Проблем с предно дясно стъкло

Започната от SclerosiS, 21 Октомври 2013 16:21:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

SclerosiS

Здравейте,

Преди около месец си купих Фокус 1.6i. При тестването му, предно дясно стъкло се спускаше но се вдигаше. Можеше да се вдигне, но от копчето при шофьора само. Като я взех бе оправено. От няколко дни пак е така. Този път не може да се вдигне от копчето при шофьора. Пластина ли е или друго? Сега тепърва навлизам в тази област. Извинете ме ако задам тъп въпрос.

Dmitarcho

Защо да ти е тъп въпроса ;) Има някакъв проблем, питаш и дано да помогнем. Как бе оправено първия път ? На мен като в началото копчетата си работеха когато си пожелаят ... смених всички копчета и се оправи проблема, в Ебай има доста копчета и на са никак скъпи.
Ръца Пръца

SclerosiS

Не мога да кажа, човека, който я продаваше в автокъщата е викал електричар.

Dmitarcho

Да не я е закрепил да работи колкото да я продаде. Отвори копчетата и ги почисти, някой електирчар да провери кабелите дали тече ток нормално.
Ръца Пръца

SclerosiS

И на мен такива мисли ми минават. И още нещо да питам. Поразгледах из темите, и аз имам проблема с кората над климатика. Последната ми щипка отдясно (ляво като си пред колата с лице към нея) не е щракнала и има няколко мм процеп но досега не е влизало вода. Щипката мисля е наред, не е счупена. Въпроса ми е със завъртане ли става да щракне и да застопори или да го правя с дюбел? Гледам има тапа, отдолу винт ли е, какво е? Да не му е заминала резбата? Мъчих да я натисна надолу да щракне, не. Явно трябва да е в правилната посока за да хване, или има друг  трик?

Благодаря!

Dmitarcho

Нещо като щипка е. Махаш тапата и виж дали има болче от доло. Ако има болтче .. значи е счупена щипката щом не е затворено хубаво /принципно са салби места тея кори, преди на фокуса, сега на Мондеото ... все не се затваря хубаво тая пуста кора./ Щипката е на принципа, като навиваш болчето, тя се отваря и се защипва :D
Ръца Пръца

SclerosiS

Мисля, че е наред щипката. А има ли вероятност някой акъл да е залепил тапата над болтчето? Защото мърдайки тапата мисля мърдам и болта и цялата щипка. Не мога да дам сега повече инфо, на работа съм до късно. Евентуално утре сутрин. Ако е залепена да я мъча с отвертката да я отлепя и да действам? Да слагам ли силикон да лепя кората или само да оправя щипката е достатъчно? Имам бял, мастерсилк.Или да е прозрачен трябва, и пречи ли при следваща смяна на филтъра на климатика? Това последното малко е тъпо, знам, но не съм още наясно с много дивотии.

Dmitarcho

То капачето е на кората ... мисля, че няма общо със щипката. Декоративно е, да скрие болчето. След тези дъждове който бяха преди няколко дена ... ако тогава не ти е влязло вода ... значи няма страшно ;)
Ръца Пръца

SclerosiS

Мисля, че не е.  ^-^ Под шофьорската стелка не видях мокро, под пасажерската също. Там мисля пишеше, че се появява. Още един малко тъп въпрос. Да взема въздух от вън, за да не се изпотява предния прозорец отвътре колкото и да го трия и мажа (rofl) копчето със една стрелка във форма подобна на елипса (квадрат с обли ъгли) трябва да е пуснато? То е до това на което пише "AC".

Dmitarcho

Вода тече под жабката :) Стелката на пасажерската седалка се мокри ;) Ти кажи коя година е Фокусника :) да знам как е разположението на копчетата вътре :)
Ръца Пръца

SclerosiS

Dmitarcho

До копчето за климатика, е копче за циркулация на въздух само в купето, без да взема външен, а къде искаш да дужа - в краката/лицето/преден джам/комбинирано се избира от средната врътка ;)

ТАкъв ти е интериора, мнали ;)
Ръца Пръца

SclerosiS

Да, това е.За това къде да духа го знам, средната врътка. Интересува ме от къде се наглася да вкарва външен въздух да може да циркулира, че като върти само вътрешен се поти отвътре предния прозорец и колкото и да трия не помага. Под същата средна врътка дясно при мен са две копчета.На снимката е едно май или греша. На всяко е нарисувано нещо като решетка с посока на въздух но не мога да ги видя хубаво.

SclerosiS

Забравих да кажа, че е Ghia модела.

Dmitarcho

Най дясното копче е за подгрева за задния прозорец, до него е обдухване на предния прозорец. Като го натиснеш, духа само на предния прозорец на макс и пуска климатика ;)
Ръца Пръца

SclerosiS

A tova, koeto pitah za vuzduha da vzema ot vun, ili to e syshtoto? Izvinqvam se pisha ot telefon.Utre kato trqbva shte editna posta na BG.

