Кора (кори) под двигател

Започната от hotblooded, 25 Август 2014 12:08:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hotblooded

Колеги реших да дооборудвам колата със кора под двигателя. Искам да попитам колко кори са всъщност? Само голямата или има и други (освен тази под радиатора)?

ihovahi

Иво, аз доколкото знам - корите са две. Едната е под бронята, другата е под двигателя. Ако вземеш да споделиш от къде и на каква цена.  (fri)
Който фôрка "майстор" си нахôда!

hotblooded

Цитат на: ihovahi в 25 Август 2014 13:08:51
Иво, аз доколкото знам - корите са две. Едната е под бронята, другата е под двигателя. Ако вземеш да споделиш от къде и на каква цена.  (fri)
За сега имам оферта за голямата кора  - 68 лв (куча марка естествено и без крепежите)

moni74

Моята под двигателя /голямата/ е здрава, но малката под интеркулера е счупена и почти 50% липсва :) Аз съм готов да се включа за малката.

----------------------------

hotblooded

moni74

А на мен ми трябва тази, но цена не видях никъде.

ihovahi

Цитат на: hotblooded в 25 Август 2014 15:02:55
http://www.intercar3000.com/index.php?q=EG7hXnQ9vz0P7LANI6R8HKq7VUNOVRZcmow4KChL1fsLh7sPSIER16m13S%2Fcrh9PKNpkYRJbO3o%3D  някой може ли да каже - тази за преди фейс-а или след фейс-а

Иво, мисля че е преди фейса - има много дупки нещо.

hotblooded

В сайта няма цени, но тая вечер ще мина да си взема под-калника и ще питам... мисля че беше нещо от порядъка на 20-30 лв...

Alexi

тази е за преди фейса .. става ама малко се разминават някои крепежи .. аз като търсих кора в БГ за след фейса не намерих .. от ибей я вземах ,излезе 80 лв с крепежите - качество отлично ,вече 2г или 3 стана не е мръднала ..
такава ти трябва

Dmitarcho

Все пак това е пластмаса някаква ... какво толкова има значение дали е качествена или не :) Имаше някъде тема, как да си направим сами ... :) И аз нямам кори отдоло ...
Ръца Пръца

Alexi

трошат се .. трябва да е мека и дебела пластмаса инак леко да я натиснеш и се чупи дори и на сняг се чупят

hotblooded

Цитат на: moni74 в 25 Август 2014 15:27:33
А на мен ми трябва тази, но цена не видях никъде.
Питах  30 лв струва идва за 3 дена

moni74

mirohristov

Малката кора се води кора под радиатора, а голямата се води кора под двигателя.
Голямата ако е оригинална освен че е от хубава пластмаса има залепена на нея и изолация.
Освен всичко на нея има и две метални щипки за закрепване в магарето, които на другите ги няма и ще се наложи да импровизираш при закрепването .
Останалите винтове и гайки  можеш да си ги вземеш от Мото Пфое, но не са евтини.
По добре потърси оригинална от някоя кола - около 50 лв. е цената на втората употреба, но така ще вземеш и винтовете.
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

nasko1978

Мога да предложа нещо по-здраво и качествено!

http://pichost.name/images/2014/09/02/DSC02496.jpg

Alexi

не е лошо но ми се струва че доста ще тежи ,колко мм е дебела ?

nasko1978

Показаната на снимката е от 2мм.стомана,тежи около 12кг.
Много здраво изпълнение се получи!

Dmitarcho

Сега остава да кажеш,че си пазиш чартежите ? ;)
Ръца Пръца

nasko1978

Разбира се ,че си ги пазя!
Това ми е бизнеса,произвеждам метални кори за защита на картера за всякакви превозни средства!!!

ihovahi

Цитат на: nasko1978 в 02 Септември 2014 16:11:37
Мога да предложа нещо по-здраво и качествено!

http://pichost.name/images/2014/09/02/DSC02496.jpg

nasko1978, явно идеята ти е да ни предложиш кори за продаване... объркал си раздела... ползвай този раздел.

Marlboro

Как е захваната, тая кора? Нещо допълнително, дупчи ли се?
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

nasko1978

Благодаря за забележката!
Явно съм объркал,но все още съм нов във този форум.Ще поразгледам правилата и ще се поправя.

nasko1978

Ползвам само и единствено фабрични отвори по рамата на колата,не се пробива,реже или заварява нищо допълнително!
При Мондео МК3 защитата се закрепва с 6 броя 10мм- болта в рамата,като монтажа/демонтажа е много бърз и лесен!

darkness0701

Здавейте колеги,
сложих голямата кора отдолу на 2.5 V6 MK3, няма отвори по нея освен в края и към копето, покрита е в някакъв текстил, не знам от какъв модел мондео е свалена, отворите съвпадат, но ме притеснява, че отвора който има в края не съвпада с меката връзка на генерацията. Под връзката е издължената част на кората,а отвора седи централно и няма нищо точно над него, така ли трябва да бъде да се предпазва от вода или не?

Mondeicho

Моята оригинална на дизела е такава, за бензин не знам дали е различна...

Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Alexi

ако е такава бъди сигурен че не е оригиналната :) това е кора за преди фейса ,а твоята трябва да изглежда така :

darkness0701

Да, моята е като 2-та без дупки, но не видях и да пише форд някъде... има и текстилно покритие отвътре. По-издадената част покрива генерацията и не знам дали така трябва да бъде?

Septerra

Ако не е тайна, от къде я купи? Заглеждам се и аз...

Alexi

из бея има доста сносни неоригинални аз търкалям една вече 4г

V.Buzev

Няма значение каква е кората оригинална или не важно е материала от който е изработена да е гъвкав и да не се цепи от студа.