Летни гуми - мнения, отзиви, коментари

Започната от Bobi, 25 Октомври 2011 21:38:11

« назад - напред »

0 Потребители и 22 гости преглеждат тази тема.

moni74

----------------------------

Mondeicho

Точно така се вижда и от снимките, това другото 7М5J... е някакъв  продуктов номер
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

krasi markov

Някой да е слагал летни petlas ?
A това ми предложиха от PRIMEX имам и 25% отстъпка.

Можем да Ви предложим марка     Hankook K117

на цена 213.30 лв

Matador MP47 Hectorra 3-140.62 лв

Petlas VELOX SPORT PT741 -117.71 лв

Kleber DYNAXER HP3-221.20 лв

А тук севлиевски дилър ми предлага гуми point s на около 160лв.

Това е за размер 225/50/17

moni74

Знам само че са турски и там ги карат доста.

gsto

Цитат на: gsto в 09 Март 2016 10:58:36
Аз се чудя между тези 235 45 17:

http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni-gumi/gislaved/ultraspeed-23545-p-180040.html
http://diana-ltd.com/tire?1992
http://diana-ltd.com/tire?4303

Нищо не знам за тях...освен, че съм имал гуми на тези марки нови и не съм намирал някакъв проблем, но е било с други модели.

Някой, мнения, коя гума е по-добра от тях.

Мнения?
Gislaved, Fulda или Vredestein?

jo_jo

moni74

Лично мое мнение, без да съм карал Гиславед - Вредещайн пред Фулда и накрая Гиславед. Но ... все пак зависи и модел до модел. Моя Вредещайн от подписа е доста пред Фулда.

Eastbourne

Вредщайн спортрак 5 при първоначалното им пускане бяха на една цена, а след засиления интерес им повишиха цената. Определено са над фулдата и са среден клас.
Ханкука също са много добри за парите си. Мерцедес имат сключен договор с тях да им обуват ц-класите

hotblooded

Чудя се между тези двете:
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni-gumi/kumho/hs51-20550-p-177883.html

Или
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni-gumi/fulda/sptcontrol-20550r17-p-135473.html

По точно дилемата е струва ли си 50 лв разлика за гума с борд (ще купувам 4)?

Pyrhel

Фулда вероятно повече няма да си купя, а им виж и класа за икономия на гориво. За мен е напълно неоправдана разликата.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

А какво не им хареса на Фулда - бързото износване?

Pyrhel

Не, лесно се дебалансираха, хем бяха с висок скоростен индекс, моделът беше нещо от сорта на карат екселеро, продадох ги и взех нокиан.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

кумхо тойо - тия гуми не знам за високия им клас ,но средния са смехотворни и зимните и летните .. проксис вземахме за служебните кочини - 2 години с голям зор ,на втората бяха като динени кори буквално за около 30к примерно

hotblooded

Toyo проксес  имах две предни такива като карах със 16 ки,  на мокро държаха по слабо от зимните (BF Goodrich)...  Kumho обуват новите BMWта ( ниските серии)

jo_jo

Виж адак какво казват - https://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2016_Sommerreifen_Test_225_45_R17.aspx?ComponentId=254870&SourcePageId=31821
Hankook-а отдавна ги броят читави в средния клас. Primex имат някаква промоция, звънни да видиш какво предлагат

tisho_tbk

Днес сложих 195/65/15 Dunlop BluResponse на другата кола-100лв бройката. Вози по-меко и по-безшумно. Спира по-добре. Старите бяха michelin energy на 5 год с добър грайфер, ама много се пързаляха.

hotblooded

Цитат на: jo_jo в 25 Март 2016 22:16:14
Виж адак какво казват - https://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2016_Sommerreifen_Test_225_45_R17.aspx?ComponentId=254870&SourcePageId=31821
Hankook-а отдавна ги броят читави в средния клас. Primex имат някаква промоция, звънни да видиш какво предлагат
Hankook обуват новите С-класи,  а ето какво казват Primex:
Здравейте,
Информирам Ви както следва:
Запитване за: Hankook Ventus Prime3 k125
Размер(и): 205/50R17 93W XL - Можем да предложим цена от 188.81 лв с ДДС/брой. (без монтаж и с включена отстъпка) ...

