газ за осветление в нафтата

Започната от artman, 05 Декември 2013 21:20:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

artman

здравейте колеги
изписано е доста по темата но и аз да пиша
днес сипах малко газ за осветление в нафтата / на 20 литра 300 грама/ и според мен колата стана малко по-пъргава и в ниските и във високите обороти
доколкото разбрах от разли4ни теми няма да навреди а по скоро ще по4исти горивната ми система но ако някой е на друго мнение нека да го сподели
в момента обмислям и сипване на двутактово масло в малки коли4ества но се притеснявам единствено от нагар по инжекторите

Dmitarcho

За малкото имаше добри отзиви. На твоя мотор едва ли ще навреди, нали уж са по НЕпретенциозни. Аз лично съм, на мнение, че няма много смисъл от добавки. Каквото съм чел /все тук/, маи никой не е останал доволен от добавки - но поне казват, и че не вредят ;)
Ръца Пръца

Pyrhel

Пробвал съм доста неща, разлика от нищо не съм видял. Миналата зима пробвах на 1 резервоар пълен до горе (никаква идея колко литра е... да кажем 55) бутнах 1 литър газ :D Разликата и тогава беше 0 и от тогава не слагам никакви добавки. Само хубава нафта и хубави филтри.
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

pAbLo

Ако караш с Жепейска нафта и олио да и сложиш пак ще е по-добре (rofl)
Иначе файда няма :D
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

Alexi

карай си с нафта не си прави експерименти .. аз така четейки по форумите хакнах 200 грама масло на 30л нафта ,мотора заработи по зле .. ако искаш да се предпазиш от замръзване - има специализирани добавки не са скъпи

rosen700

Лично аз добавих масло (двутактово), ефекта е че двигателя стана по-безшумен..........иначе разлика няма. Съотношение? - 1 литър масло на 70 литра дизел.
С тази кола съм се заклел да съм шофьор, не монтьор......и така ще бъде!

Nikola

Имам един приятел на около 45 години с докторантура по Химия (и отделно магистър по висша математика).
Жива енциклопедия е и примерно ако го питаш "Какъв процесор да си купя?" Той ще ти отговори "HJU234rjjdsop30 e добър, но j832 j0923 230jjjj 324 jfdc е по-добър."
Искам да кажа, че ми е казвал, че е добре да се сипва газ за осветление и че наистина по химичен път прочиства пътя на горивото. До колко ние усещаме или не - това най-малко ни касае. Химичните съединения и елементи си взаимодействат и са си факт в системата. Лично не съм пробвал до сега.
Дали ще усетиш промяна или не - това зависи от много неща: дали колата е минавала през основен ремонт, дали си си я пазил, дали си бил късметлия и си сипвал само хубави горивата и така нататък до безкрай.
Въпрос на време е и за да го пробвам този метод. Имам му вяра на моя приятел 100%.
"Двеста вдигам - мощност има. Не е лети, не е зима. Зарад тази служба гадна камерата в Монца падна. Тежко карам в моя стил - и немай грижи Форда яко движи!"