Въпроси свързани с Форд Фокус мк1

Започната от Racinga, 10 Май 2014 15:24:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Racinga

Здравейте колеги имам някои въпроси на които искам пояснителни отговори, или като коментари тука или ако е възможно по скайп. Фокуса е 2000г. ( преди фейслифта ) Джия, лимитирана серия 1.6 16в 4(5) врати.

1-ви въпрос. Колата фабрично няма халогени, а аз искам да и сложа, какво трябва да знам и какво трябва да направа за да си работят и да нямам проблеми, копчето вътре става ли или трябва да търся задължително от фокус със халогени. решетката която се пада междо халогените изрязва ли се, защото забелязах че има като тапи в краищата, те изрязват ли се ? ако си взема халогени втора рака, трябва ли ми нещо друго като крепежни елемнти букси и такива неща. И ако някой продава халогени в добро състояние и на народни цени, нека ми пише  ;D

2-ри въпрос. Искам или да отстраня или да пребоядисам лайстните на вратите в цвета на колата, приемам съвети и мнения. Разминах се за секунда с фокус който нямаше едната лайстна и ми се стори че няма дупки за щипки или следи от крепежни елементи, това ме води на мисълта че е само лепена лайстната за вртата, ако е лепена и реша да я махна дайте съвети как най добре да стане за да не си личи след корекцията.

3-ти въпрос. Ножа ( джуката ) под предната броня ми е гумен и е от по широките, но от двете страни е вдлъбнат и супер много ме дразни, има ли начин да се оправи или трябва да го сменям ? ако не може да се оправи как се сваля джуката, и ако някой продава да ми пише  ;D

Ето две снимки, знам че не са много удобни но тези имам в момента, ако някой желае ще направа по хубави.

Ще бъда благодарен някой който е на ясно да ми обясни подробно  (fri)

ForeverFord

1-За да разбереш дали ключа за фаровете ще ти свърши работа трябва да го погледнеш и ако може да се дръпне на вън значи ключа ще ти свърши работа.Решетката можеш да я изрезеш,но според мен ще стой грозно после.За да разбереш дали ти трябва нещо като крепежни елементи,трябва да погледеш фокуса дали той си ги няма.Според мен най лесно ще ти стане,ако намериш фокус с халоге и си вземеш всичко необходимо.
3-Гуменият нож е на щипки
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

Dmitarcho

Ножа /джуката/ май няма как да се оправи. Преди години като блъзнах фокуса, и така си остана кричък ножа отдоло :(
За лайсните на вратите, G_O_C_E_V, каза, че са залепени с двойнозалепващо, но има и фиксатори на вратите, така,ч е ако решиш да ги махаш лайсните, ще останат дупки на вратата. Или трябва да боядисаш само лайсните в цвета на купето, или да боядисаш целите врати след като махнеш лайсните ;)
За халогените - не знам :D

п.п. ForeverFord, Кире, той ключа за фаровете като дръпне веднъж, както няма халогени, му се пуска задната светлина за мъгла ;) Трябва му ключ който се издърпва в две положения ;) Че ще е кофти, като пусне халогените, да свети и от зад.
Ръца Пръца

emkata

То ключа и кабелаците ще си ги набави, ама въпроса с бронята как стои? Ако аз наистина държах да си сложа халогени бих си сменил и бронята, че на тази въздухозаборната решетка май не е от сваляемите( поне така видях), и ще е игра да стане като хората.

ivaylo_m

Моя Фокус в момента се боядисва и ти гарантирам, че под лайсните има дупки. Иначе и аз се бях замислил доста да боядисам лайсните и ножа в цвета на колата, но в последния момент се отказах.

Racinga

Чувал съм от други колеги, че ключът ми става за халогени при правилно свързване, ако го свържа за светлината отзад за мъглата ще изолирам задната и да светят само халогените. Решетката също така съм чел че само се пречупвала или режела, не съм видял сигурно такъв фокус.

Явно проблема с лайстните е решен, ще се боядисват :)

Значи ножа отдоло е на щипки, а има ли вероятност да се счупат при махане и после при слагането.

whaaazp

Не съм свалял нож на фокус преди фейса, но най-вероятно е захванат по същия начин като след фейса - няма щипки, а е цял улей, в който се подпъхва  бронята. По ръба на бронята, който влиза в улея на ножа - има пъпки, които "заклиняват". Ножа се сваля доста трудно и респективно се закача трудно - иска си доста натискане.
На място едва ли ще успееш да го изправиш, трябва да се свали. Вътре в гумата има метал (1/3 от широчината), който трябва да се изправи. Отделно може би гумата, ще е хубаво да се нагрее с пистолет за топъл въздух.

За халогените, провери, дали нямаш готова инсталация под предната броня.

Racinga

гледах под предната броня имам нещо като стойки за халогени на бронята но нямам кабели.
Демек искаш да ми кажеш че ножа мога да си го оправя сам ? не е нуждно да го заменям с друг ?

whaaazp

Може да имаш късмет и да се оправи. :)

Backstage

За ножа предполагам че е като на мондеото,както каза колегата вътре има метална шина която е доста здрава и реално го държи за бронята...свалянето не е много трудно,но качването вече е по тегаво...аз го набивах с гумен чук...но мисля че ще можеш да го изправиш ако го свалиш..въпреки че на снимките не виждам къде е крив..

Racinga

здравейте колеги, днес на работа имах време да си вдигна колата на подемника да видя какво става с ножа и с халогените да си огледам, и забелязах че май имам и букси за халогените, и реших да ви питам дали това са буксите които са увити с тиксото ? Също така пробвах да махна ножа и не можах, дайте съвет с какви инструменти да я махам и има ли си чалъм за махането

Снимките на буксите и на стоиките за халогени

Dmitarcho

Най-вероятно са за халогените тея букси ;) Идеално :D
Ръца Пръца

Racinga

добре колата явно е предвидена за халогени а защо копчето ми не е с две издърпвания  ::) трябваше да пробвам дали идва ток до буксите когато вкл за мъглата отзад  ;D

G_o_c_e_v

Моя фокус също нямаше 2 положения. С едно издърпване светваше всичкото фар за мъгла. Ако няма ток до буксите, провери за липса на бушон, предполагам предни и задни са на отделни бушони.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Racinga

мерси колега, ще проверя тока им, и ако няма ще видя бушоните. а относно копчето мисля че няма да се наложи, но ще видим. Все още се чудя как да сваля ножа на бронята без да направя някоя беля, дано някой да обясни как точно става махането и слагането на му  (fri)

Racinga

буксите вече са замерени и дават импулс, остава да си получа поръчаните халогени и да се монтират, елиминирах задната светлина (крушката само) за мъгла защото ме дразни как свети, пък когато има мъгла крушката се слага за 20секунди. Явно няма никой който да ми обясни подробно как най лесно и безаварийно да сваля ножа на бронята?

randity

Колега, ножа можеш да го извадиш с гумен/пластмасов чук. Започваш внимателно и по малко да го почукваш посока задницата на колата. Хубаво е и да сте двама човека, единия да крепи ножа, защото при изваждането има вероятност да се прекърши и да замине.

Дано съм помогнал (wisdom)
Моля се един ден хората да разберат, че автомобил се кара с глава, не с крака и ръце.