Focus 1.6 TDCi на Bobi

Започната от Bobi, 18 Септември 2011 13:42:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

tha22don

Цитат на: Bobi в 07 Октомври 2011 07:39:16
Вече съм с диодни крушки на регистрационния номер! Супер яко изглежда  (happy)

Много хубава кола колега!
На мен лично ми харесват двувратите купета, но поради практичност в дългосрочен план, когато си вземах моята я търсех с четири врати.
Да те слуша само и да не прави проблеми след тези, които си описал по-горе....с всички дизели е така..след време им трябва доста подмяна на основни компоненти. Няма как - ще подменяма и ще караме, докато ремонта не стане по-скъп от колата  ::)
Удари няколко снимки на диодите отзад вечер ;)

Bobi

Да раздвижа темата с малко снимки в странство  :))

И най-любимата ми :

Pyrhel

Трябва да снимаш пръскалката за задното стъкло (rofl)

Аз чакам с нетърпение този момент (happy)

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexander

Каква муха му вкарах на Боби в главата аз с тази снимка  :P
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

Bobi

Да кажа и в темата си, че свещите са сменени успешно и всичко по колата е наред  ^-^

Bobi

Искам малко да накарам гумите да излизат от калника.Както се вижда на втората снимка по-горе, особено задните ми гуми стоят доста навътре. В момента съм с фабричен размер 205/50/17 и се чудя дали да мина на 225/45/17 ( отклонението е 1мм) или да набутам фланци 5/10 мм ?

Alexi

добре ти стоят гумите .. слагането на фланци драстично ще ти натовари лагерите на главините а тия отзад не знам дали знаеш колко струват :)) не случайно джантите имат ЕТ което трябва да се спазва .. 225ци е вариант ама малко ми се струва че ще им дойдат нанагорно на 90те коня  (omg)

Pyrhel

Споделям мнението на Алекси и за 2-те точки... Против фланците съм (не заради лагерите, не знам дали и каква разлика има), а 225 ще са му доста. Добре са 205 на фокуса, виж, при мен е съвсем друго положението с тая ширина :D

{REDNIKA}

Страхотна Количка. Надявам се вече да си я оправил Боби :)
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

Bobi

Аз направо ти се чудя как караш Мондеото с 205 ширина  :P

amplified

И моето за зимата е екипирано с 205/60/16  :P

Виктор Велев

един от най добрите и икономични дизелови двигатали е този поне това е мое мнение колата ти е много хубава желая ти много безаварийни километри за напред ;D

Bobi

Днес се навършват 6 месеца, откакто карам колата.Изминал съм точно 8000 км...Та равносметката с разходи по колата ( без консумативи) е следната:

Ремонти:
  • нова демпферна шайба - 150 лв с монтаж
  • някякъв о-пръстен - 5 лв
  • 4 подгревни свещи "Моторкрафт" - 60 лв  >:D + 40 лв за смяна
  • почистване на ЕГР - 60 лв

Общо : 315 лв

Pyrhel

Забравяш чистачките :P

{REDNIKA}

Това е супер доста читава Машинка :)
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

Bobi

Днес смених накладките с Ferodo Premier. Разлика в спирането не усетих - единствената такава е, че педалът хваща по-нависоко и го няма гадното престъргване от старите (заминали) накладки.

Bobi

Здравейте, колеги! Отдавна не съм писал тук, за съжаление, поради неприятни обстоятелства...Много пъти почвах да пиша този пост, много пъти го трих, защото се депресирах от спомените, които изникваха в съзнанието ми, докато го пишех. Дано този път успея...

Всичко започна преди около 2 месеца, когато завивайки на зелен светлинен сигнал на светофар, за миг от секундата, видях как един Ленд Ровър ме връхлетя челно с около 70-75 км/ч. Няма да разказвам какво е преживяването, не защото не искам, а просто не мога...Искам само да кажа, че коланът ме спаси от много сериозни наранявания и травми. Отървах се с много, но за щастие незначителни, натъртвания и синини.За щастие и пътуващите в другата кола се разминаха само с уплаха, благодарение на коланите, въпреки че колата беше с неизправни еърбеци, които не се отвориха. Раните ми заздравяха, болеше ме много, че никога няма да мога да се кача отново в колата, която толкова много обичах, но не подозирах колко сериозна може да бъде психическата травма от подобен инцидент... И когато паралелно с това разбрах, че човекът, който обичам най-много на този свят, майка ми, е болна от ужасна болест, а дядо ми си докара инфаркт, заради нея, бях буквално на ръба да рухна.

