1000 лв. глоба за ремонт на колата пред блока.

Започната от Pyrhel, 08 Февруари 2014 11:17:12

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Pyrhel

Поредният хуев законопроект: тук.

Ето и част от него:
ЦитатТака на практика дори собственикът да знае как да извърши по-сложен ремонт на двигателя си и да има нужното за целта образование, няма да може да го прави нито в собствения си гараж, нито пред блока.
Цитатще бъде разрешено на собствениците на колите да извършват дребни ремонти като подмяна на крушка или смяна на гума, които са записани в упътването на автомобила.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

От друга страна - има разни "майсторчета" дето ремонтят коли пред блока, но не своите, а срещу заплащане - без да плащат никакви данъци и тем подобни - в Мусагеница има едни такива дето официално се водят гумаджийница, а дори изчукват и изпъват ударени коли, сменят съединител пред блока - редовно част от паркинга е зает с разхвърляни коли... 
Реално броя на хората който хем разбират, хем си правят колите пред блока не е толкова голям че да гонят точно тях, по точно заради тарикати като описаните по-горе ще страдат всички.
  Преди години имах проблеми с подобен тарикат само че правеше железни врати на улицата - ако мине полиция или данъчни - "абе аз за мен си правя врата бе"... сигурно имаше 200-300 апартамента...

supertorr

Поредния закон, който няма да има файда от него- нито ще го спазват нито ще се проследява спазването му.
Майсторите, който работят с/у заплащане пред блока, няма да ги спрат по този начин - пращат данъчен, прави се поръчка, не се издава документ, хайде 500 лв глоба, второ нарушение 10000лв, това и в момента го има ама се използва основно при търговията

bonso

страшна глупост ми се вижда на първо четене  (omg)

Dmitarcho

Не е глупост. Ако се опитват наистина да спрат незаконните сервизи - съм съгласен. Едва ли ако видят някой да си човърка колата пред блока, и наоколо нема още поне 3 коли да чакат ще го закачат. Проблема е друг, че в милата ни родина има една торба закони, който са просто написани и приети, а реално никой не следи дали се спазват или не !!! 
Ръца Пръца

rosen700

С риск да бъда въвлечен в неприятни конфронтации ще кажа едно: Така трябва да бъде! Не става всеки който си мисли, че може и разбира от автомобили да прави ремонт. Защо ли? Не застрашава само себе си а и околните. Съвсем друг е въпроса дали "оторизираните" майстори не знаят далеч по-малко и не са по-калпави от собственика на съответния автомобил.
С тази кола съм се заклел да съм шофьор, не монтьор......и така ще бъде!

hotblooded

Всъщност не е проблем самата идея, проблема кои и как ще я прилага

rosen700

Цитат на: hotblooded в 08 Февруари 2014 21:04:43
Всъщност не е проблем самата идея, проблема кои и как ще я прилага

Нямаш идея колко си прав!

SICKandPROUD

Цитат на: rosen700 в 08 Февруари 2014 20:46:49
С риск да бъда въвлечен в неприятни конфронтации ще кажа едно: Така трябва да бъде! Не става всеки който си мисли, че може и разбира от автомобили да прави ремонт. Защо ли? Не застрашава само себе си а и околните. Съвсем друг е въпроса дали "оторизираните" майстори не знаят далеч по-малко и не са по-калпави от собственика на съответния автомобил.
Колега имаше и предложение за закон в колите да не ползваме радио защото ни разсейва много... Това също предполагам подкрепяш ???
Човек с акъл в ши....та си тиква няма да тръгне да бута и пипа там където не разбира, ма да не мога да си дигна капака пред блока за да си почистя примерно това - онова е просто малоумно   (n)
Караме коли от преди христа с улици който са като лунна обстановка и после ай да не мога да си сменя каретата пред блока.
Ами тези хора с познания за колите си, тях какво да ги правим??? Те също да ходят по сервизите...
Нямаш ли акъл с или без закон пак ще правиш глупости, не е нужно да ми слагат ограничения на всичко.
За сервизите няма да коментирам, защото се конкретизирам само на това как ограничават всеки божи ден хората с безмислени закони.

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

rosen700

Точно това твърдя и аз колега......че много от колегите тук са по-компетентни от доста "майстори" които съм срещал. Колкото до радиото и това да си почистиш двигателя, да си смениш водно съединение или друг подобен ремонт едва ли някой някога би издал подобна забрана, не съм запознат с това предложение и няма как да го коментирам, но ще ти задам следния въпрос. Сменяш кормилна щанга, можеш ли да направиш реглаж пред блока? Ако е за ремонти пряко касаещи безопасността на автомобила - спирачна система, управление и така нататък по-добрия вариант според мен е сервиз.........с едно уточнение........нормален европейски сервиз, за съжаление тук скоро май няма да видим такива, които носят отговорност за ремонта и дават гаранция.

