Политическата тема

Започната от Pyrhel, 07 Ноември 2011 03:42:49

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

dongastone

На церемонията по смяната на президента човек от публиката се провикнал към Борисов:
– Бате Бойко, ма̀ни тая шапка, че приличаш на идиот!
Служителите на НСО инстинктивно посегнали към кобурите, а премиерът се огледал нервно и свалил шапката. От публиката се чул същият глас:
– Бате Бойко, извинявай! Не било от шапката...

Pyrhel

На мен също ми направи страшно грозно впечатление, че е с якето, пуловера и шапката. Нямаше да измръзне за половин час, според мен беше умишлено, за да се покаже неуважение/пренебрежение... Как да е, по друг повод ми е поста - да пробвам дали ще ме обявят за комунист.

Актуални снимки няма да качвам, знаем в какво лайно живеем, аз поне пооскам саалза как е изглеждала Софеата... Сега е по-добре де, как ще живеем без Бедруум премиум клуб, мол Парадайз, Райън Еър и Бизнес Парка, м?

ЦУМ и пл. Независимост, 1969г.
[attach=1]

Студентски град, "Манджа стрийт" и S-Line/Неделя
[attach=2]

Надлез Надежда
[attach=3]

бул. Цариградско Шосе и бул. Христофор Колумб
[attach=4]

бул. Цариградско Шосе - площадът срещу х-л "Плиска"
[attach=5]
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ivchotr

Предизборната битка е в разгара си. До онзи ден, докато бяха на власт, герберчетата ревяха, че няма пари за нищо. Сега изведнъж се оказа, че средната заплата ще стане 1500 лв. ако вземат властта. Тия очевидно си мислят, че срещу тях стоят малоумни идиоти с Алцхаймер и деменция в напреднал стадий. Аз специално не съм такъв. Поне за сега. А вие?

nixel

Аз напълно съм се изолирал от политически изказвания. Особено в предизборни настроения. Стига ми из офиса само политици да се коментират в такива моменти.
Не заслужават това внимание. По добре да отида на кино, по добре ще си прекарам.

Alexi

nixel

Откакто завърших, почти не съм идвал в Шумен. Не е лошо градче. Само онзи бетонен небостъргач в края на центъра стои като някакво недоразумение.
В София един път съм ходил и честно да си кажа не ми хареса. То и във Варна е почти същата работа като в София. Това да няма къде да паркираш си е най досадното нещо на света. И като се добави едно гъсто строителство - става страшно.
Като сте тръгнали на градски снимки, да си покажа и аз градчето:
цък цък
Кметицата ни за няколко мандата преобрази целия град - то не беше осветление, цялостно обновление на центъра, после цялостно обновление на градския парк (който е огромен и откакто се помня беше пълна мизерия). Плувния басейн също беше реновиран и пуснат в експлоатация, тук се създаде най големия скейт парк на балканите.
А между другото това са си огромни инвестиции. По голяма пешеходна зона от тази в Добрич няма да видите никъде в България. Градския парк се води "най-красивия в страната"
В момента сме отново в инвестиции за водния цикъл - 115 млн лева.
Дано новия ни кмет продължи в същия дух.
Гордея се с моето родно градче. Тука нямаме молове ама...  (rofl)

Май попрекалих с хваленето :-[

Pyrhel

Четохте ли за Михаил Цонков и призоваването му при турчилята 9 години по-късно? Ходи пази ляйняните ни граници после. .!. за вътрешната политика, .!. за външната политика, .!. за защитата на българските граждани. .!. за всички онези, които не допускат издаването на българско граждансво на българите, които са се родили извън България. .!. за лайняните ни посолства

hotblooded

Цитат на: Pyrhel в 10 Февруари 2017 02:41:05
Четохте ли за Михаил Цонков и призоваването му при турчилята 9 години по-късно? Ходи пази ляйняните ни граници после. .!. за вътрешната политика, .!. за външната политика, .!. за защитата на българските граждани. .!. за всички онези, които не допускат издаването на българско граждансво на българите, които са се родили извън България. .!. за лайняните ни посолства
Някой от роднините на убития е недоволен от резултатите от нашето следствие и са завели дело в тяхната страна - подобни случаи има и у нас.  Преди години  от Румъния имаше призовки за служител в нашето посолство - още чакат да се яви в съда в Букурещ...
Белградския съд като връчи призовка на Боко - да не отиде?  Наш съд като призова либийските ченгета изтезавали мед сестрите ни - да не би да дойдоха....  Нито полицаят е длъжен да отиде, нито някоя държава (включително и България)  екстрадира свои граждани "ей така". 
Жалко че ще изпилят до край нервите на човека...   Но още няма случай граничар (било наборен или кадрови) - да в употребил оръжие на пост и да е бил осъден,  остава единствено писането (но пък и не може да гръмнеш някой и друг няма следствие)

Pyrhel

А защо не е на работа и награден, че е гръмнал някакви рязани в нашата територия, а разкаран, за да се угоди на анадолски манафи? Може и да няма осъден, но няма останал на работа или такъв, който не са го разсипали от дела и ходене по инстититуции.
В това се е превърнала България - да се занимава с дреболии и нищо сериозно - агенция митници да се занимава с дядовци на село и ракията им, НАП - с най-малкия бизнес и да го клати...

hotblooded

Специално този  попадна на кофти адвокат и за малко да го отнесе - адвоката му беше дал съвет да казва че "не е искал да стреля,  ама пищова гръмнал сам"  и за малко да го отнесе (защото вече става друга работа).  Няма значение какъв е гръмнал,  зависи и на какъв прокурор ще попадне - някой не стигат и до дело (Онея двамата (ченгета) дето уж се упражнявали в стрелба  във вилната зона на Пазарджик и убиха случаен човек ги осъдиха на по 300 лв глоба)

TourneoRS

Александър Кипров, композитор

Ако има ад на Земята, той е тук – в България...

