Черната Перла

Започната от opex, 11 Октомври 2013 21:31:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

opex

едан тема ад пусна макло ас

Купих я началото на декември миналата година. Без затъмняване, с 14"ки лети със зимни и без ръждиви цъфнали вежди отзад, те цъфнаха с раздуването причинено от джантите с гумите на тези снимки: (rofl)

Днес и сложих едни други фарове малко тунянг-мунянг :D
преди:

след:

Вече е и с капачки отпред. Скоро трябва да влезе за изкърпване на веждите отзад, цялостно минаване и оправяне на останалите забележки и цялостно боядисване, тогава ще я наснимам хубаво стига да е хубаво времето и всичко да е наред.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Pyrhel

Да кажа ли сега как влизаш в ръкава на детелината на България? :))
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

opex

Я кажи :D Хората да си правят добре сметката  (rofl)
(ми то такова аз мислех че ше продължиш направо и да си побъбрим на светофара на бъкстон ма ти сви и ...)
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Pyrhel

Как... На 2 гуми - от най-лява лента на околовръстното право в ръкава на детелината :D
Нали знаеш, ако имаше темпомат щеше да каже "Аз в тая лудост няма да участвам" (rofl)

deshi

Грозен си кат` OHC  .....

ihovahi

Пу пу да не й е уроки. Браво, супер е колата.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Pyrhel

Аде пУсни снимките на вече истинската черна перла :)

Иван Вълков

Готин става ескорта, като се прави с мерак. Пускай нови снимки на подобренията.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Pyrhel

Днеска на срещата малолитражния предняк:

Не е ли крайно време да покажеш и малолитражния задняк? :)

amplified

Мога да питам за цена да ти направят капачки за джантите, мисля между 10 и 20лв беше :)

opex

Мерси Борко, но аз имам капачки за "летните" джанти още от октомври-ноември някъде :)
Нямам търпение да монтирам официално тези прагове вече, надявам се утре :)
И мерси на Pyrhel за снимките  (shy) :-* (blush)
qaяכSTuning
Suum cuique

Lucy

Днес ги видях на живо и страхотно изглеждат :)
"Aко може така, да има... така... повечко екстри, ама така... по-спортна... И ако може направо да си е 2-ка бенЗ... ама да не харчи много... нЕкъде 6-7? Мааааксимум 7,5!" из изискванията на един "рейсър"

S.Stoyanov

Добре изглежда, но слагай вече 16-ките, че тези нещо малки изглеждат   ^-^

Alexi

16ки на малолитражен предняк ? що го базикате така човека :)

S.Stoyanov

Alexi с риск да оспамя темата на колега ще кажа само, че не всички от Стара Загора сме на задно и с N7A ии производните му мотор, пък и моя като беше още по малолитражка 16-ките не му пречеха чак толква много, пък ти го разбирай както искаш.Аз казах че колата ми харесва, но със 16-ки ще стане трепач, което си е лично мое мнение.

opex

Снимки малко кофти за сега, но все пак :)
едит: всъщност това са снимки вече и след оправянето на веждите отзад и цялостно пребоядисване, та и това е новото тук.
Първо една снимка от миналата седмица. Малко история - карах приятелка в стария квартал и пред магазина докато я чакам гледам истински рс2000 и щото ще сменям пружини... извадих ролетката и почнах да взимам мерки отпред-отзад ... за отправна точка  :D И докато се чудех дали да не оставя последната си визитка на форума дето ми закрива VIN-a на стъклото отзад се затропаха врати, обръщам се - гледам млада жена с малко дете, и като се заприказвахме... стана много дълга историята (rofl) Надявам се да се регистрира един ден. Но поне да се види състоянието преди праговете де :D и същевременно до истински РС мк6

И тази вечер от OMV-то:

Стояне -  (beer)
qaяכSTuning
Suum cuique

Светльо

Яко е много ескортчето с новата боя, лепи, само едни дискчета отзад и си ти.  ^-^

opex

процнал диска леко (poop)
в понеделник ще гледам един Cougar V6 за предните апарати с дисковете и накладките да минавам на 278мм.  (drool)

qaяכSTuning
Suum cuique

Backstage

направо взимай целия кугър  ^-^

S.Stoyanov

Ако може 1 съвет.Потърси си спирачки от мондео мк1 2.5.То е с по големи накладки.

