Проблем с Транзит 2.2 140 к.с. - не пали .

Започната от TourneoRS, 01 Март 2014 20:31:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

TourneoRS

Става дума за бордови Транзит 2.2 140 коня според собственика /мой познат /. Не иска да запали по никакъв начин , след цял ден умуване , дори се пробваха с дърпане но изобщо не даде откат . Аз докато бях там , след въртене на стартер  се опита леко , прикиха и до там . Според собственика като се изчака час два , прави по същия начин . Вечерта е бил угасен съвсем нормално , сутринта запалили на 4-5 тата минута приритал . Аз имах малко останал спрей за студен старт , не ми се искаше да го използвам , но на собственика му беше вече черно пред очите  :D.  Припатква докато свърши спрея , и кади отзаде много лошо . Някакви идеи преди да ходи при вуйчо си Пфое  :D
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

moni74

Същите симптоми имaх зaрaди ЕГР-a

----------------------------

Alexi

може да е дръпнал въздух отнякъде .. лампата за подгрева мига ли

TourneoRS

Мисля че мига ,но не съм сигурен . От толкова въртене акумулатора е паднал , дадох им моя но и него без малко да го съборят . Забравих да напиша , обслужен е преди около седмица , има няма навъртени 1000 км , масло+ всички филтри .

Alexi

ако мига е записал грешка .. тя трябва да се разчете

moni74

Зaпушете ЕГР-a с лaмaринкa, отнемa няколко минути. Ще рaзберете дaли е от него или не.

TourneoRS

Утре ще идва едно момче което работи в една автокъща , за да направи диагностика . В цял Русе не можем да открием кой да я сканира за грешки  :-X .всички имат Ваг коми ...

hotblooded

Цитат на: TourneoRS в 01 Март 2014 21:09:43
Утре ще идва едно момче което работи в една автокъща , за да направи диагностика . В цял Русе не можем да открием кой да я сканира за грешки  :-X .всички имат Ваг коми ...
В МП е 40 лв, а в Русе имаше преди 3 год.

TourneoRS

Какъв се оказа всъщност проблема . Понеже няколко дена са карали буса с малко нафта , шефът казал на шофьора , в склада има една туба нафта сложи да има за утре . Хубаво , влязъл нашия в склада , набарал някаква туба , сипал каквото има и си заминал вкъщи . От там нататък се знае историята . Какво е имало в тубата никой  не знае  :)) но като видях какво са източили .. нещо черно или тъмно кафяво . Нов филтър , точене на нафта , мъката с паленето беше половин час , не искаше да откине . След запалването обаче много тракаха дюзите , утре е на път няколко стотин километра , надяват се да прочисти системата . Младежът с лаптопа така и не е дошъл

moni74

Сипали са нещо сорт "Тунджа, или "Дунав" :) Шофьора не е ли видял във фунията какво сипва? Или е бързал да си ходи в къщи :)

TourneoRS

Ами вечерта в 8 часа , може да му е било на оная работа честно казано  (fart). То ако е било Тунджа пак добре , някаква туба която от години стои там и никой не знае какво има в нея . Ако беше прецакал помпата или някоя дюза , не знам какво щеше да стане  :D . То още не е сигурно дали са се отървали ...

Alexi

само да не е имало вода ,няма да има проблем с дюзите ..