Настройка на фарове

Започната от ForeverFord, 14 Януари 2014 17:30:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ForeverFord

Мисля че такава тема няма,а пък е хубаво да има.Ако има извинявам се.
Много често срещам проблем или поне така си мисля аз,при фаровете е ,че като решиш да тръгнеш да ги настройваш осъзнаваш как или надолу-нагоре не ти се движи или надясно-наляво,това се дължи защото на някое от механизмите са се измъкнали от ябълката. Лупите за фокуса които имам,тъй като единият е разглобен видях че механизма за надясно-наляво се беше измъкнал от ябълката и това  е при отворен фар,а ако не е отворен,може ли пак да се намести по някакъв начин ??

ПС Отново се извинявам ако има такава тема.Нищо ново за мен,ако съм объркал  :))
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

Dmitarcho

Хубаво е да се напише, как да си ги "регулираш" сам, пред блока, срещу стенат. На колко метра от стената се спира, на колко метра от земята трябва да светят фаровете в стената, на какво разстояние един от друг. И такива работи. Аз правя процедурата на око ... и общо взето сигурно нищо не правя :D Само пускам левия фар да е по-надоло, и ако ми присвяткат отсреща свалям още на доло.

Цитат1. Намира се хоризонтална площадка с вертикална стена.
2. Автомобилът се позиционира на разстояние L не по-малко от 5m от стената.
3. Измерват се разстоянията L, А и H (спрямо центъра на фара).
4. По формулата се изчислява h.
5. Върху вертикалната стена с тъмна боя или въглен се разчертават реперите така, както е дaдено на фигурата.
6. Включват се фаровете на къси светлини.
7. С помоща на регулировъчните винтове на всеки един от фаровете граничната линия между светлото и тъмното петно на фаровете трябва да съвпадне с така начертаните репери.

Забележка: За да се получат задоволителни резултати измерванията трябва да се направят с точност до 1sm при добра тъмнина.

Нещо такова ;) Взето от колегите от www.vwclub.bg
Ръца Пръца

momo76

Откачен рефлектор може да се намести, сваляш крушката, бъркаш с два пръста и дръпваш рефлектора да си влезне в ябълката.
За регулирането си има сервизи за тази цел, вземане максимум 10 лв и не си струва да се мъчи човек.

pantata

Цитат на: momo76 в 14 Януари 2014 20:35:08
Откачен рефлектор може да се намести, сваляш крушката, бъркаш с два пръста и дръпваш рефлектора да си влезне в ябълката.
За регулирането си има сервизи за тази цел, вземане максимум 10 лв и не си струва да се мъчи човек.

За регулиране никога не са ми взимали пари, а съм ходил с всичките си коли като съм ги взимал.