Ако имате мечти, планове, носталгия – забравете!
Ако имате здраве – ще ви го вземат.
Ако имате пари – ще ви оберат, възможно е и да ви убият.
Ако имате носталгия – вече не е същото, и никога няма да бъде.
Ако имате надежди – ще ви ги пречупят.
Ако сте оптимисти – ще станете депресирани песимисти.
Ако имате здрави нерви – ще станете доста бързо шизофреници.
Ако имате хъс за успех – родната злоба и завист ще го прекършат.
Ако имате талант – ще  го смачкат и прегазят.

Забравете химерите! България е, и ще си остане, държавата на хитреците, тарикатите, безделниците, мошениците и безинициативните хора.

Чули ли сте на слепи хора някъде да дават плесенясали храни, само защото не виждат?

Чули ли сте някъде да убиват старци, за да им вземат 50 -те стотинки от портмонето?

Чули ли сте някъде в родилни домове да бият новородени, а по шосетата да ги газят като на компютърни игрички? Що за урод трябва да си за да трепеш кучета, котки, коне – ,,домашни любимци", търсещи човешка закрила, за удоволствие?

Най-боли, когато мечтите и илюзиите се разминат драстично с реалността...

Колко ли болка и разочарования трябва да преживее човек, за да стигне до тези апокалиптични заключения?

Война или земетресение ли са причината 1/3 от народа да напусне Родината?

Кой бяга от хубавото – 1/3 от един народ избяга.

А тези, които апелират към сънародниците ни емигранти да се завърнат, разполагат с пари и по 6 месеца живеят извън България.

А престъпниците и бандитите чакат да умрат и малкото останали свестни хора, за да си направят държава по собствен  модел...

Ако не ми вярвате – върнете се завинаги в България!
УСПЕХ И БОГ С ВАС !!!
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Alexi

ivchotr

Даже и чест не се е научил как се отдава. Генерал...

TourneoRS

Нещо много слабо тая година. Агитките никви ги няма. :))

ivchotr

Има още седмица и нещо. Ще се развихрят последните дни.

hotblooded

То няма за какво - вече всеки се е коалирал със всеки,  във всяка партия има бивши от друга...    Отделно и международните отношения са доста динамични - никой от нашите не иска да управлява, (за това и тиквеника се изниза през задния вход от властта). 00

ivchotr

У Европа се натискат да въвеждат единна минимална работна заплата. У нас тя е към 236 евра, а в Люксембург е 1999 евра. Как точно ще стане работата с уеднаквяването, като в Люксембург чистачките взимат колкото наш депутат?!? Не вярвам онези да се навият да им падне стандартът баш заради голтаци като нас.

hotblooded

Една от най богатите държави на референдум отхвърли да има минимални прагове за някой професии, защото " това ще създава мързеливци"...

sinnerman

Надявам се крадливите комунисти най-после да бъдат изхвърлени на бунището на историята. Съсипаха държавата със схеми и крадене. И всеки път "промяна". Промяна в банковите им сметки. Това е промяната. Държавата ще даде за това и онова. Абе вие не си вярвате бе.Банките ще дават безлихвени кредити. Ама верно ли бе? А  горива и тока дето плащаме, държавата що допусна да са скъпи? Щото крадливите комунисти направиха схеми да са скъпи и да ни дерат като оФци. Фонд Индустрия ще прави Държавата.  (omg)Потресен съм.
Само знанието може да ни направи свободни. За да не ни баламосват повече подобни крадливи боклуци.

hotblooded

Водещите две партии са пълни с крадци и комунисти, така че не чакай промяна в тази насока :(

dimkaraganchev

Комунисти отдавна няма. Останаха само крадците.

ivchotr

dimkaraganchev

Мерси. Дръпнах 2-те части на "Кокаин". Не бях ги чел.

TourneoRS

днес голямо мислене падна  :D

ivchotr

Мисленето сковава действията. Стар армейски лаф (rofl) (rofl) (rofl)

Pyrhel

Цитат на: Pyrhel в 04 Февруари 2017 16:36:33
...
Още една снимчица попадна, този път от 1920 година, бул. Дондуков. Погледнете паветата как са наредени/подредени. 100 години по-късно настилката е по-добра, нали?

[attach=1]

Снимката е от тук, ако на някой му е интересно.

Pyrhel

Който няма акаунт в аренабг.ком, да си направи... И да го гледа: линк.

Едит: линк към youtube на същото с малко продължение (от 1:18:50), тук.