opex

Мондео мк1 2.5 мисля, че няма. На Мондео мк2 2.0 и 2.5 v6 както и съответно на Кугър 2.0 и 2.5 v6 се слагат стандартните 260мм на 2.0 и по-големите 278мм на 2.5, които са с по-големите накладки.
Не знам все още дали апарата за 260 и 278 не е еднакъв и да поема и 2та вида накладки, т.е. в цялата с-ма само диска и накладките да са различни.
qaяכSTuning
Suum cuique

pantata

Съпорта е различен. Аз съм със такива от мк2 и накладката не покрива целия диск. Мисля, че има и сиери със такива съпорти. На тях трябва да пише 887/888, само те поемат големите накладки.

ПП: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11395313400992066&f1=details&slink=60wku0

opex

Да значи аз съм в грешка, ще продължавам да търся такива каквито със Стоян казахте. Мерси мн
qaяכSTuning
Suum cuique

S.Stoyanov

По принцип мк1 има 2.5.Диска при всички е един и същ(мк1, мк2 и кугър-говорим за 278мм).Разликата поне аз която съм забелязал-с малките накладки със сигурност съпорта е друг.За апарата бил той и дори за големите накладки принципно си мисля че и за 256мм е почти същия, но сама апарата, не и съпорта или ако апарата не е същия, то поне би свършил работа, ама само съпорт да се намери трудно.Ако не намериш от мк1 вземай от мк2 или кугър, не мисля че разликата ще е някаква особенна.Другото което ще ти трябва е да си направиш фланец около 3мм, за подлагане между диска и главината или да фрезоваш съпорта от към шенкела с около 3мм, това поради причината че офсета на диска на мондеото е друг.Самия шенкел също се разпробива на 12мм, ама това мисля го знаеш.В никакъв случай не подлагай шайби зад диска при монтажа, каквито и да са, че аз вземах калибровани уж и от 8, само 3 бяха с еднакъв размер при замерване с микрометър.По добре ламарина и да ти изрежат фланец, дори и да не е 3 или за колкото мм е вземеш, поне материала е еднороде.С шайбите просто много тресе след това.
Търси направо и за отзад конверсия към дискове от фокус.В такава комбинация ефекта е поразителен, пък за отзад всичко е кажи речи махаш, слагаш само се престъргва леко зад апарата когато се слага на моста.

opex

Супер всичката нужна информация събрана на едно място. Мерси
qaяכSTuning
Suum cuique

Светльо

Ето малко на кратко за толкова обсъжданите дискове... :)
Диск с апарат 260мм

Диск с апарат на 278мм

При кугар 2.0 и 2.5, мондео ST24, ST200 след 99-та година се слага диска 278мм с апарата за диска 260мм, за мен си е от чиста икономия това...
При мондео 4х4, 2.5 от 93-98г. се слагат 278мм с диск и апарат както си е реда.
При всички други мондео 93-2000г. 1.6 - 2.0 мотори се слагат спирачките на 260мм, от първата снимка.
Двата апарата за еднакви на супорт и захват, разликата е в предните уши на апарата придържащи външната накладка, при 278мм ушите са по издължените напред да може да захване по голямата накладка, на снимката по горе добре се вижда. :)

S.Stoyanov

Да не прозвучи като спор но съпорта за 260мм и 280мм не е еднакъв, на съпорт за 260мм не се събира диск 280мм, просто е по плитък пробвал съм го.Другото което е 280мм с малките накладки захвата на накладката не е изобщо такъв като на 260мм, а е като на ескорта, но това мисля че пантата може да го каже, че той е май точно с такива.

P.S.дано не оспамихме много темата на колега, но като е решил да го прави по добре да има повече информация, че аз като ги сменях бях пропуснал да видя че офсета различен и в неделя 5 следобед търси какво да подлагаш.

Pyrhel

Орехчето има ЧЧРНК... Или иначе казано Четири Червени Регулируеми Нови Конита:

Да си ги ползваш със здраве, да ти носят щастие и берекет :))

opex

Без автора на горния пост, съдържанието му още щеше да си стои някъде, така че хиляди сърца и мечки за него и огромно Благодаря :-* :))
И още ЧЧП - четири червени пружини от slavov92 :)

qaяכSTuning
Suum cuique

opex

Вече сме Get Low с KONI-тата и спортните пружини.

qaяכSTuning
Suum cuique