V.Buzev

Аз си взех такава фулда само че 225/45/17. Доста му я похвалиха, но пък аз отзиви все още не мога да дам че съм я карал 50-на километра градско. Доста мека гума е и изключително тиха.
Кумхо зимни и летни е обут мегана от както е при мен - 8 години. Не знам как да го кажа дали гумите тогава си бяха по качествени, но зимния комплект са с ДОТ 2008 и тогава съм ги купувал. Емиии тая зима за пореден път ме учудиха че все още държат в ледовете! Летните си заминаха и предните ги замених с един Корморан Гама Бх2 миналата година, а тия дни ще отида да взема още две които ще станат предни.
С Ханкук съм карал старото Пунто 4 години зима и лято с едни и същи гуми и до последно не се предаваха. Модел не мога да кажа пък и той е от преди 12-13 г.

momo76

Две лета с такава фулда и съм доволен. Малко са мекички, изтриват се по бързо и не държат на дупки много.

Mondeicho

Аз бях чувал, че Дънлоп били с мек борд и не издържали на дупките по нашите родни пътища, но три летни сезона бях с модела Sp sport 01 и не съм имал проблем с тях, бяха тихи и като поведение не мога да се оплача даже напротив-добро спиране на мокро, без поднасяне.

Alexi

и моите дънлоп бяха така 2 сезона и на 3тия станаха на яйца а имаха още грайфер ..

gsto

Пичове, дайте мнение.
Търся летни гуми 18ки и си погледнах табелката на колата, пише, че размера за 18ките ми е:
235 40 18 или 235 45 18.

В момента колата е с 235 40 18 и се чудя, така и така ще купувам гуми, да взема ли на 45, да не е толкова опасно по дупките :)

Alexi

darkness0701

Здравейте,
решил съм да взимам комплект нови летни гуми 205/55/16 и съм се ориентирал към Goodyear/Dunlop/Continental, като най-вече към Dunlop Bluresponse. В диана ми предложиха DunlopSP Sport Maxx RT на цена 127лв. и ми обясниха, че за нашите пътиша индекса за гориво не е от значение. Това истина ли е за индекса, че е без значение и може ли да изкажете мнение за въпросните марки?

hotblooded

Разликата между клас А и Клас G  (горивна икономичност) е 7,5% тоест ако колата ти гори 10/100 с клас А,  с клас G ще гори 10,75/100.  Гледай сцеплението на мокро и шума... 

BeTaTesTeR

Цитат на: darkness0701 в 28 Март 2016 21:33:45
Здравейте,
решил съм да взимам комплект нови летни гуми 205/55/16 и съм се ориентирал към Goodyear/Dunlop/Continental, като най-вече към Dunlop Bluresponse. В диана ми предложиха DunlopSP Sport Maxx RT на цена 127лв. и ми обясниха, че за нашите пътиша индекса за гориво не е от значение. Това истина ли е за индекса, че е без значение и може ли да изкажете мнение за въпросните марки?

Въобще не ги гледай тея Bluresponse, пластмаси са. А индекса за гориво трябва да го гледаш в обратна поредност, тоест индекс G e най-доброто, а А е най-лошото. За да ги направят уж по-икономични им правят сместа по-твърда и съпротивлението при търкаляне им е по-ниско, което води и до по-лошо сцепление на гумата. Разхода няма осезаемо да ти падне и да има някаква разлика със сигурност няма да ти покрие бронята ако се чукнеш някъде.
DunlopSP Sport Maxx RT са стари, вече излезе DunlopSP Sport Maxx RT 2. Тази серия гуми, заедно с Potenza на Bridgestone са по-рейсърски насочени с фокус върху сцеплението и поведението на пътя. Не са лоши гуми, особено Dunlop-a, които май са по-добри на мокро от Potenza-та. Това което трябва да имаш предвид за тях е, че са от по-меки смеси за по-добро сцепление и се износват по-бързо. Сега зависи колко караш, но ако караш сериозно 4 сезона няма да изкарат. Максимум 3 и то зависи как и колко караш.

