Focus Mk2 - местополoжение на клапата за външен въздух

Започната от Bobi, 07 Ноември 2013 22:36:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bobi

Някой знае ли къде се намирата клапата за външен въздух на Фокус 2?

При дъждовно време и когато е студено ми се запотяват стъклата. Филтърът е сменян, огледах мокета-няма течове, изчистих стъклата с препарат за прозорци, но пак има запотяване. Само в багажника не съм гледал дали има течове все още. Мисля да изчистя прозорците и с изопропилов алкохол, но се съмнявам, че и това ще помогне.

Всяко мнение е добре дошло.

Dmitarcho

Някой беше писал,ч е ако е заминало /нямам си и на идея как "замиават"/ радиоатора на парното, така се запотява челното съкло. Дано не е от него, че обикновенно е навряно в "ауспуха".
Ръца Пръца

Nebhotep

Местонахождението на моторчето, което върти клапата за рециркулация. Лошото е че трябва да се свали цялото табло, за де се добереш до него.

Но преди това е хубаво да се провери с пробна лампа,  дали от копчето да моторчето достига напрежение, в нета са описани случаи на прекъсване на проводниците. Като се свали жабката се открива достъп до проводниците и буксите.

Трябва да се проверят и клапаните за изходящ въздух в багажника, дали не са запушени.

280B62 на снимката

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

Nebhotep

Клапите при двузоновия климатик са 4+1 с размери 5 см. височина на 10 см. ширина.

Има и още един много ограничен вариант за достъп да тях: Махаме жабката и панелите в краката на пътниците. Открива ни се много тясно място за достъп да клапите, които може да приспособим с подръчни средства да стоят отворени. За съжаление така седят нещата....  :'(  :-[ Успех!

mitakinen

Боби влагата може де се дължи и на това, че с дишането си също се отделя влага. Жертвай се някой път да пуснеш парното на макс и отвори леко някой прозорец да може топлия въздух да изнесе влагата навън. Другия вариант е да сложиш влагоабсорбатор в колата - аз лично ползвам влагоабсорбатор. Според мен недей да разглобяваш колата за глупост :)

Bobi

Благодаря много за снимките, Nebhotep! Има ли други клапани, за да ги проверя всички? Предполагам трябва да има и на предните врати. П.С. Нещо не моа да намеря с този номер къде точно е тъпата клапа в багажника.

Митак, като пусна парно или климатик, запотяването извезва веднага. Ситуацията не е "тежък случай", но ме дразни. Какви са тези влагоабсорбатори?

Nebhotep

Клапите са под облицовката на багажника. Във форумите пишат че не се свалят пластмаси, от някъде се бърка (не познавам устройството на колата ти). Ти сигурен ли си че клапата за рециркулация не работи. На старите модели се чуваше как отваря затваря, но при теб е тиха. Като си на рециркулация и караш, ако вкараш външен въздух би трябвало потокът от фасциите чувствително да се усили. Ако няма разлика между вътрешен и външен въздух, значи не работи...
Иначе така, както го описваш нямаш никакъв проблем, нормално е като е студено да е така.  ;D

mitakinen

влагоабсорбатор

другия трик, който бях чел в Автобилд е да се сложи вестник под стелките

Bobi

Не, не съм сигурен, че не работи. Просто всичко друго си е нормално и си помислих, че може да е от клапата за рециркулация. Ще пробвам това с потока въздух и ще пиша.

Alexi

като знам сега зимата какво става в колата като влизам със заснежени крака ,просто няма смисъл от тоя малък влагоабсорбатор .. пускаш подгрева на предното стъкло и няма да се изпотява  8)

Bobi

При мен проблемът е със задните странични и задното стъкло. Малко странна работа :D

Nebhotep

Е значи се насочваме към клапаните в багажника...  ;D  :o

Bobi

Не знам как е възможно да се запуши отвор с такива размери, но ще проверя :) Благодаря!

Dmitarcho

Има едни завески на тези отвори, който изпускат въздуха само навън от купето. Боби, върви на канал /най-лесно/ и огледай под бронята, като използваш снимката която е пуснал Небхотер. Вземи някой с теб и като намерих клапата, да затваря вратата малко по-силно, за да разбереш дали се отварят тея завески на клапата ;)

Така изглежда при Монди клапата в багажника, не знам дали при Фокусите има такива отвори в тапицерията в багажника да погледнеш от там

Тук се виждат въпросните "завески". Не мисля, че може да се запушат тези "клапи", освен ако не си газил в кал :D :D :D

Ръца Пръца

Pyrhel

Да не е от щорите? Като са там и не пускат струята въздух да ги изсуши.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Bobi

Не се бях замислял за щорите. Ще ги сваля някоя вечер, когато вали и ще видя как ще е сутринта.

Иначе клапата за рециркулация си работи.