Проблем със запалването - Фокус Мк1, 1.8 TDCi

Започната от vandu, 26 Януари 2014 09:43:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vandu

Здравейте колеги, от близо 1г. съм собственик на форд фокус, 1.8 TDCI.
Тъй като това ми е първия дизел и не съм много запознат, с падането на температурите почнаха да се появяват малко странни за мен проблеми.
Колата запалва от 5-6 път вдига обороти за 1s. и угасва. Днес 30 мин. не успях да запаля, подгряващите свещи са ми за смяна но не съм сигурен че проблема е от там. Оставих колата за 20 мин. и запали от раз.  :-\

Иван Вълков

На мен ми прилича на въздух в системата, или някой датчик прави мизерии.

П.п Без диагностика няма да стане работата.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

G_o_c_e_v

Акомулатора на колко години е? Ако е леко калпав, може и електрониката нещо да се шашка... Смени подгревните и ще усетиш коренна разлика.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Ина Тодорова

Днес имахме подобен проблем с една друга кола, натрупва грешки на компютъра след разкачване на акумулатора се оправя. Така че диагностика е наложителна :)

Dmitarcho

Ако е много заминал акумулатора, ще обръща стрелките като запали, моята кошница така направи снощи ... да е жива и здрава цялата и рода :)
Ръца Пръца

vandu

акумулатора е на 3 месеца. Познат ми каза за евентуално замръзване на клапана за обратната нафта ??? :o

Alexi

смени си свещите с нови ,ако не се оправи - тест на дюзите ..

vandu

днес ще ги сменя, а инача лятото правиха нещо по дузите ако не се лъжа.

pi4o

Слагаш ли добавка против замръзване на нафтата. На мен също тая зима ми е първата с дизел и си сложих добавка на Бардал. Казва се BDC - Bardhal Diesel Combustion - Против замръзване и за по-добро палене. Доволен съм, на -16 пали.  ...е, с три пъти подгряване и от втория път завъртане ама  и акумулатора ми е малък - 70 ач. и 620 стартов ток. За 1.8 тдци си е малък, но е читав. Та... незнам дали ще съм полезен, но да споделя моя опит.
Успех!

Alexi

оригиналния на 1.8 тдци е 60Ач ,70 беше на мондеото ми оригиналния ..

Dmitarcho

620 не е малко за стартов ток за дизел, ако наистина са 620 ;) Аз на -2 паля със 360 стартов ток, измерен, реален ;) Не ти е проблема в акумулатора, сега не е толкова студено ;)
Ръца Пръца