...сипах малко повече масло, страшно ли е???

Започната от pi4o, 23 Април 2013 20:48:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

pi4o

Здравейте колеги!
От скоро и аз се сдобих с Фокус 1.8 тдци 115 коня и днес му смениха ролки, ремъци, филтри и т.н., но майстора налял 5 л. масло  и ми вика вземи още 1 литър и си долей колкото трябва. Така и направих, но като доливах не погледнах на щеката до къде е и мина 2-3 мм над Максимума. Въпроса ми е дали е страшно това, което съм направил и ако да, какво да направя? Да пробвам някак да го изтегля ли ...знам ли?
Моля за съвет... :-[

Alexi

hotblooded

от 2-3 мм нищо няма да стане, но ако можеш дръпни малко с нещо тънко през щеката....

Bobi

Карай си спокойно, не си сложил кой знае колко повече. Ще си го изгори.

escobar

То ще си хапне ненужното, не е фатално.

pi4o

Благодаря Ви колеги за експресните отговори...
Ще се пробвам с някакво маркуче и спринцовка да дръпна през щеката, че така ме притеснява да не се прецака нещо. Иначе за сега (около 300 км) колицата много ме кефи. Не съм имал дизел, още повече пък комънрейл, а един приятел само ме плаши за дюзите и демпферния маховик. Толкова ли е проблемно това...  ::)

escobar

Еми демпфера на колата на майка ми то хвърли на 63000 километра. Ама карай, пък каквото сабя покаже...

hotblooded

Не е задължително да се прецакат, но е неприятно. Дюзите вече ги рециклират. Демпферен маховик след 2000 година е масов и по бензинките. Да ти е честита "печката", слагай само хубава нафта и сменяй горивен и маслен филтър само с оригинални и ако този преди теб е правил така - всичко ще е наред

Bobi

Първо, честито за придобивката. Дюзи и маховик са най-скъпите елементи във всеки съвременен комън рейл дизел, не само при Форд. Съветвам те да си се кефиш на колата и да не мислиш за тия неща, защото я ги видиш, я не.

pi4o

Благодаря на всички, че толкова бързо се отзовахте!!!
Незнам тоз човек преди мен как я е гледал колата (италианец е все пак), но аз ще си я гледам защото се надявам да ми върши работа. Мога да ви кажа цените на частите, които са вложили пък вие ще се ориентирате... Ангр.ремък - 43 лв., обтяжна ролка - 70 лв., маслен филтър - 28 лв., въздушен филтър - 28 лв., биелетка 20 лв., масло - 5w30 Fusch Titan - 5 л. 102 лв. + 1 л. 27 лв. Майстора каза, че горивния филтър бил лъскав и изглеждал като нов, и можело да го сменим на есен, че тогава почвали да правят проблеми.

Bobi

Без да коментирам цените, ще те посъветвам да смениш майстора.

Ама не мога да се сдържа - за 127 лв ще си купиш Мотул от най-висок клас. Зааеби, прочети тази тема и избирай : http://fordbg.com/forum/index.php?topic=20.0

Alexi

нормални български цени са това ,ти свикна и ти да пазаруваш от ибей :))  горивния го смени недей чака есента .. италианец горивен и поленов не сменя никога .. те са на тайни и неизвестни никому места ..

pi4o

...понатоварил ли ме е или... Понеже в Ловеч, няма кой знае какви майстори и за това се доверих на този, защото няколко човека казаха, че става...

Bobi

След малко ще ти пусна линкове към частите, които ти трябват от БГ онлайн магазини и то качествени такива.

Bobi

Маслото можеш да вземеш от този търговец : FordOil. 6 литра са около 73 лв. Колегата е проверен и точен човек. Също така можеш да си закупиш и филтри от него "Hengst", които са с добро качество и на добри цени. Звънни и го питай какви са цените на филтрите.

Ето филтри Hengst от друго място:

маслен : 17,53 лв
въздушен: 17,94 лв
горивен: 32,61 лв
поленов: 24 лв
Ангренажен комплект Ina : 87 лв

Ако ще ги поръваш онлайн, звънни им да потвърдят дали стават за колата ( за всеки случай).

pi4o

Благодаря ти Боби и на всички, които ми отговорихте!!! 
Супер сте в тоя форум, много се кефя на такива хора!!!

Dmitarcho

Ръца Пръца