Почистване на климатика за 30 минути - Focus Mk1

Започната от Nebhotep, 20 Април 2013 22:30:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Nebhotep

При включване на климатика забелязах неприятен мирис, който започна да ме дразни с мириса си на прокиснал парцал. Реших да измия радиатора на изпарителя. Процедурата е проста, но е скъпа ако отидете в Мото Пфое.

1. Закупувате си  препарат за почистване с дълъг шлаух- такива има много навсякъде по магазините.

2. След това намираме дренажната тръбичка, намира се под двата дебели маркуча отиващи към дъното.

3. Отначало не я забелязах, чак когато потече от нея ми стана ясно къде е.

4. И увеличено:

5. Поставяме тръбичката в дренажния отвор и я пъхаме докато опре в изпарителя:

6. Включваме към флакона и изпръскваме всичката пяна в изпарителя. Изваждаме тръбичката и чакаме 10 минути. След това стартираме двигателя, включваме климатика на рециркулация. Напуснете автомобила, за да не вдишвате отровите. След 15 минути изключваме климатика и проветряваме купето. След тази операция вече нищо не мирише.

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

Nebhotep

Ако и след почистването нямаме резултат, ето го причинителят на всички лоши миризми:

Уплътнителите около радиаторчето за отопление които контактуват с него и при температура 80-100 градуса започват да издават неприятна миризма:

Ето и решение за подмяната им с негорим материал от типа на ватата:

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

Dmitarcho

Мисля, че Боби беше си чистил климатика ... но от купето ... под жабката някакви магарии беше правил ;)
Ръца Пръца