Mondeo MK3- Dark Blue

Започната от supertorr, 10 Ноември 2011 10:34:22

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Pyrhel

Фолио ли е на пластмасите, много хубаво са станали! Днеска от бързане не можах да видя новите гуми.
ПС: И много благодаря за тези, които ДОЙДЕ да ми дадеш (beer)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

supertorr

Цитат на: Pyrhel в 17 Юли 2012 23:37:16
Фолио ли е на пластмасите, много хубаво са станали!

С шпрейче съм ги правил- алуминиев ефект

supertorr

Стигнах кота 160000км.
Като от днес съм с пребоядисани детайли, от лявата страна /щети от паркинг/ и задна броня/ от ПТП/. Не можах да огледам, как са я направили защото я изкараха мръсна от халето в последния момент и я вкараха за миене- после мрак.
Иначе имам бонус от МП- беше ми паднала буква на надписа. МО_ДЕО и те взели че сложили. БРАВО:P

supertorr

Малко снимки на боядисаната част.

Изглежда лъскава и поне почти се изравниха лява и дясна част / боядисвани април и сега октомври/
Да чукна на дърво, да не се налага да боядисвам останалите детайли/ предна броня, преден капак и таван/::)

Иван Вълков

Дано вече да не среща начинаещи шофьори комшии.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

supertorr

Цитат на: Иван Вълков в 05 Ноември 2012 19:34:11
Дано вече да не среща начинаещи шофьори комшии.
Благодаря Ванка, дано!

supertorr

Добавям малко информация от Ford Etis

"Mondeo 2001-2007, 2.0L Duratorq DI CR (130PS), Ink Blue (Metallic)

Първостепенни характеристики

Дата на изготвяне:  11.10.2004
Автомобилна серия:  Mondeo 2001-2007
Тип на каросерията:  4 Door Saloon
Версия:  Series 40
Двигател:  2.0L Duratorq DI CR (130PS)
Трансмисия:  6 Speed Manual Transaxle - MMT6
Предаване:  LHD FWD
Главно предавателно отношение:  4.071/2.850
Емисии:  2000 EEC (EEC 7)
Климатик:  Automatic Air Conditioning
Територия:  (+)"BG"
Боя:  Ink Blue (Metallic)
Цвят на интериора:  Ebony Interior
Интериорен материал:  Tria

Второстепенни функции
  *  Genk Plant Build
  *  Marketing Level 1
  *  Less Dress Up RSO
  *  (-) SVP
  *  Power Front Windows One Touch Down
  *  Power Rear Window One Shot Up/Down
  *  With Tinted Glass All Round
  *  Less Heated Windscreen
  *  Less Roof Rack
  *  With Dipping Rear View Mirror
  *  Dual Power Heated Fold Back Mirror
  *  Less Temp Control Driver Seat
  *  Less Temp Control Passengers Seat
  *  With Seat Belt Warning Chime
  *  With Driver 2 Way Pwr.Seat Adjuster
  *  With Pass 2 Way Manual Seat Adjust
  *  Less Trailer Coupling
  *  With Leather Gear Shift Knob
  *  Door Entry R/Cont Unit - 2 Keys
  *  Less Rear Window Wiper/Washer
  *  Less Heated Washer Jet
  *  Less Headlamp Washer/Wiper
  *  Less Sun Roof
  *  Deployable Anti-W'Lash Restr
  *  With Smart Drivers Airbag Restraint
  *  With Smart Passngr Airbag Restraint
  *  With Side Air Bag - Drivers Side
  *  With Side Air Bag - Passenger Side
  *  With Mini Steel Spare Wheel
  *  With Standard Rear Shock Absorbers
  *  6.5 X 16" Steel Road Wheel
  *  205/55VR-16 BSW Tyre
  *  Limited Service Mini Spare Tyre
  *  With Standard Suspension
  *  With Brake Emergency Assist
  *  4 Wheel Anti-Lock Braking System
  *  Less Heater
  *  Leather Steering Wheel
  *  Less Fuel Computer
  *  Less Reverse Proximity Sensor
  *  Less Auxiliary Compact Disc Player
  *  ICE-Low Level CD + AM/FM Radio
  *  Ice Feature Pack 1
  *  Less Diversity Antenna
  *  With 4 Speakers
  *  Less Family Entertainment System
  *  With Cigar Lighter
  *  With Halogen Headlamp
  *  With Front Fog Lamps
  *  With Manual Headlamp Levelling
  *  With Conventional Headlamp Control

©Copyright, Ford Motor Company 1994 - 2012"

whaaazp

*  Deployable Anti-W'Lash Restr - това е? ::)

supertorr

Сменени летни със зимни гуми.
Направен реглаж на преден и заден мост.
Преглед и реглаж на светлините.
Смяна на чистачките
Тест на акумулатор  79% ефективен / разбира се веднага ми предложиха смяна...

supertorr

Поради осезаемо влошено загряване на двигателя и невъзможността да се използва пълноценно парното днес смених термостата- и о чудо в МП с цена 65лв., по-евтин от магазина на Моторкрафт и  E-bay.
Също се възползвах от момента да я вдигнат да сложат голямата кора под двигателя, с която се сдобих за 35лв. вкл. чисто новите крепежни елементи.
От огледа се разбра и какво ми потропва отзад- тампони

П.п. На термостата пише 88-102 С та за следващия път ще помисля дали си струва само едната щампа Motorcraft 65лв.

