Констативен протокол за разкош

Започната от Lucy, 10 Октомври 2014 00:33:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Lucy

Здравейте, колеги!
На фона на целия ужасен ден днес, вечерта след като си тръгнах от работа, намерих подарък на колата си, заврян под чистачката. Констативен протокол за паркиране на тротоар.

Въпросите ми са: Ако не се явя в опоменатият срок, т.е. изобщо, какви биха били последствията? Някой знае ли какво би последвало, ако все пак отида? И колко солено би могло да ми излезне?
"Aко може така, да има... така... повечко екстри, ама така... по-спортна... И ако може направо да си е 2-ка бенЗ... ама да не харчи много... нЕкъде 6-7? Мааааксимум 7,5!" из изискванията на един "рейсър"

Dmitarcho

Ами ако някой е минал преди теб теб,взел е протокола и го е хвърлил ?!? Не трябва ли лично да ти го връчат това ? В Габрово обикалят някаква Общинска Полиция, или нещо подобно беше, и ако си паркирал неправилно, вадят апаратчето,снимат и после получаваш честитка със снимка - като от стационарна камера. Но се подписвяш,че си получил уведомление,ходиш в общината...бля бля. Те откъде са сигурни,че това си го получила ?!?

Сега видях как е задраскано "предаден" и поправена на "поставен"....
Ръца Пръца

Lucy

Мен точно това "поставен" ме пригеснява. Това не ми е първата такава изцепка. Миналата година общинка полиция Пловдив ми лепнаха такова за 30лв, защото бях паркирала пред гаража на приятелка, на която гостувах. Имам и фиш за същото нещо от Техническия Университет в София и беше на стойност 10лв.

И двете не съм ги плащала. И двете бяха за миналата година и трябваше да ми се начислят към данъците, но нищо няма.

Този документ обаче е Констативен протокол, а предните бяха фишове.
"Aко може така, да има... така... повечко екстри, ама така... по-спортна... И ако може направо да си е 2-ка бенЗ... ама да не харчи много... нЕкъде 6-7? Мааааксимум 7,5!" из изискванията на един "рейсър"

opex

Това документ ли е или кво? Може да задраска предаден и да напише поставен, както може да задраска констативен протокол и да нарисува хуй с една топка. Деба и налглите типове и работното им време 1.5 часа сутрин и вечер. Много ми е интересно може ли да се води като фалшифициране на документ или някаква такава "глупост".
Иначе: http://goo.gl/rgUrXB

Адвокат Marlboro ко ш'са изходи по въпроса?

и както Д'митарчо :D вика - подхвърлен е... някаква бележка с уж легитимен адрес и институция - и аз от де да знам, че там не причакват 10-15 апапи готови с вазелин? Може да са някви сталкери на жени с пежа ... Аай сиктир

ааай сиктир
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Радко

Да и аз имах преди 2 седмици такъв протокол за малко по друго провинение. Превръщат се в АКТ със сигурност като лично видях едно момче което не беше се явило в упоменатия срок. Съвета ми е да отидеш и да си го платиш. След този срок пращат покана за явяване да се плати глобата (ако е била 30 става 50лв) и ако и тогава даденото лице не се яви пращат запитване към КАТ за собственика на превозното средство и вече повдигат обвинението в АКТ. Това ми обясниха тогава. За да не те боли евентуално глава си го плати най-добре :) 

Alexi

и като не се явиш да ти връчат акта изтича по давност

Dmitarcho

Кварталния няма ли да те търси, да ти връчи някаква призовка по някое време.
Ръца Пръца

Alexi

за последните 2 фиша никой не ме е търсил

hotblooded

Един приятел получи изненада чрез куриер - викнаха го в офис на Спиди (той чакаше пратка от другаде) и пратката се оказа фиш :)

Pyrhel

Кварталният ме е търсил само за непотърсени снимки
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Dmitarcho

Писаха ми фиш за малко превишена скорост в Търново. Като знам,че е фиш....не си дадох зор да го олащам /20 лв. беше/. След година пристигна писмо,че в търново се е водело дело, и фиша е станал акт - 50 лв. 
Ръца Пръца

Alexi

мда и кво .. акта се връчва лично ,връчили ли са ти го ? не ..

Dmitarcho

Еми не помня дали писмото с което ме уведомиха, не ми го връчиха срещу подпис ;)
Ръца Пръца

yanev

Преди около 4 години и половина куките ми написаха акт за спиране на спирка на градския транспорт.Към общината ми казаха, че е.Аз естествено им теглих една майна на ум и нищо не ходих да търся да плащам и т.н.След около 4 месеца получих писмо от кметицата, че ми налага глоба от 100 лв, нищо не направих, след още месец получих още едно писмо, че ще идва съдия изпълнител за принудително събиране дрън дрън.Почти 4 години не съм платил и нищо.Да не говорим за тъпите смешни фишове 3 броя за без колан, 2 за техническо неизправно превозно средство - в сайта за проверка на актове излизат (нищо не съм плащал) Ходих в КАТ 4 пъти, един път да си сменя талона на колата на мое име, един път мотора, още един мотор да запиша на мое име и един път за добавяне на категория към свидетелството.В данъчното също нищо не са искали от мен.Според мен въобще не се плаши.Имаше някъде случай със същото като твоето смешно листче хартия на един моторист му го залепили за резервоара - не стига, че не го беше платил, че и ги осъди за увреждане на лично МПС при залепянето на листа за резервоара.

pAbLo

Ще ти се наложи някой слънчев ден да вадиш липса на задължения по член 86..
Тогава ще е  (rofl) (rofl) (rofl) :'( :'( :)) :))
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

yanev

За кво е тоя член 86? Ако е за кредит нещо теглих кредит преди 2 години и половина, че и си го върнах даже към Пощенска банка  ^-^

opex

И аз си намерих колата с това под чистачката. Не разбрах от горните коментари какво е развитието. Lucy Това въобще валидно ли е? Marlboro
Понеже тук има избор къде да се паркира... Мамка им мръсна, нагла...
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Lucy

opex , абсолютно никакво развитие. Само този пред ТУ ми излезна в НАП и си го платих. Този протокол, заради който открих темата, дори не знам къде е  (rofl)

Pyrhel

Бих си избърсал гъза и хвърлил след това. Може да се размине, а може и да си получиш след време глобата. Така или иначе ако ще те глобяват, просто ще се забави, а размерът ще е същия.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Lucy

Тая хартия е калпава. Ще вземеш да се порежеш...