Черното комби

Започната от gsto, 13 Май 2013 23:09:26

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

gsto

Здравейте пичове,
Нов съм във форума и съм много щаслив от придобивката си.
Колата е Форд Фокус 1.8 тдци 03.2008-ма година първа регистрация(произведен края на 2007-ма).
Като екстри...няма много: 2 ел.стъкла, ел.огледала, климатик.

Ето и няколко снимки на колицата още от обявата:

Като впечетления за сега...много върви, малко гори и е много практична.
...

gsto

Ден след като я купих и регистрирах смених масло, всички филтри, ангренажен ремък с ролки и пистов ремък.
Наложи се смяна на 2 тампона на носачите и един шарнир, но ... това беше в реда на нещата.

Кофти стана когато 1 месец след покупката се наложи подмяна на това:

и това

Симптомите бяха чукане от скоростната кутия(метал в метал) на празен ход и студена кола. При натискане на съединителя или подаване на газ се оправяше. При ускоряване на около 2000 оборота претрисаше цялата кола, а имах и едно ритмично чукане на полусъединител+ужасяващо претрисане при гасене на колата.
Комплекта го поръчах от ибей - комплект SACHS - феродов диск, притискателен диск, лагер помпа и демпферен маховик - 375 паунда.
Смяна ... 250лв.

След смяната имам едно тресене на задна като се движа и се чудя дали още не са се наместили частите или маховика е дефектен...иначе другите симптоми изчезнаха.

Това е за сега от мен.
Мисля да променя някой неща по колата, като първото ще е черна решетка отпред.

Pyrhel

Много приятно изглежда фокуса! Сонито е много блага екстра ^-^
Добре дошъл!
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

SICKandPROUD

Честито колега, много красива кола. Със здраве да си я караш и само хубави моменти.

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

Bobi

Здравей и добре дошъл, колега! Колата е много красива, да си я караш със здраве.

Гледам, че си от София, заповядай на някоя среща, може да разменим решетките да видим как стоят.  (beer)

ihovahi

Както казва един приятел... не е кола ако не е с черен цвят :) Айде честито за колата. Сменил си скъпи неща... нооо сега само ще караш и ще се кефиш. Много безаварийни километри. Колата е супер.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Alexi

не се тръшкай за съединителя ,сега знаеш защо са продали колата ( винаги се продава заради нещо ) дано да няма други болежки а и повече няма да мислиш за него

gsto

Благодаря колеги!
Ще се радвам да се видим на среща и да се запознаем! ^-^

gsto

Понеже моя ключ ме дразнеше много, преди няколко дни направих следното:

Всичко излезе 12лв. от ибей.
Сам си го направих:
1. Отворих стария ключ и свалих всичката електроника + батерията и основата на батерията и ги преместих в новия ключ.
2. Изрязах ампулата за имобилайзера от стария ключ и я поставих в новия.
3. Занесох новия ключ да ми го изреже ключар.
4. Тествах.
5. Ето го и резултата реално:

А след това и това:

Парктроника пак е от ибей, излезе 20тина лева. Сам го монтирах, снимки по-късно.

Dmitarcho

Ръца Пръца

Alexi

това със забиването не е нормално ,но нямам идея на какво се дължи - напротив ,от 1 на 2ра трябва да не си иска гумите с повечко газ .. тропането може да е рейка или каре на кормилния прът ако всичко друго е ок по окачването ..

Dmitarcho

Миналия ден бях в МП ... от моята рейка си капе масълце ;) Казаха, че ги пращали в Стара Загора /да не те излъжа мисля, че там казаха/ за рециклиране. Но последната рециклирана там прокапала след 4 месеца.
Ръца Пръца

tropper

Тук рециклират в София, Студ. град.
Ако има как да се проверят другите варианти първо - каре и т.н. ще е по-добре. Успех!

