1-ва и 2-ра степен на вентилаторът спряха!!!

Започната от alishanov, 04 Август 2013 12:38:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

alishanov

Имам следният проблем,1-ва и 2-ра степен на вентилаторът спряха да работят само 3-та и 4-та степен!!!Климатикът също отказа да работи!!!Дайте идея какво може да е!!!Благодаря предварително!!!  :-[

К.Методиев

Товарния резистор на парното ти е проблема най-вероятно.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

alishanov

Помагайте колеги,трябва ми това нещо -

petkomz

А какъв му е проблема? На снимката долу - този сребристия елемент с оранжевото в единия край, ми прилича на термопредпазител! Да не би само той да е дал фира, мерихте ли го дали е здрав?

К.Методиев

Прегаря им най-често кантала, иначе са няколко намотки и според позицията на ключа за степени намотките са вързани последователно примерно на 1 степен са 2, на втора степен една и на 3-та е директно на 12В затова и работи последната степен като резистора даде фира.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

alishanov

Цитат на: petkomz в 04 Август 2013 23:03:54
А какъв му е проблема? На снимката долу - този сребристия елемент с оранжевото в единия край, ми прилича на термопредпазител! Да не би само той да е дал фира, мерихте ли го дали е здрав?

Колега,измерихме го резисторът си е здрав 1-ва  и 2-ра степен са изгорели и ходих при майстор който поправя климатици и ми направи един мост на кабелите и сега вече имам климатик но без 2-ра степен,затова търся тази цялата част да я сменя!!!Ако някой намери да се свърже с мен на лично съобщение или на тел.0889123046 Ивайло!

Dmitarcho

По Моргите ... ;) На мен на Фокуса ми работеше само 4-та степен ... и в един гараж, един дядо, нещо базикна и тръгнаха всичките степени. Някакво термо**** бля бля беше окъсил, и си работеше. Вика:"Така вероятността да се запалиш е малко по-голяма, ама нали ще си в колата като пускаш парното" :D
Ръца Пръца

alishanov

Намерих си вече цялата част която си търсех и сега отново се радвам на климатикът и всички работещи степени на вентилаторът!!! (clap)

Dmitarcho

Криво, че в Севлиево няма морги ... камо ли такива "нови" коли. Аз в Габрово само като спра с Мондеото и ме гонят :D Бързо си намерил чарколака ... ама в тея жеги без климатик не си е работа ;)
Ръца Пръца

alishanov

Цитат на: dmitarcho в 08 Август 2013 21:11:13
Криво, че в Севлиево няма морги ... камо ли такива "нови" коли. Аз в Габрово само като спра с Мондеото и ме гонят :D Бързо си намерил чарколака ... ама в тея жеги без климатик не си е работа ;)

Колега,в Габрово проверих по телефон в няколко морги и във всичките ми казаха че са продали тази част!Намерих я в Велико Търново в една морга която се намира на входът на Велико Търново като влизаш от София!!!