Проблем със скоростен лост

Започната от nikolai_kn1979, 01 Септември 2014 18:54:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

nikolai_kn1979

Мисля че скоростният лост не се връща в неутрално положение когато изключвам от скорост, Имам някаква диагноза но искам още мнения,

Pyrhel

В раздел "алтернативни горива"; коя година; автоматик/ръчни; за фокуса ли става въпрос; мислиш, че не се връща или не се връща... Доста противоречиви мнения имам...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

nikolai_kn1979

Да раздела съм го сбъркал , Ако може някой да премести темата ,че не сам на ти с компютъра ,Колата е Фокус  99г с ръчна скоростна кутия и вече съм сигурен че не се връща ,Препоръчана ми е смяна на лоста ,Някаква пружина се прецквала

martin1977

Не виждам логика да се сменя лоста. Ако е като при Мондео МК2, има едни пластмасови втулки дето са на края на жилата и те често се разбиват ... намират се над кутията в двигателния отсек ... на мен два пъти ми се чупи едната и ме остави на пътя, беше на 2ра и не мърдаше на никъде .... но един майстор го "побългари" и сега е ОК...

pantata

Съдейки по тази тема, мисля че и при теб е това проблема.

http://fordbg.com/forum/index.php?topic=5844.msg78712#msg78712

nikolai_kn1979

Има логика да е това проблема,Майстора предполагам че иска да смени лоста с целия механизъм,Даже ме упъти към една морга дето имало за 30лв, ама ще поизчакам да посъбера още информация

hristo_24

Имам го същия проблем. И на мен не се връща в нормално положение. Има една пластмасова джаджа като махнеш кожуха се вижда и на нея е закрепено нещо като прожина с жило и на мен това ми е счупено. Каза ха ми да смена пластмасата с нова и щяло да се оправи. Ама проблема е ,че никъде е няма ..

Цитат на: nikolai_kn1979 в 01 Септември 2014 18:54:52
Мисля че скоростният лост не се връща в неутрално положение когато изключвам от скорост, Имам някаква диагноза но искам още мнения,

Alexi

hristo_24

сумати морги обиколих и нищо..

martin1977

Има един магазин за Форд на Симеон - там имат много неща, почти всичко което може да ти намерят Мото Пфое. Повечето от нещата са оригинални и на цени по-ниски от МП. Ако нямат нещо, ти го поръчват. Аз от там съм намирал много екзотични неща. Пластмасовата втулка на жилата никъде не я намирах, а те я имаха налична срещу 30 лева и оригинална... е, след някой друг месец оригиналната втулка даде фира, но допускам че проблема не е бил във втулката, а в майсторите, че и други неща по колата ми бяха оакали.

hristo_24

кординати на този магазин можеш ли да ми дадеш?

martin1977

Само че е препоръчително преди да им се обадиш да се добереш до парт-номера на частта която търсиш, защото с обяснения по телефона едва ли ще се разберете. Аз като отидох за въпросната втулка, не знаех номера, но човека ми я показа на компютъра, извади я от склада и се оказа точно тя. Успех!

Магазин за Авточасти за Форд -Емили
гр София , ул Цар Симеон 151
тел 029310551,02833 41 96
Gsm 0895 48 43 45
e-mail  t.brankov@abv.bg

hristo_24

ffmk1l

Колега, аз се поблъсках, и тъй като не намерих голяма помощ от форума си викам, защо да пиша, ама айде... :) Две са жилата, това, за което колегите говорят се нарича накрайник жило. Две жила са, едното е за страничния ход на лоста, другото е за смяната на предавките. Най-вероятно ти трябва второто. И тъй като в БГ са олигофрени в магазините и трябва да и кажеш какво искаш с точния код, ще ти дам сламка- първия е черен , а втория е бял. За да го смениш трябва да свалиш филтъра, акумулатора и предната лява гума и да се въоръжиш с много търпение. И пак няма гаранция, че ще го вкараш. Най-добре свали лоста от кутията и набий накрайника отвън, където е удобно да чукнеш с нещо. Аз 3 часа се мъчих да го сложа на място, просто е много стегнат, като тампон на носач е.
Айде действай и да почерпиш. Цената на тая глупост оригинална е около 50 лева.
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

