Политическата тема

Започната от Pyrhel, 07 Ноември 2011 03:42:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hotblooded

Цитат на: moni74 в 27 Февруари 2014 19:59:37
В България който не може да си оправи живота, става политик. Справки - много, от смотан журналист до бивш певец и т.н.
Трябват и кинти - да те направят медиите звезда.....  Естестествено също както Икар се пребива защото не знае кога да спре да се издига - родните ни политически тикви рано или късно стават за смях!

Dmitarcho

Може ли по новините да дадат репортаж как народните представители си вдигнали заплатите с 500 лв., и веднага след това "Ще има еднократна помощ за социално слабите от 30 лв. ", и народа си стой и мълчи.... как може да сме толкова прост народ  ;( Как да не го запалиш тоя парламент, със всичките говеда вътре !!!
Ръца Пръца

moni74

А през това Гърция реши да намали депутатите си с 1/6! Не знам как може да се направи, но за нашето 7-млн население /ако въобще сме толкова/ и 120 депутати ни стигат!

----------------------------

hotblooded

Цитат на: moni74 в 28 Февруари 2014 08:24:14
А през това Гърция реши да намали депутатите си с 1/6! Не знам как може да се направи, но за нашето 7-млн население /ако въобще сме толкова/ и 120 депутати ни стигат!
Депутатите са били 320 при 4,5 млн население. Проблема не е в количеството, а в качеството....

moni74

Иво, никой не може да ме убеди че трябва да държим 240 човека на хранилка, при положение че и 120 са много. Но си прав, че и 2400 да станат, пак ще свършат същата работа :)

hotblooded

Цитат на: moni74 в 28 Февруари 2014 08:48:34
Иво, никой не може да ме убеди че трябва да държим 240 човека на хранилка, при положение че и 120 са много. Но си прав, че и 2400 да станат, пак ще свършат същата работа :)
Монка, ако имаш стадо от 100 или 1000 овце, обаче не ги контролираш къде ходят и какво правят - нали се сещаш че "хаир" от тях няма да видиш? Колко от нас знаят кои са депутатите от техния район? Кой може да каже името на водача на листата за която е гласувал преди 9 месеца? Кой е потърсил съдействие от депутат/общ. съветник от района си?  На 4 години веднъж отиваме драскаме едно Х на една хартия с думите "Е тоя ще ни оправи"/ "е тоя ще им е*е майката на тея" и след 2-3 години следва "изтрезняване"  и пак отиваме на  "Е тоя ще ни оправи"/ "е тоя ще им е*е майката на тея"...   Искаме мажоритарно да избираме - е кметовете ги избираме мажоритарно (уж), ама пак гласуваме за "тоя" щото е "човек на оня" или просто защото е от "тези", дето са против "онези"...  Тези в парламента и общинските съвети са не причина, а следствие от това дето ги праща там.  Липсата на нещо по-добро също.. Такъв е "мат'ряла"
Реално намаляването на депутатите ще обслужи 1-2 големи партии и още една с "твърд" електорат... това ли искаме? Или смятаме че като ги направим 100 - няма да купуват по 50 нови коли за над 60 бона всяка през 3-4 години? Няма да отиват по 100-150 млн годишно за тях и партиите?  Целта е по-малко хора да лапат повече....

Pyrhel

ЦитатЛюбомир Сергеев е фотограф, който от дълги години не живее в България. От скоро, Любо официално е жител на Ню Йорк. Той прави страхотни снимки, които обаче така и не са особено известни в България. А би трябвало, защото носят доста актуални послания за нас, българите.

Неговата серия от 6 снимки "Български икони - краят на историята" (галерия) показва българските будители, насочили оръжия към себе си. Според концепцията, това е техният отговор на хаоса и безумието в страната в момента.

Макар, че по думите на фотографа, серията снимки не е придобила кой знае колко голяма популярност в България, въпреки че е била публикувана от елитно българско списание и показвана в софийска галерия, ние от Lifecafe намираме снимките за вълнуващи и актуални.

Ето какво пишат от Sergeev Stidio за серията:

"Пред вас е историята на дългото съществуване на една красива малка страна, която успешно унищожава себе си чрез корупция, мерзост и политически манипулаци. Те водят днешното поколение до болезнено и агонизиращо съществуване. Ние и нашите семейства сме израснали в България и никога не сме се предавали.

