EPS- Електромагнитен парктроник?

Започната от Bobi, 12 Ноември 2011 05:14:13

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Bobi

Колеги, от много време искам да си сложа такъв парктроник, поради факта, че представлява лента, която се залепя от вътрешната страна на бронята и не се налага дупчене...Някой от вас ползва ли ги и има ли някакви впечатления? Ровейки се в нета, попаднах на следното инфо:

ЕЛЕКТРОМАГНИТЕН ПАРКИНГ СЕНЗОР                                     СТАНДАРТЕН ПАРКИНГ СЕНЗОР

Намерих и фирма в България : Линк и цените ме устройват. Цената за заден сензор със звуков сигнал е 165 лв, а за такъв с екран - 185 лв. Има и 2 години гаранция...

Искам да чуя и вашето мнение...

Pyrhel

И аз силно се бях засилил към тия електромагнитните. Обаче чета противоречиви неща по нета, които ме накараха да не си правя експеримент, струващ 165 лева... Това, което най-често се говори е, че ако е влажно/дъждовно време - много често има смущения (т.е. пищи на пожар, без да има нищо отзад), другото което е - представи си поземните паркинги - имат мантинели, хванати за стените. С такива железа също се шашкал.

Ситроена е със стоков. Картинките отдясно при него не важат. Хваща си храсталаците, хваща наконени препядствия, дори и тояга, която застане между отделните сензори. Да, ако паркираш към бодрюр и той влезне под бронята - тогава вече не пищи.

Все пак - мисля да направя експеримент с магнитен, но не и на тази цена... Някое евтино китайче...
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

dimkaraganchev

Днес и аз си монтирах парксензор на Примерата, но не с лента, а ето този: http://shopping.bg/navi-bulgaria-bezjichen-parktronik-lcd-displei-2-4-6-8-senzora. С 8 датчика. Преди малко му правих тестове и мога да кажа, че показва минимално разстояние 0,3м на дисплея. Може и още да се приближиш. Така че на горната снимка минималното разстояние нещо не е вярно.

amplified

Моят и стръкчета трева лови, и за ся не съм се лопвал никъде  :P
Тая лента не може ли от мъзгята и калта да забрави, че трябва да седи залепена и да изненада задния... Да кажем с примерно 140км/ч  (stir)

Bobi

Не знам дали може да изненада някой... Но това с оплакванията, че си писука, когато иска на мокро, съм го чел само по нашите форуми, където обикновено се залага на китайско производство ( вече има и за 40 лв). Един час четох по чужди сайтове и попаднах само на единични случаи с някакъв проблем...

amplified

Еми той и старото поколение парктроник при по обилен дъжд пиува отвреме на време...

Mondeooo

Момчета ще взимам парктроник на жената. Дайте ми съвет за модел  :-\

Bobi

Дай малко повече информация ? Какъв парктроник искаш - стандартен със сензори или електромагнитен? И какъв бюджет си определил ?

Чебурашка

Според мен най-хубав е електромагнитния  а и най-лесно се слага

Офтопик:за жени е този е подходящ  :))

p_yanev

Колеги,
А някой знаели може ли и каква е цената да монтира парктроник с екран, но не този елементарния с лентички, а изобразяване на колата и приближаването - с цветна схема както е показано на примера за електро-магнитния парктроник.

Y_Stoyanov

Здравейте, мисля че това http://shopping.bg/navi-bulgaria-parktronik-sys-zvukova-signalizaciia
е идеално предложение за 50 кинта  (thup)
Двигателя каза на кутията "аз съм до тук" !

supertorr

hotblooded

Горното все пак е безжично, нямам си на идея колко ще е трайно и дали няма се смущава от какво ли не.... Но монтажа ще е доста лесен без кабеляците... Но пък другото е за 22 лв :)

supertorr

Безжичен ама само с една пищялка- и на другия да му остави дисплея в багажника ще върши същата работа (fri)

hotblooded

Не знам, аз за сега паркирам на огледала, просто тези 40-50 см под които спира да отчита - точно те ми се губят, а толкова трябват...  фабричния парктроник на Мк3 къде изкарва инфото?