Pyrhel

Цитат на: Венелин в 04 Септември 2014 21:22:54
тъй като не намерих голяма помощ от форума си викам, защо да пиша
Защото това е идеята на форумите попринцип, а и когато другия път напишеш:
Цитат на: Венелин в 07 Юли 2014 20:45:16
Здравейте, нужна ми е помощ
никой няма да си направи труда да ти отговори (thup)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Focus4e

Здравейте ! Това е най-близката тема, която успях да намеря, за това пиша тук.
Проблемът е следния: Форд Фокус 1.8TDDi, жила на скоростите. Втулката на по-големия накрайник от страната на скоростната кутия е разбита, поради което изкача от шарнирчето на скоростната кутия и...засядам на скорост.
Въпросът: Има ли някой идея как да се побългари(ако може дори да стане вечен) или от къде да се намери нов, тъй като втората ръка е на чист късмет ?

ivchotr

Ти прочете ли темата? Няколко поста по-горе има адрес и телефони на фирма, която е разполагала с всякакви части за Форд. Ако още я има, пробвай там. Иначе в МотоПфое, на цената на половината кола :D

Ozzie

Цитат на: ivchotr в 06 Октомври 2024 18:50:42Иначе в МотоПфое, на цената на половината кола
Е глупости, моля ти се. Ей на, по-рано днес проверявах за капачка на казанчето за антифриз (не за мен) - беше 17 кинта и някакви стотинки.
Колегата ако даде VIN номер, може да се види въпросната 'уйня само със жилото ли върви или се продава отделно и на каква цена.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Focus4e

Колко пъти съм връщал до тази тема...и все пак този адрес да ме беше ударил с лопатата, пак нямаше да го забележа  ???  (tooth) , благодаря Ви, колега !
VIN: WFONXXGCDNYS82528

ivchotr

Цитат на: Ozzie в 06 Октомври 2024 19:27:27Е глупости, моля ти се.

Преди 9 години предлагаха капачка за централния отвор на алуминиева джанта, от малките диаметри, за 50 лв с няколко дни за доставка. А тогава инфлацията беше къде - къде по-ниска :D Заради един О-пръстен на датчика на разпределителния вал ми предложиха целия датчик, с О-пръстена му, на цена от почти 170 лв преди две - три години. Щото не предлагат само О-пръстена, а пък той не отговаря по размери на нито един от тези, дето ги продават по магазините. За датчик на скоростомера, дето се забива в предавателната кутия, предложиха да им оставя колата за няколко дни, щото като го счупели, трябвало да разглобяват кутията. И нали се плаща на човекочас работа, пък не е много лесен ремонт... Цената на датчика отделно. А пък как успяват да "обърнат" буксата на някой модул и предлагат смяна на целия модул, въобще не искам да се повтарям. По-лошото е, че смятат другите за по-тъпи от тях, а пък те са ударили дъното.
Може и да са глупости, ама тези ги избягвам по всеки възможен начин (hammer)

Естествено, никой не е длъжен да има моето отношение към тях и не е невъзможно да намери това, което му трябва, на ниска цена, така че нека да опита. Аз затова и ги дадох като възможност. Ама чак пък да се фаворизират... айде нема нужда!

П.П.
В една друга тема имаше линк с резервни части от МотоПфое. На мен ми трябваше стъклоподемник за задна врата. Смених го преди няколко дни, с поръчка и доставка от чужбина и ми излезе под 70 лв. Целият механизъм без ел.двигателя :D На когото му е интересно, може да види за колко ги предлагат в МотоПфое.

Ozzie

@Focus4e

OEN номерата за двата накрайника:
- 1094561 (7412А)
- 1094562 (7412В)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Focus4e

Много съм ви благодарен, колеги !
Спестихте ми много белосване по магазините в търсене, показване и солидно ръкомахане за този чарколяк. Търсенето на нов продължава.
П.с През това време се сдобих с резервен втора употреба...отново счупена централната втулка, но бе майсторски фиксиран с тел към пластината до него(който го може си, го може).
Бъдете живи и здрави !

ivchotr

"Което не може да се поправи с тел и изолирбанд, значи е сериозна повреда." Стар моторджийски лаф :D