Мондео Мк3 метално чукане

Започната от dk4174184, 08 Април 2013 19:48:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dk4174184

колеги,здравейте.Понеже катастрофирах с Лагунката ми, и от днес се снабдих с едно мк3 2,0тдци '04 115кс 6ск. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&submenu=5&act=4&subact=1&actions=h12925099950634431&adv=11350818031136303&ids=&f0=46.47.78.35&f1=1&f2=1&f3=1&f4=%CF&f5=%C2%F1%E8%F7%EA%E8&f6=E&f7=1&f8=&f10=h12925099950634431&f11=1&s3=&s5=S5nHtuWKNq1cIi87a&s0=&s1=&s4=&s2=&s6=1

и имам няколко въпроса.
1.Когато дам на контакт над лампата за подгряването има една снежинка,която първо свети оранжево,а след 1 сек. светва червено,и като запаля се маха.това е?
2.днес като тръгнах от КАТ и набирам като включих 4-та с около 50км/ч(с около 1200оборота) и взе да прави така взе едно ще изгасне и се чуваше един звук все едно удря желязо в желязо,и на 5-та е така.
3.как мога да направя да не работи АС-то?ЩОТО КАТО  включа и тръгва климатика.

ЗА сега това,БЛагодя предварително

Pyrhel

1. Сигнализация за температурата навън
2. Много вероятно да е маховик, доста скъпа част :)
3. Натисни бутона AC
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

-лампата показва кога е студено ,под 5 свети жълто а под 1 градус червено ..
-подозирам ,че маховика е тръгнал .. за съжаление един от най скъпите консумативи .. но турбо дизел не се кара на такива обороти на висока предавка ,гледай да не го мъчиш под 1700 оборота сменяй по често ..
-за да изключиш климатика натисни копчето АС ... ако не изгасва вероятно си натиснал бутона за екстремно обдухване на предното стъкло ,широчкия бутон най горе на панелчето - той включва и климатика

dk4174184

Цитат на: Alexi в 08 Април 2013 19:57:10
-лампата показва кога е студено ,под 5 свети жълто а под 1 градус червено ..
-подозирам ,че маховика е тръгнал .. за съжаление един от най скъпите консумативи .. но турбо дизел не се кара на такива обороти на висока предавка ,гледай да не го мъчиш под 1700 оборота сменяй по често ..
-за да изключиш климатика натисни копчето АС ... ако не изгасва вероятно си натиснал бутона за екстремно обдухване на предното стъкло ,широчкия бутон най горе на панелчето - той включва и климатика
а тоя маховик?колко може да изкара и т.н. .Цени?

Pyrhel

Тоя маховик не е хубаво да чатка много, защото ще разбива всичко по веригата... Ако е маховикът, де...
Маховикът от Мото Пфое струва 1181 лева за твоя мотор, предполагам, че като ще смъкваш кутията ще смениш и съединителя, който струва 784.54 лева, както и лагер помпата за 486.19 лева, демек общо 2451.73 лева. Пак казвам, че това е от Мото Пфое, има и по-евтини варианти за оригинални части.

Bobi

Даже има доооооста по-евтини варианти.Разгледай темата за евтините магазини

Ето един бърз пример http://www.ebay.co.uk/itm/Dual-Mass-Flywheel-for-Ford-Mondeo-2-0TDCi-Transit-2-0TDCi-415016810-/310604178904?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&fits=Model%3AMondeo%7CPlat_Gen%3AMK+III%7CCars+Type%3A2.0+TDCi&hash=item485173a5d8

radikn

Добре дошъл и да ти е честита !

Искрено ти пожелавам да не е маховик, но дори и да е вече май не са толкова раздути цените .
Иначе и аз ходих да я гледам тази кола, но не помня какво не ми допадна.

Дано имаш късмет с нея и само да те радва !

dk4174184

:o ??? какви са тея цени?демек може и да изкара малко може и ....

dk4174184

Цитат на: radikn в 08 Април 2013 20:25:27
Добре дошъл и да ти е честита !

Искрено ти пожелавам да не е маховик, но дори и да е вече май не са толкова раздути цените .
Иначе и аз ходих да я гледам тази кола, но не помня какво не ми допадна.

Дано имаш късмет с нея и само да те радва !
аз е взех,защото това е на жена ми първи братовчед.Какво може да е друго?и как да разбера?

