Препоръчайте ми аудио система

Започната от moni74, 11 Февруари 2014 18:03:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

moni74

Преди години имах един комплект Техникс, но изгоря когато се запали апартамента ми. Сега искам отново да си взема нещо средна хубост - качествено и не скъпо :)
Понеже ТВ ми е Сони, не знам дали има смисъл да търся нещо на Сони, или може да е друга марка.
За какво ще се ползва - ще слушам радио /тоест да има тунер/; основно ще вадя DTS звук от филмите които гледам; може би трябва да има Блурей/ДВДплеър.
Друго не се сещам, освен че в момента гледам HD филми през ASUS O'Play R1. Изходите му са:
Composite Video
Composite Audio L/R
S/PDIF Out (Optical)
HDMI 1.3
Досега звук вадех на една 2.1 система през телевизора. А сигнла до ТВ минава през HDMI. S/PDIF Out вади по-добър звук, нали?

----------------------------

Dmitarcho

Мда, ползвай оптичния изход на na Asus-а. Техномагазините правят от време на време промоции на колони с ресийвъри като на Иво. Той да каже дали е доволен.
Ръца Пръца

hotblooded

Аз съм доволен, ако искаш някой ден ела у нас да ти я пусна... не е кой знае какво, но не и за подценяване...  Във Технополис (Славейков), в аудио ъгълчето - почти постоянно има нещо в промоция

mike28

Това става ли?

Aз набарах лятото това на промоция за смешните 400 лв, което за висок клас домашно кино си е без пари

My Link

moni74

А не е ли по-добре нещо като това:

BDV-E4100 или MCS-FS232?
Все пак по-добре да чете mkv + DTS, не е ли така? Това, че Pioneer-а е само 2.1 не знам дали е проблем, още повече не знам къде ща сложа толкова много колони /ако е 5.1/.

Dmitarcho

Оптичния изход по ли е добър от HDMI ? Навремето нямаше HDMI затова беше най-добре през оптиката. Да не те подведа, Мони ;)
Ръца Пръца

Dmitarcho

Нали ще ползваш Асус-а да ти възпройзвежда видеото, от него ще пуснеш само сигнал за звук-а към "нещото" с което ще се сдобиеш ;) Какъв е смисъла да търсиш DTS като ще го слушаш на 2.1 ?!? Винаги ще намериш място за едни сателитни говорителя някъде около дивана ;) Друго си е като гледаш някой филм, озвучението да е като на кино ... а не просто да свири по-силно от телевизора ;) Въри у Иво да вичиш/чуеш неговата система как свири, и какви способности има. За мен това е най-добрият вариант за домашно озвучение. Нали не мислиш да си купуваш BluRay записвачка и да записваш такива дискове, за да ги плейваш на нещо ? ;)
Ръца Пръца

moni74

Значи вариантите са два - запазвам Асуса като мултимедия и взимам само една аудио система със суб, или взимам цяло домашно кино, което чете mkv, има втраден DTS декодер и махам Асуса.
Кой вариант е за предпочитане? Гледам че има JBL колони 5.1 примерно.

hotblooded

Цитат на: Dmitarcho в 12 Февруари 2014 08:53:50
Оптичния изход по ли е добър от HDMI ? Навремето нямаше HDMI затова беше най-добре през оптиката. Да не те подведа, Мони ;)
Всъщност било едно и също, поне така ми отговориха на този въпрос - различен начин на предаване на един и същ цифров сигнал. Отделно през HDMI ще управлява всичко свързано с едно дистанционно (при мен поне е така TV и ресивъра си ги управлявам с едно дистанционно, ако пусна оптика - няма да имам тоя "лукс"...   
А при условие че има мултимедиен плеър, за какво му е домашно кино - ресивър с колони ще е достатъчен. Едва ли ще тръгне да си купува BluRay дискове с 3D :) - хем са редки, хем са "цифромански"
Има обаче една "уловка" при мен - порта позволяващ управление с едно дистанционно е само един на ТВ и само един на ресивъра - мултимедията ми си остава отделно, но не е проблем, ако искаш да управляваш всичко с едно дистанционно и да нямаш още една кутия на шкафа - ще вземеш домашно кино... 
Лично аз бих предпочел добър ресивър, от колкото домашно кино при условие че имам мултимедиен плеър. 
Аз съм с това  беше в промоция с колоните (без суб-уфер) за 800 лв, за още 210 тогава си взех това

hotblooded

Горе показах ресивъра и субуфера, ето и колоните:

http://technomarket.bg/products/09110350/yamaha-ns-f150-black

http://technomarket.bg/products/09110351/yamaha-ns-p150-black

Ако искаш може и да ги чуеш в къщи, не са кой знае какво но за парите си смятам че биват..