Alexi

големия ли сменя или малкия .. сега как е загряването

supertorr

Големия-сега май загрява по-бързо и добре, но да я тествам няколко дни по обичайния маршрут
Но и малкия е подготвен...

tropper

Цитат на: supertorr в 10 Декември 2012 22:39:51...П.п. На термостата пише 88-102 С та за следващия път ще помисля дали си струва само едната щампа Motorcraft 65лв.
Ако имаш предвид да си намериш заместител за същите температури - може и да стане, ама може и да не. Често (не винаги, разбира се) заместителите или не си отговарят на тепературите или спалвите са им такива че работят 2-3 месеца и после променят темпертурите на отваряне/затваряне - същото което оригиналните правят за 2-3 години.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

hotblooded

това 88-102*С не би ли трябвало да значи "начало на отварянето 88 градуса, напълно отворен при 102" ?

supertorr

Цитат на: hotblooded в 13 Декември 2012 12:27:39
това 88-102*С не би ли трябвало да значи "начало на отварянето 88 градуса, напълно отворен при 102" ?
Според това трябва да значи. Това беше щампирано на тялото на термостата. На повечето се дава темп.  при която започва да отваря.

supertorr

Както споделих с част от вас след подмяната на големия термостат имаше малко подбрение / или е било самозаблуда/, но загряваше бавно /след 10на км./ и губеше температура бързо при пуснато парно.
В този ред на мисли видях и че за 300 км. съм изминал с половин резервоар т.е. 10/100 или повишение с почти 2 l. /100
Смених и малкия термостат и работата заспа. Сутринта за 5-10мин. работа на място и 3-4км. си загря до средата на скалата и не мърдаше въпреки парното на мах.

B.Stoilov

Хубааво, добре поддържано Мондео  ^-^ А иначе колега, може би трябваше да поизчакаш с всичките тези пребоядисвания и накрая да и направиш едно цялостно пребоядисване по застраховка, както направих аз с моята преди 2 години :) Когато 8 или повече от основните 12 елемента на колата са за пребоядисване, може да поискаш цялостно пребоядисване на колата по застраховка и след това на следващата вноска, ако я плащаш на вноски, доплащаш около 150лв. (поне по мое време :D )

supertorr

Благодаря ти!
За боята я правих на края на Каското или при неотложна необходимост. Не съм я желал- по-хубаво от оригиналната няма.
Между другото май сме с еднакъв цвят :)

B.Stoilov

Dark Blue е и моята да :) Напролет бих дошъл с нея на някоя среща, че сега чак мен ме дразни как изглежда с тея железни джанти с тазове :/

supertorr

Готов за отлъчване от Софийската група с тези снимки и картинки
Не можах да се здържа като видях как е навалял снежеца

supertorr

Така какво ново?
Преди около месец беше поставена и кората на двигателя взета и доставена от UK за скромните 28лв.

Но по-интересното е поставянето и пускането в експлоатация на парктроник

Благодарение на съдействието на Пепи / petermitkov/ и Майстор Миро / mirohristov/.  За 2-3 часа бяха поставени на две коли, в сервиз " Made in Пред блока"
Резултата е

Първите впечатления са отлични- добро изпълнение, качество и отчита коректно / за китайския си произход и под 25лв. цена/. За тези няколко дни от както е сложен все търся място за паркиране с повече препятствия въпреки, че им свободни места  :P. Ако някой се замисля дали си заслужава да не мисли много, а да слага  (fri)

ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ НА ПЕПИ И МИРО  (wdo) (wdo) (wdo)

Alexi

добре се е получило ,но можело да разположите датчиците на лайсната където са си фабрично .. мисля ,че зад лайсната дори има отвори за тях

supertorr

Има предвидени отвори на бронята зад лайсните, но мисля че нямаше да легнат хубаво, а и не ме кефят там  ^-^

petermitkov

На китайските парктроници им е високо на лайсната и няма да хващат бордюри и др. подобни.

Отделно има шанс (поне за София) някой да мине и да дръпне лайсната с датчиците по нея (както е почти всяко Е39 тука)

sapienti sat

Dundee

Долу на бронята е по-удачно разположението. Моят като е оригинален, а не китайски, пак пропуска да засече разни бордюри и кашпи, които уж са ниски, а стигат за да одерат долната част на бронята (забравих как и беше името на тази добавка) .

Vas

Парктроника е станал много добре  (thup)

hotblooded

Много, много добре се е получило с индикатора над огледалото! А и цената на която ви взел кит-а е супер!

supertorr

Когато пътеката е утъпкана е лесно :)
А за огледалото на мен си ми е супер, защото паркирам по огледала

hotblooded

Цитат на: supertorr в 31 Март 2013 14:19:35
Когато пътеката е утъпкана е лесно :)
А за огледалото на мен си ми е супер, защото паркирам по огледала
Е то такива големи "крайцери" - ако не можеш да паркираш по огледала, се налага да го правиш по слух.

Dmitarcho

Самите датчици ... така наречените щипки, силиконови ли са ? Мойте "бяха" силиконови и като ги слагах, силикона се събра в единя край ... само по това си личеше, че са китайски :) Иначе е много удачно там дисплейчето ;) Браво ;)
Ръца Пръца