Фокус 1.8 TDCi гасне в движение

Започната от vandu, 14 Април 2013 20:43:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vandu

Искам да помоля за един съвет. Не ми се отваряше нова тема затова реших да питам тук.
Купих си Фокус 1.8 TDCI 2004г. (според продавача е с новия двиг. )
Днес на един светофар ми угасна колата и след това ми светна индикатора за грешки.
Откарах я на един майстор да и направи диагностика, след 30 мин. търсене на точния модел в апарата си изкара 10 грешки на ABS и една на двигателя. Тези на ABS-a ги изчисти а за другата доста се поизмори. Според него 1 и 4 инжектор за износени и впръскват повече гориво. След 1 час грешката пак се появи.
При диагностиката не можа да ми каже точната грешка понеже я изписа в питанки

hotblooded

Цитат на: vandu в 14 Април 2013 20:43:14

При диагностиката не можа да ми каже точната грешка понеже я изписа в питанки
Иди някъде където ще ти кажат точната грешка.

Bobi

Препоръчвам ти да направиш тест за обратна нафта на дюзите, за да се види колко нафта връщат. Някъде във форума има тема как се прави този тест и в домашни условия.

Gredarov

Често дефектира и педала на газта.Износва се потенциометъра вътре в него и колата гасне сама.

Dmitarcho

Диагностика в МП ... и дай грешаката. Що за диагностик ще търси 10 мин. модела в апаратурата си.
Ръца Пръца

hotblooded

Цитат на: dmitarcho в 15 Април 2013 02:04:31
Диагностика в МП ... и дай грешаката. Що за диагностик ще търси 10 мин. модела в апаратурата си.
"универсалните" и евтини апаратури са така...  обхващат много модели, има супурнайсе възможни опции и като дойде кола на която закачаш за сефте се почва "оф кой кабел беше", "коя година точно е колата" - недай боже същата година да се сменя модела, кой точно е двигателя. Странно обаче как без да види номер на грешка "мастора" го хвърля в оркестъра, ми кажи не разчита тая грешка - идете другаде...

vandu

когато изкара грешката в питанки, направи диагностика на запален двигател и провери налягането в цилиндрите и други работи. И при проверка на количеството впръскано гориво предположи че проблема е от там( износен инжектор), а и лампата за грешку угасна ( за около 100 км).
В София около района на Младост къде е най-близкия сервиз на МП ?

hotblooded

Dmitarcho

Та тази лампа изгасва при рестарт на компутара. И после ... ако е от инжектори/дюзи, като намачкаш педала на газта би трябвало тогава да ти даде грешка и да светват лампите ;) Ако я караш полекичка без да се изрязваш, може много да караш ;) Върви в МП ... да ти направят една хубава диагностика с хубава апаратура ... и тогава ще го мислим ;) ДАно е нещо еФтино и да се оправи бързо, да и се радваш на колата :)
Ръца Пръца