Фокусника на Владо (мк1 , 1.8 тдди)

Започната от piksi88, 13 Декември 2013 16:29:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

piksi88

Най - накрая и аз се реших да ви представя моя послушен Фокус който притежавам от вече 3 години , с радост чета и посещавам форума всеки ден , идвал съм и на 1 среща в София . Та за колата малко  (rofl) купих я преди 3 години  като след покупката излезна че гнп то беше за смяна (можех да я върна колата , но след като я карах 1 -2 седмици просто не исках :)) ) за това я ремонтирах и от тогава ме слуша. Сменям главно консумативи и тук там по нещо  ::) . По колата съм сменил фарове , към стоковите 15 ки джанти  добавих още 1 чифт 16 ки мисля че са от мондео не съм сиг, затъмнил съм стопове и стъкла , сложил съм манометър за налягането в турбото , подлакътник и още някой неща . Снимките са от лятото скоро ще кача и зимни такива . 

Bobi

Редактирах снимките да се виждат в темата. Фокусът е много хубав! Най-много ми харесват лупите, променят колата много.

Dmitarcho

Добре дошъл ;) Лупите наистина стоят много добре на фокусника. мигачите май е по-добре да са бели ;)
Ръца Пръца

piksi88

Определено страничните и предните мигачи ще бъдат сменени с бели в най скоро време , утре чакам едни лайсни на вратата ( там където има черна лепенка)  :))  ^-^

ffmk1l

Здравей и добре дошъл. Харесва ми фокуса, малко си попрекалил с фолиото на стоповете, малко по-светло би било по-добре. На тези фарове-кристални мигачи. Джантите са от Мондео, предполагам нямаш проблеми с ЕТ-то. Не ми допадат боядисани барабани, по-добре сложи задни дискове от 2.0 и тогава боядисай апаратите. Чакаме снимки на интериора и смело напред.
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

piksi88

Нямам проблеми с джантите , лятото съм с тях а зимата съм с оригиналните 15 ки. Стоповете ги омазах още като купих колата със спрей скоро ще бъдат оправени както трябва , колкото до задни дискове мислил съм но ми се вижда доста работа за скромните ми познания. Интериора ще кача снимки утре и ще искам малко мнения за едни нещица  ;D твоя фокус е супер.

Bobi

Във форума има тема, където е описано как сам можеш да си сложиш дискове на мястото на барабаните.

piksi88

Да чел съм такава тема имам го в предвид. Искам мнения относно конзолата на където стой цд то беше много надрана и затова я зелепих с фолио ама като стана топло се разлепи изглежда ужасно , дайте мнения как да си я боядисам щото това карбоново фолио много ме дразни  :D  ;D четох че се шкури , пръска се с пластификатор (до тук добре ) после се боядисва  ;D като знам как съм с ръцете и въобще не ми се почва . Другото нещо е сложих си бууст метър на страничната греда ама не знам как да го направя да не стой ''циганско'' поставката е с карбонов цвят гредата е бежаво , много ми се иска манометъра да остане ама ако не измисля вариант да стои по добре ще се наложи да го махна. благодаря  за мнения та ви. Мисля тази неделя да дойда пак на срещата в София  (ford)

piksi88

Днес дойдоха въпросните лайсни за тези става дума и започна работата по прмахване на гадната лепенка след като приключих вече монтирани    . Остана за отзад да намеря още 2 но ще дебна от ебау. Вчера исках съвет за ето тази конзола  и също така за въпросният манометър    дайте идеи как да го направа че да не стои толкова зле , благодаря  ^-^

vladi tanev

за уреда бих ти предложил нещо такова http://tuning-parts.bg/konzoli/1781/ или това http://tuning-parts.bg/konzoli/646/ а може и това http://tuning-parts.bg/konzoli/644/  може да го сложиш в левия ъгъл между прозореца и колонката на тавана на таблото
SIERRA EVOLUTION TEAM
Бай Владо-Скорпа

piksi88

Понеже съм със ксенон реших да сменя диодите на пръстените с бели , много трудоемко за това го отлагах ама се реших най- накрая и резултата:
преди :

