скоростомер

Започната от paco, 06 Май 2014 21:09:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

paco

колеги,отварям тази тема за скоростомера защото съм изчел много от форума за проблемите на километражя......и аз имам такива с скоростомера ту тръгва ту спира и не знам от какво е  :-[ форда ми е фокус 1.6 бензин 99г. Въпроса ми е този модел с жило ли е или е на ток..,или има някакви букси за почистване???? и на всички фокуси е еднакъв километражя?? Молбата ми е някой ако се е сблъсквал с такъв проблем да сподели... (ford)

Dmitarcho

На същия фокус, но 2001-ва е с букса отзад, предполагам и ти си с букса. Свали таблото, и виж да не е разхлабена буксата, макар, че по спомен, буксата е на доста солидна щипка, и е малко вероятно да се "разхлаби".
Ръца Пръца

SICKandPROUD

Букса колега. Сваляй и смело с контактен спрей почисти да изпада цялата гняс.

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

К.Методиев

По скоро проблем ти прави VSS сензора за скорост.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

paco

щте пробвам с буксата да я почистя....а тоя сензор за скороста vss къде се намира??

momo76

От датчика е най-вероятно. Слабо място им е. Намира се на скоростната кутия и се вади доста трудно.

paco

колеги, някой да качи снимка на тоя датчик да го видим...

momo76

За 2 мин и с помоща на чичко Гуугъл

Намира се отзад на скоростната кутия. Първо трябва да се извади един метален щифт(на втората картинка се вижда) и после се вади датчика, ако излезе.

paco

Благодаря,колега като го намеря ще го извадя като кътен зъб (rofl)