Иначе черното комби на Фокус МК2 много радва. Вкъщи си имам такова моделче 1:43  8) :P
Да ти е честито и дано са дребни работи тези оплаквания!
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

gsto

Цитат на: tropper в 17 Май 2013 13:16:20

Иначе черното комби на Фокус МК2 много радва. Вкъщи си имам такова моделче 1:43  8) :P

Дай да видим снимка, че ми стана много интересно :)

gsto

...

tropper

Цитат на: gsto в 17 Май 2013 13:55:01
Дай да видим снимка, че ми стана много интересно :)
Заповядай - цък! :)
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

hotblooded

Цитат на: gsto в 17 Май 2013 13:59:43
И друга следа за проблем със забиването, пускам колата по инерция на свободна, подавам газ до ламарината примерно и оборотите съвсем леко се вдигат, но не отговарят на газта, която съм подал, все едно педала на газта не реагира.
И...понякога като натисна съединителя на първа в спряло положение и пускам само съединителя без газ/тръгвам без газ/ пък си подава сама газ до 1100 оборота.
Не знам...нещо с педала на газта, ако е електронен ??? дали е възможно?
Проблемите не се появяват често, но много дразнят.
Понякога потенциометъра на педала прави тези магарии, понякога клапанът на EGR блокира в отоворено положение и също забиваш нос или подаваш много газ а колата едва реагира...  диганостика и ще си каже, по нет-а ще е трудно.

gsto

За сега форделата се държи добре, вече врътнах към 2000км и съм доволен.

Разхода градско в София се движи в порядъка 7.2/100 - 7.8л./100км., извънградско с нормално каране 4.3/100 с пълен багажник и климатик и само магистрала със 120-130км/ч. -> 5.2/100.

Проблема със забиването се случва само от първа на втора и само когато колата е загряла и тръгвам с повече газ. При нормално тръгване всичко си е ок.

Alexander

Това забиване ми звучи все едно ESP-то те изключва? Светва ли ти лампичката на таблото?
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

gsto

Цитат на: Alexander в 20 Май 2013 11:52:40
Това забиване ми звучи все едно ESP-то те изключва? Светва ли ти лампичката на таблото?

Нямам ESP или поне копче нямам. Не свети нищо по таблото.

Alexander

Не е задължително да имаш копче
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

gsto

Цитат на: Alexander в 20 Май 2013 14:19:25
Не е задължително да имаш копче

хм...а как да проверя дали имам, освен по вин някъде.
Не свети на таблото нищо и то по-скоро не е забиване ами педала на газта не реагира.

Alexander

Звучи като ЕСП. Прати ми VIN-a ти и ще ти кажа дали имаш

by hotblooded

gsto

Цитат на: Alexander в 20 Май 2013 14:26:17
Звучи като ЕСП. Прати ми VIN-a ти и ще ти кажа дали имаш

Пратих ти вина.
В единия декодер пише "Less Electronic Stability Control", което ми звучи като да нямам.

gsto

Малко развитие по външния вид, чудя се дали да поръчам това от ибей:
или да търся в БГ да я купя.

Къде мога да намеря ОЕМ парт номера и да го видя в мотопфое колко струва?

Мисля, че вида ще е малко по-завършен с черна решетка с черна емблема, как мислите?

Bobi

Колата ти е черна, с черната решетка ще се загуби линията. Според мен си остави хромираната.

Всичко относно ОЕМ номерата и цените на частите е описано в раздел "Сервизно обслужване" .

gsto

На черните ST-та е с черна решетка и от там много ме радва , но там и бронята е друга и фаровете... :-X

gsto

Поръчах черна решетка от един БГ сайт и в скоро я чакам да пристигне.
Ще кача снимки да видим как ще стои.

Другото нещо, което ми се иска да направя е да сменя задната чистачка заедно с рамото, че тая ме дразни.
Дай съвети, от коя кола ще е съвместимо?

gsto

С новата решетка  :-\

Bobi

Много злобна е станала предницата. Супер е! :)