Ние продължаваме своята битка и критичното си отношение към ситуацията и това е нашият протест срещу Настоящето, нашето негодувание и разочарование, изразени през очите на нашата богата история. Славното минало на България е единственото, което ни крепи да продължаваме напред. Затова, за да бъдем чути, се осмелихме да стреляме в сърцето на проблема, да сложим кръст на него и да лишим нашата нация от нейната гордост и чест.

Използвахме за примери за подражание обикновени хора, които са станали истински легенди и са написали историята чрез думи или дух, с битки, кураж и решителност и със саможертва за родината. Те представляват истинската България! Техният идеал е бил битката: ,,Ако спечеля - печели цял народ, ако загубя - губя само себе си.

Предпприехме това дълго пътуване в миналото, за да се срещнем с ханове, крале, монаси, борци за свобода, поети и князе, за да им покажем каква е България днес и да чуем тяхното последно мнение. Ето как ни отговориха те - чрез разочаование, отвръщение и мъка.

,,Портрети с неочакван край" беше голямо предизвикалтество за нас, защото истинският Край е предсказан от времето, в което живеем. По тази причина ние ще продължим греховно да ,,убиваме" своите български икони, докато някой ни убеди в обратното."

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

opex

"горчиво" на новата коаналиция м-у ГРОБ и ДПС... уста в уста се целуват там и на всичките устите им миришат на хуй ...
малоумници и турци пак да ни управпяват пак щото 500год са били малко ...... и тракия да вземат турците накрая (гугъл).. ПФУ! плюя им на всички в очите
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Alexi

е как ве Вожда каза че нямало шанс за такава коалиция ..

hotblooded

Цитат на: Alexi в 29 Юли 2014 21:40:11
е как ве Вожда каза че нямало шанс за такава коалиция ..
Прав е  - отношенията ДПС-ГЕРБ са "шеф - подчинен"...  Другото е малко пушилка за пред електората :)

Polly

............................

Поздрави на всички и честит първи учебен ден!
Поли
Името няма значение...
                                  Важни са ХОРАТА, които седят зад него!

martin1977

Брейййй ... жажда за власт, борба за кокъл ... бреййййй  (rofl) щом и в автомобилните форуми почнаха да ни агитират за кого да гласуваме, явно далаверата е огромна ..... да взема и аз да се кандидатирам като депутат от партия ФОРД  (rofl) 

Или както вица гласи:

В едно купе във влака седят баба и млад човек с костюм и дипломатическо куфарче.
Бабата:
- Ти, синко, какъв си?
- Депутат съм, бабо!
- Не те ли е срам, бе момче! Здрав и прав човек! Защо не се хванеш на работа....

moni74

Е, тук агитация не виждам. Може да не е мястото, но никой не кара да гласува за нея. Пък и който е решил да гласува за една партия, едва ли ще си промени решението въз основа на един пост.

hotblooded

Всъщност - нека на посрещаме на нож колежката (по кола).  Колкото повече кандидат депутати постъпят като нея - да предоставят поща и фейс-бук профил, където може да им се задават реални въпроси - толкова по-добре. Надявам се че няма да има много злоупотребили - който ще използват "координатите" само за да хранят Полина.

Pyrhel

Случаен текст, на който попаднах, източници не се цитират:

В резултат на либерално-реформисткия преврат в България настъпи грандиозен грабеж. Според изчисления икономисти българите бяха ограбени с около 100 милиарда долара.

Какво са 100 милиарда:

това е строителството на 25 атомни електроцентрали като ,,Белене"
това е строителството на 200 милиона квадратни метра суперлуксозни жилища, т.е. на всеки българин по 25 кв.м, а на всяко семейство по 100, и решаване на жилищния проблем за целия XXI век
това е строителството на 10 000 км автомагистрали (в момента действат около 600 км) и на 35 000 км железопътни линии
това е строителството на нефтопреработващи комбинати с мощност 300 милиона тона нефт, т.е. почти цялото производство на Русия, и изграждането на 35 000 км магистрални нефтопроводи
това е изграждането на автомобилостроителен гигант с качеството на Мерцедес за производство на 25 милиона леки коли годишно
това е производството на 10 000 супермодерни изтребители и на 50 000 танка

Днес даже така наречените либерал-реформатори и атлантисти признават, че за 25 години ,,реформирано развитие" и ,,преход" страната не можа да стигне равнището на България от периода 1985-1989 г., който според тях, беше кризисен.

