoRS

Каква я свърших днес ...
Махнах старото лепило , загладих дупката , изчистих я хубаво . Направих една тапа от пластмаса /от някакъв резервоар пак/ която влиза плътно и остана равна с резервоара - съответно беше и обилно намазана с лепило . Отрязах още едно парче/квадратно/ намазах го с лепило и го сложих върху тапата . Днес почиваше не слънце , утре ще го зареждам , надявам се няколко часовото лежане под буса да не е било напразно . :))

Протекло е може би защото сме сложили болт .Когато махах остатъците личеше че около болта е било хлабаво , въпреки че го завих до откат  . Резервоарът се издува при топло време и създава напрежение .

Ще видим , да минат един два дена ..