Фокуса MK1 вече почти MK1.5

Започната от road runner, 24 Октомври 2011 13:33:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

road runner

Здравейте ...... Ето и моя дзвер ( ако мога така да го нарека )      . Форд Фокус 1.8Tddi . Купих я преди има нема 2 месеца и до момента тази кола ме кефи отвсякаде . Удобна , не много голям ,ни не и много малка ,върви добре ,набира учудващо добре за тези 90 коне . Откакто я имам съм сменил . Масло с всички филтри , ремаци с ролки . Като "тунинг" : ксенон (който оня ден го направих най сетне да свети както искам) , CD-DVD с 4-те оригинални колони ( засега ) + активна туба  + предстой 7" мониторче кат нема какво да правя да си гледам я клипове я филми . 4 Зимни гуми чисто нови на стоманени 15" + още едни алуминки 15" заедно с летни гуми . Предстой смяна на мигачите отпреде и тези в калника със бели , дозатъмняване на стъклата на задните врати,евентуално чип  и наливане на нафта и каране.

viksata

Много безаварийни километри и "....наливане на нафта и каране."  (thup)

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

Vas

Фокуса е страхотен!  (thup)
Какво мониторче си намислил да взимаш и на мястото на оригиналното CD ли мислиш да го слагаш? И какъв е ксенона? 6000К и доволен ли си от него, защото и аз мисля да слагам на Фокуса

road runner

Малко да поизтупаме :) Фолио на задните стъкла и 16" алуминки :)

petermitkov

Днес ги видях на живо - уникално добре му стоят на фокусника.
sapienti sat

road runner

PcMan

Ее като нова кола е с тези джанти ! Харесва ми ! Със здраве да й се радваш и да те вози насам натам.  (fri)

mirohristov

А фолиото кой ти го прави и доволен ли си ?
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

road runner

Фолиото си го слагам аз и съм си доволен за себе си . Честно казано пари за нещо което мога да си го направя не ми се дават . Фолиото е от "американските" дето са по 15-18лв ролката . :)

road runner

Здравейте :) Да повдигна малко темата :) Я вижте новата придобивка  :

Тука е сложена и зад нея се вижда другата придобивка ( хромираните дръжки )

В раздела интериор съм пуснал тема кое,как и защо :)

road runner

Здравейте ,вижте новата придобивка :)

petermitkov

Браво runner - отива му.
sapienti sat

road runner

Да поизтупам темата от прахта . От последното деяние по колата ,въпросната се сдоби с 4 нови говорителя MAC MOBIL с размер 5 х 7 сложени на оргиналните им места . По късно замених ДВД плеара с висок клас Pioneer DEH-P77MP  и мога да кажа че досега всичко на там музика в колата е било само и единствено - ШУМ :) . Вчера ми пристигнаха джантите от Пазарджик - Cosworth 7 J , ET40 , 15" и днес слжих едната за проба на предицата и за мое щастие не опира в Апарата ,защото това ми беше като проблем при тях :) Прилагам 2 снимки да се добие представа :)

G_o_c_e_v

На втората снимка все едно джантата е на половина извън колата... ::)
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

road runner

Значи ,джантите заспаха :) Намерих си гайки с въртелив конус и съм много доволен . Сложих задните за проба ,понеже са с летни гуми в момента . Ето какво се получава :

Pyrhel

Тая предната джанта колко цола и какъв размер е? Нещо задната много малее така?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

road runner

Задните гуми са 195/60-15 в/у 7" джанта , предните са 185/65-15 в/у 5,5" или 6" джанта :)

G_o_c_e_v

6J са джантите на фоко. И Аз като купувах алуминките и мойте малееха с размер 195/60/15, ама пък как са режеше колата с него размер, нямам думи просто :D
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

petermitkov

Много му отиват новите джанти. Честито!
sapienti sat

SICKandPROUD

Джантите са чук, много добре седят Любо.

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

ffmk1l

Не искам да обидя никой, моето мнение е, че тези джанти пасват добре на по-стара кола от типа на СИЕРА или СКОРПИО, 16-ките от горните постове му седят пъти по-добре.
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

road runner

Никога няма да се обидя на никой за каквото и да било :) 16" и мен ме кефеха ,ама беха с шибано ЕТ и трябваше да търся точно определен размер гуми  , а повервайте този размер гуми беше цифра , и реших да спра да се занимавам с джанти . Тези ми харесват че са здрави , също ми харесват и как седят на колата :) Джанти бол ,ако един ден реша че не ме кефат пускам обява и действам :)

road runner

Да ви се похваля какво сътворих . Както знаете фокуса като цяло е супер беден на тема осветление и аз се заех със местото над задните седалки . Намерих си преден плафон оргинален ,малко го пилнах тук там и ето какво се получи :

1 :  Направих дупка в тавана за самия плафон

2 : Дупката е съобразена с оребрението на тавана ( едни напречни профили ) за да може основата на плафона да го завия за тавана

3: Ето как е монтирана основата ( вижда се че не успях да улуча дупката и се наложи леко натаманяване на основата посредством планки :)

4: Прекарах кабели от предния плафон и този го свързах успоредно . Свети си самостоятелно и гасне бавно като предния

5: Днес ще купя диодна плочка или 2 плочки за отзад ,а този който си е предния ще си остане ( пак е с 9 SMD диода ) :)

Надявам се мода относно осветлението да не спре до тук . Предстой смяна на предния плафон с такъф от Джия  и монтаж на плафони в багажника ,че там е тъмна индия :)

Dmitarcho

Браво бе :) Добре си се сетил за тазо колонка, да хванеш плафона ;)
Ръца Пръца

road runner

Сетих се ,защтото гледах от предния ,че е хванат за тавана :)

Vas

Как разбра че точно там има профил за който да хванеш плафона? И с макетно ножче ли ряза тавана
Иначе мнооого добре се е получило  (thup) (thup)

road runner

Откачих половината пластмаси ,за да увисне тавана и след това газ с макетният нож :)

Светльо

Супер е станало, а имаше ли инсталацията за плафон отзад или си пусна ти кабелите? :)

petermitkov

Супер е  - днес го видях на живо.
sapienti sat

road runner

Светльо,аз прекарах кабели от предния. Имам малко играчка с кабелите,да им сложа кабелни обувки и спокойно минава за оргинално :)