SICKandPROUD

Ето колко е просто не зная как става, следователно няма да се захвана.
Мисълта на предишния ми пост беше, че вече не е комунизъм и човек е свободен да прави каквото си иска.
Стига вече с малоумните закони, само в дръгливата БълХария ги мислят тези глупости, Албания дръпна напред, Македония е по- благоприятна за бизнес, а ние тука седим и се чудим каква поредна глупост да сътворим.

mike28

То май проблемът при нас е, че от 25 г. тук всеки си прави каквото си иска. ;)
Принципно говоря, пък и българинът не обича да спазва законите, били те добри или лоши.

rosen700

Цитат на: SICKandPROUD в 08 Февруари 2014 22:46:26
Мисълта на предишния ми пост беше, че вече не е комунизъм и човек е свободен да прави каквото си иска.
Стига вече с малоумните закони, само в дръгливата БълХария ги мислят тези глупости, Албания дръпна напред, Македония е по- благоприятна за бизнес, а ние тука седим и се чудим каква поредна глупост да сътворим.

Малоумните закони са сътворени от малоумниците, които избираме. Днес тъкмо се чудех какво му е на Закона за движение по пътищата, че всеки парламент го дъвче по няколко пъти.
Абе тия нямат ли по-важна работа!?

п.с. Ще те помоля да спазваш поне пунктуационните правила.

hotblooded

Цитат на: SICKandPROUD в 08 Февруари 2014 22:46:26
Свободен не значи да прави каквото си иска! 24 години бъркаме свобода със слободия и това е резИлтата - всеки си мисли че всичко му е позволено, всеки дрищи и се оправдава че някой друг е изкендзал по-голямо...
Свободен си да избереш в кой сервиз да си закараш колата, свободен си да си отвориш твои, ако смяташ че ще се справиш по-добре от другите, но след като ти е казано (ако се каже) че паркинга пред блока не е сервиз - значи че не е сервиз и толкова - харесва ти или не - друг въпрос! Също така си свободен да смениш и държавата - имаш избор от близо 30 само с лична карта - неща който не можехме и да сънуваме преди 25 години...

rosen700

Цитат на: hotblooded в 08 Февруари 2014 23:01:26
Свободен не значи да прави каквото си иска! 24 години бъркаме свобода със слободия и това е резИлтата - всеки си мисли че всичко му е позволено, всеки дрищи и се оправдава че някой друг е изкедзал по-голямо...

Това е причината да оплюват протестите на млади хора като теб. Вие не сте обременени с товара на времето преди 89-та. Все пак не забравяйте едно - промени се строя, но не и системата. Все още сме виновни до доказване на противното. Дори и когато ни спрат за проверка на пътя.

SICKandPROUD

Според мен законите трябва да са ясни и много строги.
Човекът е по- зле от добитък, затова трябва да има кой да ни строява.
Тук в наша родина "законът" като му покажеш 20 лева и кръвта му се налива между краката...
Няма да продължавам да обиждам полицейското съсловие, но ако те и други хора с отговорност пред нас бяха стока, ние нямаше да си правим каквото искаме.
Като започнем от закони който не позволяват  да защитиш семейството си и покъщнината ако влезне крадец в апартамента или къщата ти и стигнем до там да не мога да си човъркам колата както сметна за добре. Просто абсурд.

hotblooded

Цитат на: SICKandPROUD в 08 Февруари 2014 23:08:40

Като започнем от закони който не позволяват  да защитиш семейството си и покъщнината ако влезне крадец в апартамента или къщата ти и стигнем до там да не мога да си човъркам колата както сметна за добре. Просто абсурд.
Както казах - всеки дрищи и се оправдава че някой е изходил по-голямо....

SICKandPROUD

Цитат на: hotblooded в 08 Февруари 2014 23:01:26
Свободен не значи да прави каквото си иска! 24 години бъркаме свобода със слободия и това е резИлтата - всеки си мисли че всичко му е позволено, всеки дрищи и се оправдава че някой друг е изкендзал по-голямо...
Свободен си да избереш в кой сервиз да си закараш колата, свободен си да си отвориш твои, ако смяташ че ще се справиш по-добре от другите, но след като ти е казано (ако се каже) че паркинга пред блока не е сервиз - значи че не е сервиз и толкова - харесва ти или не - друг въпрос! Също така си свободен да смениш и държавата - имаш избор от близо 30 само с лична карта - неща който не можехме и да сънуваме преди 25 години...
Другия ден като ти кажат, че не може да готвиш във вас, ТИ си свободен да избереш в кой ресторант да отидеш...
Логиката ти е брилянтна. А родината е такава защото всеки прави каквото му се каже. Трябва да имаш гражданска позиция, а не като п..ка да правиш каквото ти кажат, мисля му викаха патка без глава.

