Focus 1.6 TDCi на Bobi

Започната от Bobi, 18 Септември 2011 13:42:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bobi

Здравейте и от мен! Карам това зверче от 4 месеца. То е 1.6 TDCi, 90 к.с. Произведен е на 12.2006 година. Надявам се да ви харесва  :)

Ето я и измита  :D

Bobi

Понеже е послушно момче, за зимата съм му приготвил това :

Michelin Pilot Alpin PA3

http://www.michelinman.com/tire-selector/name/pilot-alpin-pa3-tires

petermitkov

Супер е колата. Особенно ми харесва фабричната музика. А какъв разход дава това TDCI в София?
sapienti sat

Bobi

Благодаря, колега!Ами засега с повече от 6л/ 100 км не ме е изненадвал все още :) Карам с нафта на Еко..

21.09.2011 Ъпдейт : Понеже имах луфт в работата на демпферната шайба, миналата седмица се наложи да я сменя.Сложих алтернативна шайба, испанска IJS за 150 лв.

Vas

Красавец от всякъде  ;)
Много добри гумички си му приготвил за зимата

petermitkov

Къде смени шайбата? И мене ме очаква подобна манипулация.
sapienti sat

Bobi

Ами понеже моят двигател е  като на Пежо, отидох при Alex devil, добре познат на всички собственици на френски коли...Доволен съм от работа, отношение и цени!
Имах едно леко претрисане на двигателя и съвсем леко треперене на стрелката на оборотомера, когато го запаля сутрин.Надявах се, че е от луфта в шайбата, но си останах само с надяването.Имам няколко изгорени свещи, така показа при направената диагностика от Анатолий и в МП, когато я купих. Дано това претрисане се оправи със смяната на свещите, иначе май ще съм първият във форума, който ще се запознае отблизо с дюзите :))

Иван Вълков

Новото си е ново, Фокуса е доказан модел. Супер стойка и вид има. Единственият минус (лично мнение което не натрапвам на никой) е, че е с три врати но това е въпрос на потребност. Милиони безавариини километри, а в сервиза само за масло и наклатки да влизаш.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

petermitkov

Претрисането на студен двигател може да се дължи на два фактора: изгоряли свещи както ти каза и/или замърсен/позапушен горивен филтър. И в двата случая със застудяването на времето се засилва претреперването.
sapienti sat

Bobi

Мед ти капе от устата! ;D Ако се окаже един от тези проблеми, ще те черпя няколко бири. По-вероятно е да са свещи, защото само тях не съм сменил. Горивният филтър е оригинален и е на 5000 км.Ако се е запушил за това време,ще си внасям нафта от Гърция!

petermitkov

Филтър на 5000км е практически нов така че малко вероятно да е от него  въпреки ще стига само един път в нафтата да е имало боклуци. Ако е запушен обикновено има и леко  придърпване при първото тръгване което ти нямаш. Най-добре  смени свещи (за зимата е доре) и виж
sapienti sat

Racinga

абсолютно същтия фокус кара една приятелка самоче 2.0, поздравления за прекрасната кола и много безаварийни  ;D :)

Alexi

Цитат на: petermitkov в 21 Септември 2011 21:21:46
Къде смени шайбата? И мене ме очаква подобна манипулация.
за мондео мк3 има на Феби за 135 лв в еауто.бг - много добра цена ,на подобни цени идват и от ибей .. виж темата ми за онлайн магазините .. оптегача обаче е по специален според мен е от злато или платина :)

ffmk1l

Колата е много хубава, със здраве да я караш, мислиш ли да правиш нещо по нея?
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

Bobi

Колата има забележки по боята. Чакам да се съберат повече детайли и да я боядисам напролет.

Alexi

не я боядисвай цялата , да не стане по зле от сега.. ако забележките са дребни карай си така .. и аз имам множество все пак не е нова кола .. новата боя няма да мине и година и ще се появят забележки пак ,отърване няма ..

Bobi

Реших да се поровя във VIN Decoder-а, постнат от Василев и съм съгласен ,че това е най-подробния декодер, който съм срещал изобщо. Супер много информация  ??? По едно време се изплаших, че ще ми извади списък с имената, които са "минати" на заднат седалка  :D . Накой има ли представа какво означава това:
SUSPENSION TYPES - WITH IMPROVED SUSPENSION

Alexi

буквално означава " с подобрено окачване" а вече какво точно означава това Бог знае ... трябва да се потърси инфо в английския форум по тоя въпрос

Bobi

Нищо не намерих за това окачване в английския форум...

