Алтернативните части в Мото Пфое

Започната от Dmitarcho, 13 Май 2013 13:54:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Dmitarcho

Какво е качеството на алтернативните части които предлагат в МП ? Като цяло, надежни ли са ? Ходих днес да ми зяпат предницата и се оказа, че трябва да сменям кормилен накрайник и Биалетки ... но за ЕДНА биалетка ми искаха 200 лв. :D преложиха алтернативна за 50 лв.
Ръца Пръца

Pyrhel

Алтернативните теоритично трябва да са 1:1 с "нормалните" - произведени от същия производител, но без Форд щампата. Инфото е от МП, но... :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Dmitarcho

Едва ли струва 150 % да се брандира даден детайл ;)
Ръца Пръца

supertorr

Специално за биалетките според мен над 30лв. за брой не си заслужава / особено алтернативни/ Аз съм с Феби на по 30лв. за брой, като се чудех измежду тях АС метал и лемфьодер / или нещо подобно/- и на по 20-25 к да ги сменяш няма да стигнеш цената на оригиналните :)

Иначе и аз съм се замислям за алтернативните в МП, но каква е разликата с останалите магазини- МП си слагат огромната надценка и за тях, а дали в централата на ФОРД знаят, че тук предлагат алтернативи е друг въпрос.

supertorr

Цитат на: Pyrhel в 13 Май 2013 13:59:07
Алтернативните теоритично трябва да са 1:1 с "нормалните" - произведени от същия производител, но без Форд щампата. Инфото е от МП, но... :)
Аз за въдушен филтър сравнявах в МП и беше доста различен, като материал и някак по-рехав. Скоро попадах и на горивен фитър на Делфи, но с едно " Е" зад номера- Икономичен и го дават с половин живот. Някои части може да са 1:1, но в повечето случаи явно са компромис с качеството!!!

Dmitarcho

Споменаваха ми марки някакви , но не ги запомних. Явно си продават и други части ;) които нямат нищо общо с оригиналните ;)
Ръца Пръца

Pyrhel

Затова казах "теоритично"... То и оригинални части на моята в гаранция като е била е трябвало да се слагат, а като щеше да ме блъсне ТИР-а челно и свалих горивния се оказа Filtron :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

за Кънекта вземахме от алтернативните им биалетки ( тъй като оригиналните явно се изработват от чисто злато съдейки по цената и здравината им ) но изкараха още по малко .. купи си от някъде другаде

tha22don

Ремъци за моя кошник - оригинални искаха 120лв за единия и май 70лв. за другия...
Алтернативните им - по 35лв. бройката - Бош....за какво си говорим....това отпреди 2-3 дена случай....
Другия парадокс - 71лв. за оригинална семеринга на ГНП ( с 20% отстъпка) - алтернативната - 60лв....всичко е явно по преценка на приемчика колко може да издуе джоба на клиента.

KOKO

Качествените алтернативни части всъщност се правят на една и съща поточна линия с оригиналните. Въпросът многократно е обсъждан по автофорумите и даже се е стигало до псувни. :-X
Основните тези са 3:
1. Имат абсолютно същото качество на оригинала. Това се потвърждава от видимо изтритите щампи за оригинална част при немалко части.
2. При окончателното окачествяване са дали малки отклонения от изискването на оригиналната част. :-[
3. Съзнателно имат малко по-ниско качество от оригинала.

В този списък не попадат откровените ментета и частите с подозрително ниска цена.
Като пример за отлични части по окачването са Lemforder, TRW и отчасти MOOG.
При филтрите това са MANN, HENGST и KNECHT.
При накладките и дисковете доскоро безспорен лидер бяха АТЕ, но от около 2 години има оплавкавния, че накладките им "пеят". :o
Мнението ми не цели никаква реклама на определени марки.

hotblooded

В МП алтернативните гайки за лети джанти (с раздвижен конус) си бяха ЕТЕ.... цена в мп - 5лв бройката, в произволен магазин 4, от сайта на производителя - 3,50 :)
Алтернативни части е доста "разтегателно" - и частите made in Anadol или дори не надписани къде е правено са алтернативни, алтернативни са и тези на реномираните производители, които по една или друга причина не са брандирани с производителя на автомобила. Преди години накладките за Пежо оригинално бяха "Галфер".... на доста хора им идваха "нагорно" и купуваха алтернативен "Бош" с около 10-15лв по евтино от Бош-магазина в Бургас. Малко след това оригиналните взеха та станаха "Бош" - тоест "Галфер" стана алтернатива :)