rosen700

Има си трески за дялане, но вината не е в хората а в СИСТЕМАТА.

hotblooded

Цитат на: SICKandPROUD в 08 Февруари 2014 23:13:32
Другия ден като ти кажат, че не може да готвиш във вас, ТИ си свободен да избереш в кой ресторант да отидеш...
Логиката ти е брилянтна. А родината е такава защото всеки прави каквото му се каже. Трябва да имаш гражданска позиция, а не като п..ка да правиш каквото ти кажат, мисля му викаха патка без глава.
Голяма логика, няма що.... не бъркай домашната кухня с паркинга пред блока. Също така нямам право да карам хората да ядът това което готвя за себе си, както и нямам право да нарушавам спокойствието и да застрашавам живота и здравето на останалите понеже съм скръндза за 20 лв и се мисля за голям майстор...

Роска, системата се изгражда от хората....

SICKandPROUD

НЕ, прост народ, слаба държава.
Никой не ни е виновен, на каквото си постелиш, там ще лежиш.

hotblooded

Цитат на: SICKandPROUD в 08 Февруари 2014 23:18:44
НЕ, прост народ, слаба държава.
Никой не ни е виновен, на каквото си постелиш, там ще лежиш.
Държава няма.... има територия, и народ няма - има 7 милиона биологични единици, външно приличащи на хора, всяка от която си мисли че е най-умната, най-способната, и че може да прави каквото си иска..

SICKandPROUD

Аз от двигател не разбирам, както писах по горе, няма и да го барникам. Следователно където не разбирам, не пипам. Като не пипам, не застрашавам ничии живот.
Всичко опира до МОЗЪК, ако го имаш няма да застрашаваш никой. Чети колега, стига се заяжда щото няма какво по- интересно да правиш

SICKandPROUD

ПППФФФФ стана безмислено, ходи си пий хапчетата защото критическата те блъска. За мъж те мислех, а женски настроения показваш...

Danchev

Нали се сещате, че това го няма никъде по света ...
Да в някой държави не е позволено да плескаш с масла по улицата, но никъде не са си позволили да ти отнемат правото да си правиш сам или с авери колата.
Има си годишен преглед ... да си гледат там колкото искат.
Останалото ми го има в подписа (finger)
How about a magic trick?

rosen700

Цитат на: hotblooded в 08 Февруари 2014 23:17:42
Голяма логика, няма що.... не бъркай домашната кухня с паркинга пред блока. Също така нямам право да карам хората да ядът това което готвя за себе си, както и нямам право да нарушавам спокойствието и да застрашавам живота и здравето на останалите понеже съм скръндза за 20 лв и се мисля за голям майстор...

Роска, системата се изгражда от хората....

Тук не си прав. Ще дам най-обикновен пример - караш с превишена скорост, без предпазен колан и светлини. Спира те КАТ. Документи за проверка, знаете ли какво нарушение извършихте и така нататък. Вадиш сто кинта и ги даваш на контролния орган за да не загубиш половината точки в талона. Той естествено ги взима и ти се разминава. Та питам аз - някой да е чул контролен орган да е опрял пистолет на главата на някой и да иска пари? Кой вади пари с надежда да се отърве? Колко човека познаваш, които карат с приготвени в документите пари?

hotblooded

Не питам познатите си къде си носят парите, а аз лично си плащам глобите - рушвети не съм давал, за 14 години от както го има правилто с точките са ми взели 8, при условие че правя между 15 и 20 к км на година! да правил съм си колата пред блока - едно е да пуснеш 2-3 жици, или да смениш сезонните гуми, или да смениш някое филтърче или крушка - съвсем друго е да изчукваш ударена кола, или да правиш от две - една, и да режеш с флекса и хлопаш с чука когато ти е кеф (на тебе), за гарнитура може да наудеш и музиката. И точно заради последните - има вероятност да страдат всички.

pantata

Поедния малоумен закон без ясна дефиниция какво е ремонт.

hotblooded

Цитат на: pantata в 08 Февруари 2014 23:39:16
Поедния малоумен закон без ясна дефиниция какво е ремонт.
И какво е "пред блока"... пред къща - може ли?   (rofl)   

К.Методиев

Пред блока е украса от журналистите за да намерят сензация.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.