Накрая и моя Focus C-max

Започната от Lakokara4a, 07 Септември 2014 11:45:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Lakokara4a

След две седмици притежание на колата най-накрая пускам снимките да се похваля и аз :) Много ми харесва засега, дано в бъдеще не ме изненадва неприятно.
2004 година, 2000 кубика дизел, 136 коня. Има си екстрите за Chia, като най-често използван е автопилота :) Без каквито и да било забележки по салона или боята. Има две неща по ходовата част- тампони на предните амартисьори и две лагерчета пак там някъде. В понеделник ще ги отстраня и се надявам да е само возене :)

Засега толкова, че стана дълго :) Искрено се надявам да ви хареса поне толкова, колкото и на мене.
Ford Focus Cmax 2000 куб. 136 к.с

Иван Вълков

Чудесна кола  си взел. Поне на мен много ми харесва. Има доста екстри, с здраве да я караш и за ремонти да не чуваш въобще.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

ihovahi

Ванката е прав - колата ти е супер. Само гориво и да ти служи безотказно  (fri)
Който фôрка "майстор" си нахôда!

G_o_c_e_v

Най сетне, страхотна кола. Радвам се, че максовете се увеличават.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Alexi

хубава машинка ,правилния мотор ,високо оборудване

Dmitarcho

Честита придобивка ;) Само хубави моменти заедно ;)
Ръца Пръца

Lakokara4a

Благодаря ви за хубавите мнения :) Сега остава да намеря още едни алуминиеви джанти 5х108.

ivaylo_m

Честито. Много хубав автомобил.
Със здраве да си го караш и хубави емоции да има.

redchampions

Градски, я кажи как вози това чудо. И аз искам такъв C-max (даже същия - 2.0 ghia), защото съм карал служебен Фокус 2005г. и возеше доста твърдо, а за c-max четох, че возел по-меко.
Преди малко, обаче, попадам на мнение на собственик на такъв от по-новите, 2008г., че возел по-твърдо от стария му Фокус (от тия острите) и много се учудих. Ако е възможно някой път като се прибирам в Монтана да ме повозиш ще е най-добре   :))

Lakokara4a

Аз нямам претенции към возията. Преди тази кола карах Тойота Корола Версо
и мога да кажа, че за мен тази е по-добра и комфортна.  Въпрос на гледна точка. Някой може и да ме обяви за луд, но тойотите са доста прехвалени коли за мен. това си е мое лично мнение и не ангажирам никой с него! Стига разбира се Форд-а да е запазен. всяка марка си има слаби места. За Тойота мога дълго да говоря, много видях, много чух, с доста проблеми се сблъсках. С-макса засега е нов за мен и мога само първи впечатления да дам...

kralq

На шофьорската седалка май колана не го ползваш?

Lakokara4a

След около два месеца да споделя какви ги сътворих по колата :) Започнах разбира се с ходовата част. Биалетки сменени задни, че потропваха.. Тук е момента да споделя, че попаднах на един майстор, дето за него нямаше нищо и всичко идвало от задната врата :) Бързо взех колата и се изстрелях със скоростта на бит пе....ст! Освен биалетките смених два накрайника отпред, смених накладките, макар че старите не бяха износени, но ми се сториха опечени доста. Оказа се, че и предните амартисьори не са на 100% и ги смених. продължи едно чукане и след много четене казах на майсторите да проверят десния тампон на двигателя. Оказа се скъсан:

Е, вече е сменен с чисто нов :) Иииии колата заспа, като нова вози.
След това дойде ред на три клапана. AGR клапана си беше замърсен още като взех колата, но викам ще го почистя. Дадох пари, чистиха го, но не стана. От колега от Пловдив взех един втора употреба (колана на 40000 километра и катастрофирала). Тръгна безотказно. Смених и тези две клапанчета на турбото и допълнителен някакъв за вакумите:

Всичко беше прекрасно, но се появи едно "прехапване" на мощността към 1800 оборота. Уговорих се с Fordmaniaka и пътувах до София за допълнителен оглед. Последва почистване на регулатора на ГНП и за моя радост за момента всичко е окей :) За което благодаря на екипа майстори в София работили по колата! Там в София изгоря и генератора на колата, та се наложи поставянето на такъв втора употреба.
С това колата заспа и започнах да мисля за зимата. Днес пристигнаха новите "обувки" на машината Continental ContiWinterContact TS 850 205/55 R16 91H:

В процес на монтаж :)

И ето я почти готова :)

Та досега това :) Не е малко, но засега потегнах каквото имаше, други пробойни засега няма сериозни да чукна на дърво! Разбира се няма да спра и подобренията ще продължат, но за всичко се иска и време и финикийски знаци :) :) :)

Dmitarcho

Браво. Добре че ремонтите са били "малки" ;) Сега остава подобренията да започнеш.
Ръца Пръца

Lakokara4a

Ремонта не мога да кажа че е бил малък. Всъщност без да е оправяно нещо сериозно като двигател, дюзи, съединител или нещо друго ми струваше доста пари и най-вече нерви... Но крайния резултат ме радва много :)  Докарах го да ми е приятно да седна и да се возя :) А на какви "майстори" попадах не е истина. Ако тръгна да разказвам едновременно ще се смеете и ще плачете. Класика просто!

