Изработка на светеща задна емблема!

Започната от Nebhotep, 25 Февруари 2014 16:28:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Nebhotep

Нужен ни е само хромирания кант от емблема на форд (купуваме си емблема например от някоя морга):

Закупуваме си светодиодна лента например SMD3020 с дължина 29 см.

От прозрачен акрил си изрязваме (на лазерна машина най- добре) два овала, единия с дебелина 3 мм., а втория с дебелина 5 мм.

На овала с дебелина 3 мм. с огледално изображение отпечатваме, по метода на UV- печат, каквото душата ни сака, стилизирано изображение и с какъвто желаем цвят. Може да залепим и цветна планка изрязана на плотер.

Отпред се получава така:

На овала с 5 мм. дебелина от едната страна залепяме бяла планка за фона на буквите

От другата страна залепяме огледална планка за по- добре отразяване на светлината

Съединяваме 3 милиметровия овал с хромирания пръстен използвайки Поксипол

Слагаме вътрешният 5 мм. разсейвател и светодиодната лента (по цялата обиколка на овала)

Изглед отпред:

В тъмното:

Взимаме ток от плафоните за осветяване на задния номер!

Още идеи за стилизиран текст:

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

Dmitarcho

Прекалено светкащо ми се струва. Не бих си направил такова. Но иначе, браво за Темичката ;)
Ръца Пръца

Alexi

Besniq

Хубаво, оригинално и различно !
Мен супер много ме кефи но си е играчка голяма.
Браво за темата.

moni74

Бих направил такава задна емблема - юмрук с вдигнат среден пръст. Но да се пуска с отделно копче, само при определена ситуация :)

----------------------------

Backstage

Цитат на: moni74 в 25 Февруари 2014 21:51:55
Бих направил такава задна емблема - юмрук с вдигнат среден пръст. Но да се пуска с отделно копче, само при определена ситуация :)
за Бургас може и с копче...за София требва да си свети постоянно  (rofl)

Pyrhel

А ве разбивате ме, как ви кефи това (rofl)
Виждал съм няколко пъти един Гоуф, на който емблемата му мига разноцветно и се върти, от зяпане щях да си огъна предния номер в един теглич в задръстването :))
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

milendosev

Здравей колега, снимките на които обясняваш стъпките не ги показва. Ако ги имаш все още, може ли да си ги изпрося, защото идеята ми допадна и мисля и аз да пробвам. Благодаря за отделеното време!