А ето и една прИмоЦия, като моята...

moni74

Тоест си се вместил в диапазона 1000-1100лв, така ли излиза? Донякъде и аз предпочитам вариант ресивър + колони, защото качеството ще е по-добро от готовото дом. кино на аналогични пари.
Освен това, може да се купи първо само ресивър + суб + две колони. След време да се добавят останалите.

hotblooded

Цитат на: moni74 в 12 Февруари 2014 09:37:42
Тоест си се вместил в диапазона 1000-1100лв, така ли излиза? Донякъде и аз предпочитам вариант ресивър + колони, защото качеството ще е по-добро от готовото дом. кино на аналогични пари.
Освен това, може да се купи първо само ресивър + суб + две колони. След време да се добавят останалите.
Точно в този диапазон се вместих.... 

moni74

Ясно, благодаря. Повече е отколкото мислех да дам на този етап. Че мислех да взема и един Никон D3100 или D3200 за Св.Валентин... Ще мисля, още малко време имам.

valeri1972

Мони, разгледай ги....а най-добре на живо
1-ви модел

2-ри модел
....и при двата модела има нужда от ресивър.
Първия модел съм го слушал на живо....не очаквах да извади звук.....но явно...понякога се случват "чудеса"....успех в избора (beer) (beer)

moni74

Еееее, то ако harman kardon не извадят качествен звук, ебаси :)

Иначе попаднах на това в продавалника. Ново е било на двойна цена, всичко чете. Най-важното е че ще ползвам само едно дистанционно с ТВ.

hotblooded

Пфуууу за 1250 лв може да си събереш система Harman Kardon.... защо преди година и половина нямаше такива оферти! :'(

moni74

2000г бяхме в Осло на гости. Братовчедка ми ме закара в магазин на Harman Kardon. Какво да ти кажа - влизаш вътре, всичко изчистено, няма никакъв кич. На цялата площ пръснати максимум 10-тина продукта. Обикаляхме, слушахме - бяхме само ние. Обърнаха ни много внимание. Всъщност аз тогава видях на живо тази марка. Но ... парата беше убийствена, особено за някакъв поръчков модел - ако не греша беше към 25 000 крони - някъде 6 бона сигурно е излизал.

valeri1972

Аз специално в къщи съм с такова нещо образно
с тази разлика, че е на Филипс....заради ТВ-то.... (buddies)

hotblooded

Цитат на: moni74 в 12 Февруари 2014 13:36:13
2000г бяхме в Осло на гости. Братовчедка ми ме закара в магазин на Harman Kardon. Какво да ти кажа - влизаш вътре, всичко изчистено, няма никакъв кич. На цялата площ пръснати максимум 10-тина продукта. Обикаляхме, слушахме - бяхме само ние. Обърнаха ни много внимание. Всъщност аз тогава видях на живо тази марка. Но ... парата беше убийствена, особено за някакъв поръчков модел - ако не греша беше към 25 000 крони - някъде 6 бона сигурно е излизал.
6 бона за кастъм H-K си е било направо евтения, бях гледал една система 10.2 преди 8 години, 10 000$ беше само ресивера - очи пълни, ръце празни....  Парадокса на скъпите аудио системи е че човек като остарява си губи чувствителността на ушите, както ми каза собственика на магазинче за HiEnd аудио - човек като има слуха да се кефи на NAD и Bang& Oluffsen (и др. като тях) - няма пари да си ги купи, после и да има пари - не може да ги усети на 100%...

escobar

Затова туба със сръбско в колата и права търба на генерацията!

Аз си харесах това бебче за спалнята - PIONEER X-HM11-S. Има ли нещо по-добро в бюджета до 300 лева?

valeri1972

До 300 лв. става.....има по-добро но е 600+ ^-^

Backstage

Мони,за JBL и HARMAN няма какво да говорим...водещи в света на аудио системите,дори в много аспекти и в про системите...ако търсиш перфектното качество това е! ако обаче искаш да контролираш цялата дом.система с едно дистанционно взимай SONY...имат също много добри неща.Но като качество далеч от HARMAN и JBL...естествено не трябва да се пренебрегва факта и че аз съм малко болен...обикновен меломан няма да усети тая разлика...слагали сме система за дом кино 7.1 на TANNOY в една къща...сина на баровеца (около 22-23 годишно келешче) каза: а! ми че то не голяма разликата с пайнера на комшията! ....паднахме....а системата която монтирахме там им излезе около 15000 лева...или 12000-13000 нещо такова...казвам ти че къщата трепереше

hotblooded

Всъщност за контрола с едно дистанционно става през HDMI 1.4 порт, не знам дали самия кабел има значение....