Alexi

инфото е само звуково ,но е добре направено много е чувствителен - хваща клонки и други дреболии и почва да хваща още от около 50 см ,като постепенно учестява пищенето с приближаването .. има елемент на привикване при какво пищене на колко си от препятствие но се свиква лесно .. за мен е много удобен ,колата е голяма и понеже е и седан няма точна идея на колко е дупето от препятствие .. до сега не съм удрял нищо давайки назад с тази кола

hotblooded

Алекси, а засичал ли си под какво разстояние му е все едно и само пищи на умряло? Става дума пак за тези 40-50 см които са безценни в препълнените улици и паркинги

Dmitarcho

В книжката пише,че минимума е 30 см. от там нататък пиши постоянно ;)

Дано се вижда добре, и се извиням, че е на "швабски" ;)

Ръца Пръца

petermitkov

Цитат на: supertorr в 28 Октомври 2012 22:50:01
Виж това парктроник 4 сензора

Ползвам съшия (от ебай)  - засича до 30см след това директно показва че остават нула сантиметра и почва да пищи здраво.
Въпрос на свикване е да знаеш че след като минеш 30см имаш още малко.
Не дава фалшива тревога като вали дъжд.
sapienti sat

Dundee

Цитат на: hotblooded в 29 Октомври 2012 08:17:53
Алекси, а засичал ли си под какво разстояние му е все едно и само пищи на умряло? Става дума пак за тези 40-50 см които са безценни в препълнените улици и паркинги
Започва да пищи непрекъсното при около 30-40 см. Това оставащо разстояние се обира на усет, лесно се привиква. На екстремно тесни места може в краен случай да се ползва и италианският метод - караш внимателно до звук, бронята е мека, поддава и лекият допир е без последствия.  ;)
Проблемно е мястото, където са монтирани - трябва да са 10-тина см. по-ниско. Сега не засичат препятствия, които достигат до долната част на бронята (добавката със светлоотразителите) Аз вече имам доста драскотини там от едни кашпи на служебния паркинг.

Y_Stoyanov

Аз по принцип се интересувам от нещо по-прецизно, защото искам да го сложа заради жена ми, все пак колата ми е комби.
Жената до 30 см и без него ще си паркира, ама някъде ако някой я "затисне" да е по-лесно.
Двигателя каза на кутията "аз съм до тук" !

Dundee

Колега, ако жена ти паркира със засилка, тези 30 см. изобщо не са голямо разстояние и може да ги мине всичките, че и повече, през времето в което си премества крака между педалите на газта и спирачката. Системата си е добре измислена и изчислена точно за да имаш възможност при нормално паркиране да спреш преди да си фатално близо до задната кола. За мен е една от най-полезните екстри в колата ми, щото спестява доста напрягане при паркиране. Много добре ме ориентира и нямам грижи когато се навирам на места, където след като вляза ми остава по една педя разстояние пред и зад колата. А това ми се случва много често.
А по-презицно и полезно за жена ти ще е ако монтираш камера за заден ход.

Dmitarcho

Цитат на: petermitkov в 29 Октомври 2012 08:43:44
Ползвам съшия

Чакам го вече цял месец да ми пристигне ... ша му пиша вече на оня да праща друг ако се е загубил тоя по пътя някъде :D
Ръца Пръца

mirohristov

Обикновенно , точно кагато решиш да му пишеш след два три дни пристига . Личен опит.  (fri)
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

supertorr

Цитат на: mirohristov в 01 Ноември 2012 21:31:23
Обикновенно , точно кагато решиш да му пишеш след два три дни пристига . Личен опит.  (fri)
Това китайчето ли?

mirohristov

Да. Първият парктроник си го поръчах аз, а втория petermitkov . И с двата падна голямо чакане, но пристигнаха.
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

supertorr

Цитат на: mirohristov в 01 Ноември 2012 21:40:40
Да. Първият парктроник си го поръчах аз, а втория petermitkov . И с двата падна голямо чакане, но пристигнаха.
а той ме нави да поръчам и аз. Чаках го месец и половина, а печата на китайската поща беше месец след поръчката>:(
Иначе по въздух бързо е тук.
Сега остава да поправят бронята в МП и да го слагам.
Тогава и аз ще споделям как е8)

Dmitarcho

Значи няма да бързам с тормозенето на човека ;) Благода Ви, че сте ги намерили тея китайчета :P
Ръца Пръца

BIGFORDFAN

И аз се замислих за такъв, ама колко излиза доставката от Китай, че ми е интересно?

mirohristov

Доставката е free. Харесваш си някой с безплатна доставка и готово.