Аз бих ти препоръчал да се колебаеш между Hankook Ventus Prime 3, нов модел е, препоръчват го по тестовете, гумите са пресни от 2016-та, индекс А на мокро, цената в Primex им е 105 лв. И другите са Uniroyal RainSport 3, също индекс А на мокро, но с безпрецедентна шарка за отвеждане на водата и са най-добри срещу аквапланинг, цените им са 112-114 лв. в зависимост от скоростния индекс. И двата модела са с меки бордове, аз сложих  Uniroyal-a в събота, малко сгънати стоят и се усеща, че са меки.

Mondeicho

Аз съм карал с Унироял Рейнспорт и бяха страхотна гума като сцепление, направо лепнеше за пътя. Колкото до класовете на икономичност и шум са малко относителни нещата що се отнася до тестове и практика, но да не се отклоняваме....

darkness0701

Цитат на: BeTaTesTeR в 28 Март 2016 23:42:34
Въобще не ги гледай тея Bluresponse, пластмаси са. А индекса за гориво трябва да го гледаш в обратна поредност, тоест индекс G e най-доброто, а А е най-лошото. За да ги направят уж по-икономични им правят сместа по-твърда и съпротивлението при търкаляне им е по-ниско, което води и до по-лошо сцепление на гумата. Разхода няма осезаемо да ти падне и да има някаква разлика със сигурност няма да ти покрие бронята ако се чукнеш някъде.
DunlopSP Sport Maxx RT са стари, вече излезе DunlopSP Sport Maxx RT 2. Тази серия гуми, заедно с Potenza на Bridgestone са по-рейсърски насочени с фокус върху сцеплението и поведението на пътя. Не са лоши гуми, особено Dunlop-a, които май са по-добри на мокро от Potenza-та. Това което трябва да имаш предвид за тях е, че са от по-меки смеси за по-добро сцепление и се износват по-бързо. Сега зависи колко караш, но ако караш сериозно 4 сезона няма да изкарат. Максимум 3 и то зависи как и колко караш.

Аз бих ти препоръчал да се колебаеш между Hankook Ventus Prime 3, нов модел е, препоръчват го по тестовете, гумите са пресни от 2016-та, индекс А на мокро, цената в Primex им е 105 лв. И другите са Uniroyal RainSport 3, също индекс А на мокро, но с безпрецедентна шарка за отвеждане на водата и са най-добри срещу аквапланинг, цените им са 112-114 лв. в зависимост от скоростния индекс. И двата модела са с меки бордове, аз сложих  Uniroyal-a в събота, малко сгънати стоят и се усеща, че са меки.

Колега споменаваш, че са с мек борд Dunlop, някъде по нагоре мернах, че може лесно да се направят балони и все пак Dunlop/Goodyear/Continental не се ли водят по-висок клас от колкото Hankook (на зимните съм с тях и съм доволен)?

gsto

Някой карал ли е летни гуми RIKEN или KORMORAN? Гледам цените им са смешни, а нямат много лоши ревюта по чуждите форими.
Знам, че евтиното излиза скъпо, но дали стават за нещо изобщо?

Milcho

Kormoran, Tigar, Riken са едни и същи.
Лично аз съм карал с Kormoran Runpro B2 - 15ки нови на BMW E36. От гледна точка на това, че са много евтини: първото лято (8-9000км) са добре, второто лято вече се усеща разлика но все още биваха, третото лято - мноого зле вече.
Край мен доста хора карат с гуми от тия марки и личното ми мнение е, че не бих си купил за мен никога повече. Особено пък за някоя по-голяма кола, ако имаш предвид Мондеото, да кажем.

За 18-ки ли гледаш?
"по-добре счупен Форд бензин, отколкото здраво БМВ дизел" - Ина Тодорова