В студено време TDCi/TDDi не загрява?!

Започната от Alexander, 02 Ноември 2011 01:15:40

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Alexander

Днес останах неприятно изненадан.. тръгвам от Пазарджик за София и колата не заграява... първо си помислих че не съм изминал достатъчно разстояние, но на 30-40км от магистралата положението беше същото... Седи на 1/4 от скалата и не мърда... Напънах я на 200-210 и загря до средата, след което пак я закротих на 130 и температурата пак се върна на 1/4... Първите ми съмнения са за термостат което си е добър вариант, защото си е евтин... Другото което забелязах обаче и ме притесни повече беше разходът.... средно 7 по магистралата с 130.. не е типично за тази кола..
Колеги помагайте с идеи и предложения!  :-[
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

petermitkov

100% симптоми на блокирал в отворено положение термостат.
Разхода е нормално да е по-висок на студен двигател.
sapienti sat

Alexander

"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

Alexi

ти не си ли с 2 термостата като нас .. добре е да се сменят комплект не са скъпи

Alexander

Нямам представа, но ще проверя въпроса! Мерси!  (thup)

by hotblooded

Alexander

Днес всичко беше нормално... Но си мисля че термостатът е тръгнал да си ходи и мисля да си поръчам и да го сменя пък ако пак се случи това тогава ще го мисля..

by hotblooded

Bobi

Явно е месец на термостата  :D. Я кажете това положение на стрелката нормално ли е или термостата загива геройски

Alexander

Това е в рамките на нормалното поне според мен, при мене беше на 1/4..

by hotblooded

Alexander

Направо полудях днес... Какво се оказва... На моя двигател шибания термостат е капсулован и се поръчва цялата кутия или иначе казано 200 лева... 200 ЛЕВА за 1 термостат  (headbang) (headbang) (headbang) (headbang)

by hotblooded

Bobi

Alexander

Искаше ми се да се ебавам с Вас..... Полудял съм...

by hotblooded

Alexi

спокойно ,и на дюратеците е толкова ,моите съболезнования :-[ може да го потърсиш в ибей

Alexander

Ако са ме намерили да съм си прегризал вените да знаете че е заради колата .....  :'( Направо ме съсипва... Изключих термостата като опция... Паля я вчера сутринта загрява си като пич, всичко ок както си трябва.. Спирам я да работи на място да видя дали не работи перката - НЕ всичко е 6! И тръгвам да си ходя вечерта за София и същата история се повтаря... загрява на средата м/у 1/4 и 1/2 и се връща и забива на 1/4....  :'(

by hotblooded

G_o_c_e_v

А като падне стрелката, парното как е, духа си горещо както преди или и то захладнява?
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Alexander

Еми не съм забелязал спад в парното духа си топло... в интерес на истината не съм обръщал и внимание...

by hotblooded

G_o_c_e_v

Ами може да отидеш да ти направят диагностика, какво показва датчика по компютър и на таблото, защото скоро сменяхме на едно нещо, фиат май беше, датчика по комп дава 82 градуса на таблото нищой не шава, сменихме датчика който подава сигнал за таблото и всичко дойде на мястото си.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Alexander

Да и аз мисля в направление датчик... Ще я закача тези дни да видим за какво иде реч!

by hotblooded

Pyrhel

А какво стана с теста, за който говорихме - като падна на 1/4 перката върти ли?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

от термостат точно така прави ,извънградско изстива все пак си на 2000 оборота със 120 как да загрее ако не е читав .. из града по може да стои на средата щото се движиш бавно

Alexander

Цитат на: Pyrhel в 08 Ноември 2011 13:47:58
А какво стана с теста, за който говорихме - като падна на 1/4 перката върти ли?

Не перката не върти, не е проблемът в нея...

Цитат на: Alexi в 08 Ноември 2011 18:34:06
от термостат точно така прави ,извънградско изстива все пак си на 2000 оборота със 120 как да загрее ако не е читав .. из града по може да стои на средата щото се движиш бавно

Ама много интересно поведение има... прави го когато си иска..  Няма ли някакъв начин да разбера дали е той преди да го сменя защото ако го сменя и не е той ще заплача найстина...  :-[

by hotblooded

Alexi

абе щом имаш парно си карай така

Alexander

by hotblooded

Bobi

Кое ти вдига разхода? Термостатът или парното, че не разбрах ? ???

Alexander

by hotblooded

Bobi

Направи една диагностика първо.Не сменяй на сляпо...Така бих направил аз.

Alexi

нищо няма да излезе на диагностика .. но теоретически няма от какво друго да недозагрява освен от термостата .. виж вече ако прегрява е по сложно ..

Bobi

Да, но ако е от някакъв датчик само ще се прецака с 200 лв. Иначе си е отделна тема как един термостат струва 200 лв...

Pyrhel

Обикновено не дават грешки, а не мерят точно :( Трябва да се знаят референтните стойности (тука е силата на VCM-а, дето ми се смеят, че и с евтиния хардуер се върши работа) при определени условия и да се гледат живи данни...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexander

Последния етап от проучването - снощи колата работи на място близо 3-4 часа и както пак беше на 1/4 си загря пичовската до средата като я оставих на място да работи... Мисля че наистина говорим за термостат...

by hotblooded

Bobi

Да не ме урочасахте уе? Когато бях в провинцията, карах по един участък само по инерция около 8-10 км и когато включих на скорост, температурата беше паднала на 70 градуса...По магистралата нямаше проблем...Също так наблюдавам леко завишение от 0.5-0.8 литра на 100 км...Това нормално ли е ?