Току що се връщам от МП-Младост.Ходих при Иван Стоев, заради това леко претрисане не студен двигател.Според него това не може да се дължи на изгорели свещи, а причината е в кофти гориво или пикаеща дюза.  Тъй като първият вариант отпада, другата седмица съм на проверка на дюзи и ще си отворим картите с колата :D. Понеже съм песимист, приемам от сега предложения за място, където рециклират дюзи  :-[. Другото , което забеляза е, че обтегачът на пистовия ремък издава някакъв странен шум. Силно се надявах, когато сменях демпферна шайба да я спася, но ще трябва да се сменя в близко бъдеще.

petermitkov

Лоша работа ако е пикаеща дюза.
Но все пак те съветвам да започнеш от смяна на свещите - така или иначе за зимата е добре да работят - особенно ако става -10 -15 градуса.
Имах същия проблем на другия ми дизел (VW) - бяха изгорели свещи и като палех колата претрисаше в началото и като поработеше секунда две и се оправяше.
Оправи се като като ги смених.
После не бях сменял горивния филтър 30к км и пак започна да го прави - дори придърпваше леко като тръгвах. Оправи се с нов горивен филтър.
Мога да ти съдействам и в Супер Дизел за диагностика ако искаш?
Ако е пикаеща дюза има вероятност да се пооправи с някоя добавка (например http://didi94.bg/cyclo/products/dobavki-dizel.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=60&category_id=16 )
sapienti sat

petermitkov

Сетих се и още нещо. Ако има пикаеща дюза колата пуши леко бяло като се запали. При теб как е?
sapienti sat

Bobi

Да, пуши леко бяло за малко, когато я запаля студена :-[. Сега въпросът май опира до колко дюзи пишкат заедно ..... :-[

Alexander

Цитат на: Bobi в 27 Септември 2011 19:52:50
Да, пуши леко бяло за малко, когато я запаля студена :-[. Сега въпросът май опира до колко дюзи пишкат заедно ..... :-[

:)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) Извинявам се... не е смешно... ама начина по който го написа кърти мифки! Иначе според мен е само 1, ако не работят 2 претрисането ще е доста по-силно защото ще има по-голям дизбаланс в двигателя! Поне аз така мисля!
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

petermitkov

Лоша работа тогава но не е ясно на 100%
Аз бих опитал с ударна доза добавка за прочистване.
Иначе в Супер Дизел ремонтират инжектори.
sapienti sat

petermitkov

Белия пушек  означава неизгоряла нафта.  Може да е пикаеща дюза  но може и да от подгревните свещи.
sapienti sat

Alexi

ти си замери свещите преди да преминеш по нататък .. и аз моята като я вземах притрисаше студена и пропушваше бяло даже подозирам че за това е била продадена щото са набедили дюзите а се оказа че има 2 свещи изгорели при -10° как няма да притриса .. смених ги и 4те свещи и вече 30к минах върви си колицата безгрешно ..

Jumper

Ей какъв расов хубавец! И стойка и маниер... За свещите - аз не бих отхвърлил така бързо идеята, че не са те... Няма да се развали положението от демонтаж и проверка, но подобно нещо имаше при най-добрея ми приятел със едно скорпио и ... комбинация свещи+кабели. Пикаещата дюза, ако пикае няма да спре като загрее колата, просто ще продължи, но по малко и претрисането ще остане... а това както знаем е ... неприятно за портфейла. Започни по ред  по евтините варианти - свещи, кабели. За запушен горивен филтър на толкова малко километри не ми се вярва... А горивната помпа в нейните маркучета погледнахте ли за някоя гняс?

Alexi

колата на Боби е дизел ,та тия неща които си предложил няма да е от тях ако не са свещите остава да са дюзите като не е задължително да са за смяна/ремонт ,малко профилактика с добавка понякога помага доста .. но той вече е установил ,че и 4те му свещи са изгорели та най вероятно е от тях ..

Bobi

Вече съм с диодни крушки на регистрационния номер! Супер яко изглежда  (happy)

Vas

Цитат на: Bobi в 07 Октомври 2011 07:39:16
Вече съм с диодни крушки на регистрационния номер! Супер яко изглежда  (happy)

хехехе това беше първото нещо което направих като взех моя Фокус  ;D
Супер яко изглежда вечер  ;)