след:

ihovahi

Защо ги смени?! Така не се очертават добре...
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Nikola

Много яко е станало. Харесва ми.
И аз мислих да купувам, но вече се отказах - няма кой втори път да разлепва фаровете и после пак да ги лепи.
Минах през този път, когато ги дадох да им сложат нови рефлектори.
"Двеста вдигам - мощност има. Не е лети, не е зима. Зарад тази служба гадна камерата в Монца падна. Тежко карам в моя стил - и немай грижи Форда яко движи!"

piksi88

Честно казано така се очертават много по- добре на снимката не е излезнало добре, с жълтите крушки се виждат само когато габарита работи сам,  включа ли фаровете и се губят напълно получава се някво жълтенеене и на белия ксенон е ужасно.

ihovahi

Ха сега видях, че си със Смолянска регистрация. Явно живееш в София...

piksi88

Може би имаш в предвид копуването на самите очи, само че моите са си от фаровете единственото което направих е да сменя крушките от обикновенни с диодни, ама си беше играчка ( купих дидни крушки продавача ми сметна съпротивлението и се започна голямото запояване в цокли от други крушки китайки).

piksi88

piksi88

Вчера времето беше хубаво и смених предните мигачи и тези в калниците получи се доста добре
Преди:

След:

смених и стоповете(благодарение на колегата Венелин ) моите бяха в ужасно състояние , счупени и идиотско затъмнени.

ffmk1l

По-добре е така. (thup) Още веднъж със здраве да си ги ползваш!
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

ihovahi

piksi88

Здравейте колеги реших да си боядисам конзолата на сд-то и да махна това грозно фолио като за 1 во боядисване с спрей мисля че се получи добре ето и резултата:

ihovahi

piksi88

Да поизтупам темата от прахта от днес съм с дискови спирачки и отзад .

Много дълго търсене но накрая намерих перфектния заден мост
Смених моя мост щото беше тотал щета  ;D. Искаха ми 500 лв за ремонт накрая реших да го сменя и да намеря желания. Моста е от италянка в перфектно състояние няма 1 точка ръжда и всички тампони са здрави.

ihovahi

Охо това е повече от подобрение. Честито.

ForeverFord

Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

piksi88

Благодаря ви колеги, разлика в спирането има малка.  Чакам да се поразработят дисковете че бяха много ръждясали. Разлика от спукани тампони към здрави е осезаема колата е като залепнала на пътя. Много съм доволен

Pyrhel

То спирането ще се подобри като смениш дисковете и накладките, че тоя на снимката е за скрапа като го гледам :)
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

opex

Мда при мен беше същото и или трябва да се престържат дисковете (ако има на къде! че те и без това са тънки) и да се минат накладките на шкурка да се изравнят, или 200лв за нови дискове и накладки. Защото ивицата ръжда няма да изчезне, ръжда изчезва само ако диска е на точици от влага/дъжд когато колата не е каране 1-2 седмици.

п.п сега ми зареди и втората снимка, на коят осе вижда десния диск и той няма ивици ръжда като левия и е равномерно износен, но има значителен ръб значи пак е хубаво да се сменят :)
Иначе честито определено е по-добре от барабан :)
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

piksi88

Ще се сменят то това е ясно. Имат ръб но не е много голям. Иначе са равномерно износени там където опират накладките няма бразди и са гладки просто след слагането съм минал 5 км и съм ги използвал 2 -3 пъти. След 1 седмица ще кача нови  ;D
Само да добавя, че избора на моста е направен след десетки консултации по телефона с Иво от " Томфорд" който и по - късно го монтира на колата. Страхотен професионалист  (clap)

piksi88

Хайде и аз да се похваля с моя нов ключ напълно работещ,

Благодаря на хората които ми помагаха  ^-^