Dmitarcho

Ако копчето до "климатика" не свети .. значи вкарва въздух САМО от вън. Ако свети, върти въздуха само в купето ;)
Ръца Пръца

SclerosiS

whaaazp

Цитат на: dmitarcho в 22 Октомври 2013 00:01:15

Най дясното копче е за подгрева за задния прозорец, до него е обдухване на предния прозорец. Като го натиснеш, духа само на предния прозорец на макс и пуска климатика ;)

Няма такова нещо "копче за обдухване за предния прозорец", колата не е с климатроник и т.н...  Къде да духа се регулира само от врътката.

Копчето включва подгрева на предния прозорец. :)

Dmitarcho

Цитат на: whaaazp в 22 Октомври 2013 00:40:44
Няма такова нещо "копче за обдухване за предния прозорец", колата не е с климатроник и т.н...  Къде да духа се регулира само от врътката.

Копчето включва подгрева на предния прозорец. :)

Не съм много съгласен, но няма и да споря, защото не си спомням на 100 %. Защо ти е нужен климатроник, за да обрухва само предното стъкло ?!? На 99,9 % съм сигурен, че и на Фокуса имах такова копче, и след натискането му, духа САМО на предното стъкло на 100% вентилатора и пускаше климатика ....
Ръца Пръца

whaaazp

Знам за какво говориш, но го има при колите с климатроник /и е мн удобно :( / - при тях управлението на клапите и т.н. е електронно а не с жила както е в случая. :)

Имам го същото копче във Фокуса ;)

Dmitarcho

Мда .. прави си ;) Извинявам се. Изрових стари снимки да гледам дали съм го имал копчето ;) Не знаех, че Има и Фокуси с подгрев на челното стъкло ... Извинявай, whaaaazp :P
Ръца Пръца

whaaazp

А за какво се извиняваш ;) въпроса е да помогнем на човека  ^-^

Dmitarcho

Дано не му е сменяно челното стъкло .. и да си му работи подгрева ;) Че и в Търново има доста сняг зимъска ;)
Ръца Пръца

ihovahi

Добре де, регулирането на това, дали въздухът да влиза от вън (свеж) или да се върти в купето не се ли управлява от бутончето, на което е изборазена кола, което е в дясно от бутона за климатика (A/C). Нали човека това иска?! Да си вкарва свеж въздух?!
Който фôрка "майстор" си нахôда!

SclerosiS

Благодаря на всички за отговорите. Ще проверя кое как е и ще ви информирам. Искам да попитам пластмасовия праг, който се подпира от крика при вдигане независимо отпред или отзад. Отпред до гумата как е захванат? С нит или с някакъв болт.

whaaazp

Цитат на: ihovahi в 22 Октомври 2013 08:37:14
Добре де, регулирането на това, дали въздухът да влиза от вън (свеж) или да се върти в купето не се ли управлява от бутончето, на което е изборазена кола, което е в дясно от бутона за климатика (A/C). Нали човека това иска?! Да си вкарва свеж въздух?!

Абсолютно е така. При натиснато копче /светеща лампа/ клапата е затворена и върти само въздуха вътре. Когато не свети си вкарва свеж въздух.

Цитат на: SclerosiS в 22 Октомври 2013 09:40:32
Благодаря на всички за отговорите. Ще проверя кое как е и ще ви информирам. Искам да попитам пластмасовия праг, който се подпира от крика при вдигане независимо отпред или отзад. Отпред до гумата как е захванат? С нит или с някакъв болт.

Най-отпред е капачка /около 5 см/ която се държи от един болт /главата му гледа към земята/, когато го развиеш капачката се избутва напред в посока към гумата /така се откачат щипките който я държат към прага/ и пада.

Отделно за крика - не се подпира директно на пластмасовия праг, а има капачки, които се махат  и под тях има място за подпиране на ламарината. :)

SclerosiS

За климатика попитах, защото вчера сутринта много се изпоти предния прозорец и то отвътре, въпреки че духаше само към него. Не бях пуснал да върти въздуха вътре в купето, а да си взема от вън. А относно болта питам защото е доста хлабаво там, че погледна да видя какво е точно. А за проблема с кората, щипката не е счупена, обаче резбата надолу и е заминала и като навивам болта почва да превърта и въобще не може да разтвори щипката и да затегне. Какво ще препоръчате?

SclerosiS

И още нещо, смених си топката на скоростния лост.Въпреки, че сложих подходящото уплътнение и затегнах трите конусовидни шестограмни болтчета, почна да се върти. Аз ли толкова не мога да я сложа или ги правят така. Дали да не заклещя една гайка отдолу на топката, да я залепя с лепило за шпилки и тогава да завия топката отгоре все едно е на винт?

Много работи станаха, но искам да ги оправя тези дреболиики.Дразнят ме.

Alexi

е топката ако се върти я развий и навий малко тефлонова лента на резбата .. може и някакво лепило да сложиш ако не мислиш да я развиваш повече