Мондео мк2 мултимедия

Започната от pacho_bg2, 29 Август 2014 21:59:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

pacho_bg2

Понеже не искам да си слагам ЦД някакво си което не се връзва с табло, цвят и т.н. си карах до сега (близо 3 г.) с фабричния ЦД плеяр на мондеото. Но ми писна да записвам и дискове, и за цената на приставките на мястото на чейнджър реших да направя нещо по интересно:

https://www.dropbox.com/s/tettnrgas5hwvb9/10587901_897106610317645_1811696438_o.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/5z11olf8bb305ml/10631618_897106650317641_218355092_o.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/lk2wb93ultq466k/10643013_897106680317638_552923213_o.jpg?dl=0

Това е таблет LG 7" който е свързан с постоянно захранване зад него и усилватели в багажника който захранват 4 елипси и 1 10" малко буфече да ги подкрепя само.  Лутането е голямо с намирането на подходящи програми, за сега усилването е с една от тях която е много удобна, но имам планове да изкарам тази функция на джойстика зад волана. Иначе пък си имам навигация, много музика, при желание интернет, много готино виртуално табло и диагностика през EML327 с bluetooth.

Друг проблем който срещнах е че когато оставя колата на слънце и таблета прегрява, и решението (понеже зад него има вече много място) бе да сложа един 120мм вентилатор с темодатчик залепен за таблета. Цялата работа е залепена с горещ силикон и вече почти месец си работи без проблеми. Иска още малко до изкосуряване, като да зауша дупката под него и да измисля по фин начин за фугите от двете му страни.

Ако някой има интерес да пита :)
Клуб "Москвич" България - най веселите събори :)

Dmitarcho

Виждал съм същото изпълнение на Мондео мк3 ... лично на мен не ми хареса как стоеше. Но тук нещата са по-добре ;) Мисли как да прикриеш, че не е фабрично. За управлението от волана ... Ако ми сложиш кабел, все едно слушалки, с бутон за вдигане/затваряне на повикване и бутони за усилване намаляне ? На смартфона, с такива слушалки, с 2 бързи натискания на бутона за приемане на входящо обаждане премествам на следващата песен, а с другите бутони ще можеш да си го усилваш намаляш. Ще срещеш слушалките и ще го вържеш към усилвателя ;) За друго решение за управление на самия таблет - не се сещам.

п.п. Ти си бил градски :) Трябва да го видя на жито това чудо :D
Ръца Пръца

SICKandPROUD

Евала, много готина идея и изпълнение. Мислех и аз да правя същото на моето Мондео, но така си остана само в главата ми. Поздравления за мерака. Като скриеш фугите и ще е адски добре изглеждащо.  (buddies)

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

Dmitarcho

Ето на Мондео мк3 преди фейса. Но тук са местили и бутони ... часовници .. голямо преправяне е падало, но крайния резултата нещо не ми допада мого. При мк2 изглежда доста по-добре ;)
Ръца Пръца

pacho_bg2

Да тук е правен изцяло нов панел, което от една страна е добре защото си го нагждаш точно както искаш, но наистина е голяма играчка. А за гледането на живо нямаш проблеми :)
Клуб "Москвич" България - най веселите събори :)