Dmitarcho

Нямах предвид,че е евтино. Точно,че не си сменял дюзи,съединители и тем подобни доста скъпи / за някои/ неща :) Не съмнискал да омаловажавам труда,нервите инпарите които си хвърлил по колата. Важен е крайния резултат,и че си доволен от колата :) Имаше тема за сервизите в които да не ходим, можеш там да опишеш пишман майсторите ;)
Ръца Пръца

Lakokara4a

Ама аз те разбрах правилно, няма проблем :) Колкото до сервизите ще го обобщя така- в Монтана не идвайте да си правите колата. Просто не стават :) :) :) Утре ще седна и ще пиша за всичко да видите какви са екземпляри :)

Lakokara4a

Да покажа и малко лятна визия с новите джанти :)
От около месец съм с тях, но не беше мита колата в калта и дъждовете и чак днес реших да ги споделя :)

Надявам се да ви харесат а скоро ще се похваля живот и здраве с още някои неща :)

ihovahi

Много хубави джанти. Че нямат и забележка. Честито  (fri)
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Septerra

Много добре й стоят! Супер! :)

Alexi

мда джантичките биват май са от фокус 3 ,добре са застанали

Lakokara4a

Джантите изобщо не бяха карани. Нямам представа как са попаднали за продажба, аз ги открих съвсем случайно. Обадих се за другии  и ми казаха че имат оригинални. Наистина нямат и една забележка по тях :) Бяха идеално прави, почти никакви тежести за баланс... Един път и аз да имам късмет.

Pyrhel

Красавици, честито. Много добре му стоят!
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Lakokara4a

Реших да направя и подаря на любимата нов дом :) Гаражите дето започнах са почти готови. Ще сложа снимки от целия процес, за да видите как съм се мъчил :) През какво ли не минах, какви ли ядове не брах...

Началото пълно с отимизъм и гордост:

Първа проча си е първа плоча:

Усилено зидане за втори път, че при първия опит им бутвах 5 реда :) :

След много мъка зидарията е готова:

Подготовка за втора плоча. Не платиха на работниците и те искаха да продадат подпорите :) :

И казирката е подготвена:

На финална права:

Има още довършителни работи разбира се, но грубия строеж е почти готов и любовницата ще е на топло и сухо цяла зима :)

Alexi

добре е станало но защо просто не взема една бетонена преносима клетка ,утре ще им щукне нещо на общината и ще го съборят ( понеже не е законен подобен строеж )

Lakokara4a

Строежа е абсолютно законен със спечелен търг от общината, преминал през всички институции като кадастри, енерго, ВиК ит.н. Има си проект, фирма изпълнител, всички документи и накрая акт за собственост предстои! Не бих се решил на нещо незаконно, особено с оглед на работата ми :)
А как ти самия реши, че е незаконен нямам представа...

Alexi

предположение беше .. понеже тука в Шумен няма нито един законен гараж в междублоковото пространство а са хиляди наслагани както дойде и се говори че общината ще ги маха

Lakokara4a

Малко да съживя темата :) Днес след дълго време на чакане сложих светеща емблема на С-макса. Докато намерим необходимите инструменти и неща за работа на двора също имаше проблеми нов края на краищата нещата се получиха :)

Ето майстора прави свързването:

И крайния резултат е готов,, Качеството не е никак добро, всъщност изглежда прекрасно :) Утре ще кача нова снимка доста по-добра :)

Dmitarcho

Светеща емблемка, супер :)
Ръца Пръца

Lakokara4a

Да се похваля с още една дългоочаквана и много желана придобивка :) Пристигна и поставих новичка мултимедия за колата с всички екстри като ДВД, навигация, интернет и прочие. За момента съм супер доволен. Звука е страхотен, работи много бързо, включително и камерата за задно виждане. Избрах такава, която си е направена за форд и пасна идеално над номера, където са светлините за неговото осветяване.

Mondeicho

Тази светещата емблема откъде я купи? Доволен ли си като качество ?
За мултимедията честито, сега имаш много екстри в едно...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.