Форд Ескорт '99 (търся част)

Започната от hateR, 12 Декември 2013 19:05:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hateR

Здравейте всички :) От около месец вече търся вилка на съединител за Ескорт '99-та година и не мога да намеря опитах в няколко автоморги, но нямат.. Та въпроса ми е някой тук от вас дали има или познава някой, който има тази част и я продава, защото се измъчвам като превключвам скоростите...
ПП: Форд Ескорт '99; 1.8TDI; 90 к.с...... Ето и снимка за какво става въпрос, макар че повечето вече знаете ;п
Извинявам се, но съм нов в тези неща и не мога да обяснявам точно. Питайте, ако ви интересува и нещо друго, което съм забравил да спомена. :oops:
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=arx1386852243z.jpg

opex

Значи търсиш това, на което в единия край се хваща жилото, другия край се стяга около шпиндела, който излиза от скоростите? Трябва да се изясни с коя скоростна кутия си, тъй като въпреки 1.8тди през за тази година на производство/регистрация може да си с iB5 кутия вместо с MTX-75. Вижда ми се като B5/iB5, но все пак VIN или снимка на горната част на скоростната кутия с 2-та болта където се хваща към блока (на снимквата в ляво от вилката) ще свършат работа. http://www.mwstewart.co.uk/images/3134/ След това отиваш в някоя морга, в която виждаш ескорт с очите си и ги молиш да ти вдигнат капака :) /ако не са му извадили скоростите вече, че те не ги свалят тия вилки отделно мисля.../ Ако съвпада - ти си.
А в какво се издразява проблема с превключването?
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

hateR

Ще се опитам да снимам после и ще кача снимката, а проблема се изразява в заяждането като превключвам скоростите от 1 до 5 са труднички, но задна скорост трябва да изкъртя кутята, за да се включи(а понякога не се даже пуска). И това ме подлудява, веднъж направих задръстване, наложи ми се да се върна назад и колата просто не искаше да превключи... След 5 минути мъчителни опити изключих колата смених предавката и чак тогава освободих пътя..

S.Stoyanov

Колега сигурен ли си че от там ти е проблема,защото тази вилка управлява съединителя, а превключването на скоростите няма общо с него или по точно има но както ти обясняваш само на задна май няма да е от него защото щеше да има и други признаци а по скоро да не е от избирача на скоростите?
Опс сега видях че и на пред ти е трудно.Както е казал колегата преди мен в морга и гледаш за твоя.

hateR

Значи отидох до още една морга и намерих подобен и утре евентуално ще го наглобя и ще ви кажа дали има подобрение, но най-вероятната част е това, защото зъбчетата(шлиците) са изядени... :) Благодаря за помощта и на двамата.

opex

Дано не са изядени шлиците на шпиндела излизащ от кутията.
Като погледнеш педала на съединителя отдолу има глава на болт за лимбус (шестограм) - като се върти на една или друга посока се вдига/сваля педала на съединителя.
Ако се окаже, че щангата за превключване не е зацепена правилно в крайна сметка пиши пак ще се опитам да обясня как се зацепва.

пп имаш ли представа съединителя колко е износен, тъй като се случва когато съединителя е на приключване да прави такива неща.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

hateR

Нямам си ни най-малка идея за съединителя, но утре ще покаже, ако има нещо друго освен това .. А за шлиците на шпиндела не са повредени :)

TourneoRS

И аз имах подобен проблем , много трудно включване на първа и задна скорост . Счупи се и тресчотката на съединителя м докато съвсем отказаха да влизат скоростите . Оказа се съединител , след смяната с нов / около 120 лв / притисквател и диск няма такива проблеми . Дори педалът се натиска много по-лесно .

На кръстовищата угасях колата , чаках да светне зелено и тогава тръгвах на скорост , малко някой да се забави и ставаше опашчица  :))
IVECO -  с него не се ходи надалеко .