НЕфордът на Lucy

Започната от Lucy, 21 Януари 2014 11:43:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Dmitarcho

Като ще ходи за скрап..поне да е чистичък, а :)
Ръца Пръца

Pyrhel

Проверката установи, че _засега_ няма да е натам :D
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

уха,тръбички кабелчета ,като разплетена дамаджана :))

Lucy

Поне малко трябва да прилича на собственика си  (rofl)
"Aко може така, да има... така... повечко екстри, ама така... по-спортна... И ако може направо да си е 2-ка бенЗ... ама да не харчи много... нЕкъде 6-7? Мааааксимум 7,5!" из изискванията на един "рейсър"

Pyrhel

Цитат на: Alexi в 20 Декември 2015 22:02:05
уха,тръбички кабелчета ,като разплетена дамаджана :))

Ти да видиш багажника, аааалееееле маайййкоооуууу (rofl)

Lucy

??? Е малко трябва да го освободя :)
"Aко може така, да има... така... повечко екстри, ама така... по-спортна... И ако може направо да си е 2-ка бенЗ... ама да не харчи много... нЕкъде 6-7? Мааааксимум 7,5!" из изискванията на един "рейсър"

Lucy

Днес отидох до една морга и си взех датчик за налягането в рейла. Бамболино запса. Много равномерна работа, без замисляне при натискане на гаЗчицата, по-леко пали и обокотите са стабилни. Благодаря на Pyrhel за това, че го смени. Направихме едно кръгче и след това я поизтествах още 50км. Много съм щастлива. Няма да ходи за скрап... за сега  (rofl)

Dmitarcho

Ръца Пръца

Lucy

Eто как излежда това чудо на техниката:

Dmitarcho , без него сигурно щях да направя още 200 излишни разходки по сервизи.

Dmitarcho

Е личи си, че и ти пипаш по колата - не го държиш с два пръста ;)   (f) (fri)
Ръца Пръца

Alexi

много заучен захват ми се види това  :D

ivchotr

Lucy

Все едно държа епруветка по време на лабораторно упражнение по химия :)

Mondeicho

Много е приятно, когато жената участва в сериалите по грижата за колата. Няма въпроси от рода на е цял ден ли отиде за това нещо? :))
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Lucy

Да си призная, доста съм я занемарила  :-X Но е време да се поправи тази грешка :)

Pyrhel

Lucy

И така.. Пежото вече има нов собственик - сестра ми. Дано и на нея ѝ служи вярно. Изминах близо 90 000км с нея около 4 години и дойде ред на следващото.
Новото лъвче е 207, 1.6 HDi - 110кс.

Ето и няколко снимки:

Alexi

що така не щеш Форд  :D

V.Buzev

Е как да иска Форд ви тва Пижо ква широка усмивка и е отправило  :))
Луси да ти е честита новата каляска. Тия двигателчета 1,6 110 са хубави и еластични :)

Alexi

да се резне DPF първо

Mondeicho

Честито! Как ще се реже екологията??? (rofl)
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Lucy

ЕГР-ът е премахнат от предния собственик, отделно я взех обслужена. Само масло и филтри трябваше да се сменят. Не знам колко е еластичен моторът, защото чувам противоречиви мнения за него. На моменти ми се струва малко по-мудна от 206цата, но е доста различна и стегната... не че 206цата не е стегната. Реших да използвам тази тема, все са си Нефордчета :) Като цяло е удобна и разходът й е съизмерим с този на предната каляска. Знае се пълната и история, което е най-големият плюс.

А за екологията... той тате има флекс :)

Dmitarcho

Честито на порасналото лъФче :) Да дадеш едно кръгче :P :P :P
Ръца Пръца

opex

Гледам първата снимка и се сещам как Ричард Хамънд имитира предница на Пежо  :))

Бъзик на страна, да ти е честита и да навъртиш повече километри с нея отколкото с 206, и по-важното - като се разделяш с нея да бъде в същото състояние. :)
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Lucy

Благодаря ви, момчета :) Сега идеа един въпрос: Както се забелязва колата е с вежди, които са сложени с двойно лепещо, но ме притеснява че отдолу фаровете може да са поразени. С какво и как да махна веждите и как да изчистя фаровете?

flowsky

Етанол. Би трябвало да разгради двойнолепящото и да погледнеш под веждите. Винаги можеш да си ги залепиш пак, де!

Alexi

като давате съвети нали знаете че "стъклото" е пластмасово :) повечето двойнолепящи са на водна основа ,така че накисване с вода и търкане на остатъците с парцал е най безопасния начин

Lucy

И на мен на пласмасарийка ми дрънчат и затова ми се струва по-пипкава работа.

flowsky

Етилът не би трябвало да реагира с пластмасата. Поне от моите тестове, де!

Pyrhel

Люсито смени набързо и този не-форд. Интересно оборудване беше, някакви супер тесни спортни седалки (много ги мразех :D ), без ESP, с двузонов климатроник. Даваше отличен разход и се държеше супер. Нещо, което не можах да повярвам колко "скъпо" са измислени задните дискове - за да смениш заден диск, сменяш и лагер-главината, пресовани са и вървят комплект. Цената разбира се не е като само за диск... Ето 2 снимки да има за спомен (rofl)
[attach=1] [attach=2]

Такааа, и сега ъпгрейд към по-новичко, 'жиБка - пак Пежо - 4008. Машинката е 2016та на 18к км от СФА, доста високо ниво на оборудване - кожа, ксенон, всичките автоматични али-бали, спира сама, преден и заден парктроник и т.н. Има заключване на централния диф, интересно ми е как ще рови зимата AWD-то, по клиповете се предава като види дълбок сняг :D Интересно, че моторът не е най-новия 1.6 HDi - с новата глава и предишното управление е - 115 к.с. (последния е 120 к.с.) и 6 скорости. Градско в жегата дава 5.8/100 по колонка - то гори колкото Приуса, дейба :))
Хац, ето ги двете пак:
[attach=3] [attach=4]