Вероятно равнището на брутния национален продукт днес щеше да бъде 2,4 пъти по-голям от онзи през 1989 г. Ако бяха запазени социалните принципи на разпределение сега жизненото равнище на българите щеше да бъде 2,1 пъти по-високо, т.е. средногодишният доход на един българин щеше да бъде около 15 800 евро.

hotblooded

Искам му дилъра на тоя. Какъв грабеж какви 5 лв. 1987 плащанията по външния дълг надхвърлят приходите в бюджета и за това има запазени документи. 1988 с постановление на МС спестяванията в ДСК са дадени като заем на държавата и срока на връщане е 50 години.....  Аман по пишльовци дето дори и червена връзка не са носили, нито на ангария, пардон бригада са ходили и говорят колко хубаво е било преди 1990...  Ми бегом към Пхенян или Хавана там ще се чувстваш като в България преди 1989. Като имаше такива доходи тогава защо не успяха да завършат нито една магистрала, нито да завършат VI блок на Козлодуй, защо имаше пенсии по 30-40 лв (земеделските)....

momo76

Иво, никъде не пише, че преди 1989 е било добре, дори са написали, че са били кризисни години. Цялото писание е за кражбите след 1989г   . а повечето не можем да си представим за какви кражби става въпрос.

Alexi

е те парите не са изчезнали виждаме голяма част като бетонени гета по курортите ни :)

hotblooded

Краденето от държавата е национален спорт в България от 1878 насам...  Манталитет какво да се прави

Lucy

Плюенето по държавата, гледането на сеир, даването на акъл от бездействащи индивиди и вечната "компетентност", също!
"Aко може така, да има... така... повечко екстри, ама така... по-спортна... И ако може направо да си е 2-ка бенЗ... ама да не харчи много... нЕкъде 6-7? Мааааксимум 7,5!" из изискванията на един "рейсър"

Pyrhel

Pyrhel

- Деца, какво е папагал?
- Папагал, г-жо - казал Иванчо - е Бойко Борисов. Той е човек, погален от папата.

Pyrhel

Много ме кефи нашя форум, че не се цапа с теми за избори и други такива лайна. Е, ще цапаме ли, ш' гласувате ли? (rofl)

nixel

Цитат на: Pyrhel в 20 Октомври 2016 23:11:26
Много ме кефи нашя форум, че не се цапа с теми за избори и други такива лайна. Е, ще цапаме ли, ш' гласувате ли? (rofl)
Да не би да има за кого да се гласува! Аз ли съм пропуснал нещо?

Едно време като бях 4-5 клас (92-92), учителката по литература ни каза "Пожелавам ви никой от вас да не се занимава с политика. Толкова е мръсно това нещо политиката."
Тази фраза така и не я разбрах тогава, но така ми влезе в главата, че вече гледам с отвращение на всички политици. Последните години дори гледам да не обръщам внимание на телевизора покрай избори. Ако гледам София-Ден и нощ, ще ми е по интересно.

Сори че оцапах, ама не мога да понасям хора от които зависи всичко, да се възползват от положението си и на всичкото отгоре да ме карат и да гласувам за някой от тях.

Dundee

Сещайте се и мислете повече.

Dmitarcho

Ръца Пръца

hotblooded

opex

Куц-некуц ще ходя! За пример на тези, които няма да ходят. :) И със сигурност няма да гласувам за тая руса мърша или което и да е герберастко протеже, или разни пищови и други разводняващи избора на гласоподавателите кандидати.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Lucy

"Aко може така, да има... така... повечко екстри, ама така... по-спортна... И ако може направо да си е 2-ка бенЗ... ама да не харчи много... нЕкъде 6-7? Мааааксимум 7,5!" из изискванията на един "рейсър"

nixel

Ха-ха-ха, чухте ли че и Николай Банев се е кандидатирал за президент!  (rofl)
Няма човек, който да е замесен политически или да иска да се замеси и да му е чиста работата. Включително и в регионалните организации. Там пък само далавераджии се навират, понеже не става друго от тях. Не всички са нагли далавераджии, навират се понеже нямат друг избор и "за всеки случай".

Е, айде има един човек с една рокерска партия, който не ми се струва да е от тях, но точно заради тази причина ще залезе бързо. Намаляването на субсидиите ще го фалира.