Фън, спам, шитня, тр, тд!

Започната от Bobi, 18 Септември 2011 20:29:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

mondeoto

Върнах се към марката след няколко дълго отсъствие... Със старото Мондео ме удариха много лошо на светофар и се простих с него, после бях с Авенсис и от около година с Мондео 4. Дойде време за обслужване и помня, че в другия форум имаше тема за ремъците, обаче не мога да го отворя от няколко дни. Някой знае ли какво става с него?

ivchotr

Ozzie

Цитат на: mondeoto в 16 Септември 2024 14:55:54..в другия форум имаше тема за ремъците, обаче не мога да го отворя от няколко дни. Някой знае ли какво става с него?
Проблема е от поне два месеца насам. Според информацията която имам, цитирам дословно:

ЦитатИма хардуерен проблем, спрян е за да не гръмне машината
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Ozzie

Най-големия виц, който съм чувал последните дни: 1,6 TDCi мотора, който Форд ползва във Фокус Мк3 бил от Исузу, не от Пежо / Ситроен....  (bye) 
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Френския не го ли ползват още от Мк 2 ::)

Ozzie

Да, още от Мк2, макар че общото между двете поколения е само работния обем - 1560 куб.см.
Стария е 16 клапана, два вала. От коляновия вал до единия вал е с ремък, а между двата вала има верига.
Новия е 8 клапана, един вал и много по-опростен ангренаж. Периферните неща като колектори, турбо пътища, филтри (вероятно и други) са различни. Мисля, че и блока на двигателя е от различен материал, но не твърдя със сигурност - алуминий при стария, чугун при новия.

Alexi

опростяват главата като вероятно вдигат и налягането на турбината защото 8 клапановия мотор развива 120 коня .. за да е по "простичко" паралелно с него се предлага и 1.5 дизел ,който пак е на ПСА но пак е с 8 клапана при Форд ,вместо 16 клапановия който се слага в пежо/опел/ситроен ..

Pyrhel

Цитат на: ivchotr в 22 Октомври 2024 20:27:21към модераторите
Имам предложение да качите някакъв банер на централно място, който да се вижда при отваряне на всяка тема, в който със светещи големи букви да е изписано нещо от рода на: "При проблеми с колата търсете решение в руските сайтове". Така на феновете им няма да им се налага да пишат във всяка тема едни и същи безмислени предложения, само и само да кажат нещо :D

Забравил си правилата на форума май -> "Условия и правила", т. 3.1. (tooth)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

как да ги забрави като не ги е чел  :D

ivchotr

Чел съм ги, разбира се. Просто вложих малко сарказъм.

Pyrhel

Ивчо, аз да не би тухли да съм вложил :))
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

mondeoto

Цитат на: mondeoto в 16 Септември 2024 14:55:54не мога да го отворя от няколко дни.
Пак се опитвах и не става и пробвах през гугъл и видях във фейсбук, че са го ликвидирали ???

saggy

Другият Форд форум го няма окончателно ли?

ivchotr

Зацикли малко след като ФФокус се махна от него. Не го пускайте да си тръгва и от този, че уйдя коня у ряката (tooth)

Ozzie

@saggy
Не само форума, но и страницата на клуба не зареждат от юни- юли.

Alexi

удушихме ги с нашия форум  :D

ivchotr

Ми те клуба май го разпуснаха като сдружение. Вероятно затова и форумът умря.

saggy

Щом и клубът е разпуснат, спират Фокус и Фиеста от производство, въобще тази марка се крепи само на нашия форум явно. :))  И да, ФФокус е главно действащо лице тук и не трябва да го изпускаме. Понякога става малко като латино сериал в темите от емоции, но пък има динамика.  (tooth)

April

Мина 100 к км и го изхвърлих тоя скапан ФФ - екобуст.

Гадна кола!

ivchotr

Tи па... можеше да му направиш едно обслужване за няколко хилки и да го търкаляш още :D

Жоро Петков

Тази снимка е фотошоп - по-скоро е на 9999.9км тази кола.
Аз съм чел в Китайски, Руски, Монголски и Мозамбикски форуми, че екобууст не доживява до 100 000км. В един форум от Латинска америка дори пише, че като наближиш 100 000км идват от наркокартела и ти оставят отрязана глава на костенурка. Не, че е заплаха, а просто те предупреждават, че скоро ще умре кошника.

Alexi

100к изкарва .. нашите 3 бройки дефектираха между 110 и 115к  :D

April

И наша една бройка дефектира там някъде, та затова моя го обслужиха преди да настъпи това събитие.

saggy

Април, смениха ли ти в МП гуменият ремък на маслената помпа? Това влиза ли при стандартното обслужваме на ангренажния ремък при Фокус?

April

Смениха го, даже някъде бях пуснал копие от фактурата. Стария беше като нов.

Ozzie

Цитат на: ivchotr в 24 Октомври 2024 23:24:40Ми те клуба май го разпуснаха като сдружение...
яяяяя виж, това е интересно предположение, ама да бяха обявили някак, примерно у сурат-тефтерЪ, някаква закачена публикация, да се вижда винаги и тинтири-минтири

Edit: При бързо търсене, в Папагал.бг илиза:
Хронология
2006 - Регистрация на фирмата
23.07.2024 - Ликвидатор ИВО БОРИСОВ БОРИСОВ
https://papagal.bg/eik/175169022/7c03

ivchotr

Малко преди да им забие форумът, имаше обява за отчетно не знам какво си събрание, на което да се вземе решение за приключване на сдружението. Явно са го направили. То и в този форум най-отдавнашните фордажии карат кой Пежо, кой Шкода... Други пък се канят да сменят марката :) Накрая ще остана само аз, май. Дето не бях си и помислял да имам Форд :)

mondeoto

Цитат на: saggy в 24 Октомври 2024 22:51:34Другият Форд форум го няма окончателно ли?
така са писали във фейсбука

Цитат на: ivchotr в 25 Октомври 2024 21:20:25Накрая ще остана само аз, май
аз се върнах след няколко години!

ivchotr

Пък уж мъжко дупе веднъж се еве (tooth)

ivchotr

Малко по въпроса за зимните гуми, автомобилите и още нещо :D