За моя огромна радост нещата с майка тръгнаха добре и ще оздравее. Благодаря на Господ, че съм жив и видях тези хубави дни.

Накратко за колата : Фокусът е без здрав агрегат по предницата, гръмнали еърбеци и тотална щета по Каско. Сега си търся друга кола, даже фокусите, които Анатолий беше показал във Фън темата, бяха тези, които гледахме за мен.

П.С. А за каското ще пиша друг за какво да внимавате.

BIGFORDFAN

Здравей отново Боби, много се радвам че пак си тук, и то с добри новини за здравето на близките ти хора (thup), ламарините се сменят и продължаваш отново напред и нагоре! Чакаме те пак с нов красавец от любимата ни марка, поздрави!  (fri)

viksata

Както казваше мои любим човек,който вече не е сред нас....." Ламарини ще ни изкарат!!! "

само да сме живи и здрави, обърни внимание на близките ти, коли колкото щеш!! 

Успех с намирането на подходящия ФОРД  (thup)

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

Chr81

Много неприятно, но това е живота. Радващото е, че си жив, здрав и майка ти е добре, защото откакто моята си отиде ей така за има-няма 5 минути /без никакви проблеми, абсолютно здрав и прав човек на 50години/, вече знам, че най-важното е здравето - моето и на близките ми. Тенекиите се изчукват, коли се купуват, дето се вика да сме живи и здрави да работим и да вадим пари - другото ще се нарежда. Фокус МК 2 не случайно  от най-здравите автомобили в неговия клас за времето си. Фокус МК 2 има 5 звезди на EURONCAP още през 2004, а Шкода Октавия 2 Фейслифт примерно е с 4, Дачия Логан /че и новия Дъстър/ е с 3. Затова си взех и Фокус, а не Октавия. Не ми се мисли какво би било ако да речем при подобен удар беше с някаква кола от 90-95 година, с еърбеци, които ако изобщо ги има, не се знае дали функционират нормално. Сега трябва да мине доста време докато отмине и психологическата травма. При мен като дете отне около 6 месеца и то при положение, че не беше много силен удара. Желая ти да си намериш нов още по-хубав Форд и късметът ви да е малко по-голям от този, който сте имали със стария Фокус Мк2.

Иван Вълков

Много неориятно изживяване. Важното е че ти вече си наред, както и майкати че ще оздравее. Колите са куп тенекии и ги има в изобилие, но части за хора все още няма. И аз с предишната ми кола съм претърпявал катастрофи и знам неприятната тръпка. Казваш майната му на нещата, който се купуват с пари, защото пари се изкарват или намират. Ми да си жив и здрав ти и хората около теб. За стреса съм сигурен че с помощта на Софийската бригада ще го приживееш по-бързо. Сигурен съм че ще си намериш още по-хубав фокус или мондео или някоя друга. Ако мога да съм от помощ за нещо съм насреща.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

petermitkov

Здравей, определено ни липсваше!
sapienti sat

Backstage

Здравей Бобка!!! Радвам се много че се появи и си ок!
Много пъти напоследък се чудех къде се загуби,но наистина не посмях да питам...Може би имах някакво шесто чувство и сега разочарованието ми е огромно като чета тези редове по горе.....Бъди щастлив и знам колко се радваш че майка ти също е ок!!! Знам какакъв камък ти е паднал от сърцето....Аз също минах по този път.........Колкото до колата,няма да изпадам в някви клишета но все пак,Важното е че ти си ок братле! Желая ти успех и чакаме всички с нетърпение новия Форд!!! сигурен съм че за него ще се грижиш с още повече любов! Аз от другата седмица ще се опитам да тръгна по срещите на форума и ще се радвам да се запознаем когато ти размине малко цялата история...Поздрави  (fri)

supertorr

Bobi

Благодаря за подкрепата! Не съм и предполагал, че мога да липсвам тук..

tha22don

Бъди жив и здрав! Аз това казвам на всеки около мен. Нервите, които се хабят никой не може да ти ги върне.
Радвам се, че нещата са се развили добре. Успех и бъди силен!

Чебурашка

Липсваше (fri) Успех с намирането на най-читавия фокус!

amplified

Добре дошъл, адаш!
Бодро напред, трудности винаги ще има! Пък за ламарините... купуват се.

Vas

Важното е, че сте добре! А коли ще сменяме и пак ще сменяме...

road runner

Добре дошъл Бобка , майната му на ламариняците ,Важното е че ти си добре и положението с майка ти се оправя . Това е най важното другото ще си го купиш ! :)