4.какво масло да сложа и колко събира?

Pyrhel

Радвай се, че си с 2.0, за 2.2 е над 3000 лева :D На всички по-нови автомобили съединителите са на подобни цени.
Зависи колко чатка, така по форума не можем да кажем колко ще изкара, ама определено щом трака, то вече е трябвало да бъде сменен...

6 литра събира.

radikn

За този мотор производителя препоръчва 5W30

Bobi

Стига сте стряскали момчето с цените от МП  :D. Никой не си купува от тях...

Не се плаши, с малко търсене и късмет може да си намериш целият комплект за около 500 лв.

dk4174184

Цитат на: Bobi в 08 Април 2013 20:33:50
Стига сте стряскали момчето с цените от МП  :D. Никой не си купува от тях...

Не се плаши, с малко търсене и късмет може да си намериш целият комплект за около 500 лв.
eeee,колега ти си моят ангел спасител  :D.С маховик с всичко ли?

Pyrhel

Абсурд, не се надявай :) Според мен няма много време за 1 година дебнене по търгове за набавяне на части :)
Между 900 и 1200 лева ще те оправят за частите и вече зависи къде ще ходиш да го сменят или ще викаш неволята.

Вдигнали са цените, преди година-две като купувах за мене в МП моя беше малко над 3000 лева, а отвлякох оригинален от Англия за 1400 (+/-100) лева.

Alexi

Цитат на: dk4174184 в 08 Април 2013 20:25:45
:o ??? какви са тея цени?демек може и да изкара малко може и ....
колега караш комън рейл дизел .. на всички марки са такива цените че и нагоре .. кофти е да почнеш с ремонт за 1000 лв но за съжаление не си закарал колата при специалист а си я купил на юнашко доверие и късмет .. маховика може и да изкара доста а може и да се счупи строшавайки камбаната на кутията и квото му падне по пътя за няколко хиляди лв ..

dk4174184

Цитат на: Alexi в 08 Април 2013 21:00:02
колега караш комън рейл дизел .. на всички марки са такива цените че и нагоре .. кофти е да почнеш с ремонт за 1000 лв но за съжаление не си закарал колата при специалист а си я купил на юнашко доверие и късмет .. маховика може и да изкара доста а може и да се счупи строшавайки камбаната на кутията и квото му падне по пътя за няколко хиляди лв ..
значи да почвам да търся?и какво друго може да е?и масло да слагам 5 30 ли?

dk4174184

А и къда да отида да проверя?МП?

Alexi

маслото е добре да отговаря на спецификациите на Форд ,най изгодно е оригиналното масло Ford Formula което се предлага на добри цени .. дрънченето може да е от много неща ,но ако подрънква при палене/гасене ,подаване/отпускане на газта на свободна или при леко натискане на съединителя - маховик .. в МР може да идеш за диагноза ,цените там са безумни .. комплекта маховик притискател съединител ще намериш най изгодно в ибей ,намира се и в БГ магазини на сносни цени .. имаш и вариант за подмяната на демферния маховик с монолитен ,малко по евтино е

dk4174184

Цитат на: Alexi в 08 Април 2013 21:38:03
маслото е добре да отговаря на спецификациите на Форд ,най изгодно е оригиналното масло Ford Formula което се предлага на добри цени .. дрънченето може да е от много неща ,но ако подрънква при палене/гасене ,подаване/отпускане на газта на свободна или при леко натискане на съединителя - маховик .. в МР може да идеш за диагноза ,цените там са безумни .. комплекта маховик притискател съединител ще намериш най изгодно в ибей ,намира се и в БГ магазини на сносни цени .. имаш и вариант за подмяната на демферния маховик с монолитен ,малко по евтино е
монолитен?

Alexi

Bobi

Както е казал Алекси, гледай в Ибей, Eurocarparts или Carparts4less. За съжаление в момента няма комплекти на тънко в ибей, но се иска постоянно дебнене. Маховик, който съм ти показал горе е най-евтиният ( говорим за оригинални части). Целият ти комплект, ако не съм объркал нещо, в http://www.eurocarparts.com/ ти излиза към 400 лири. Аз имам код за намаление за 25%. Та, с тази отстъпка цената става около 310 лири. Това е, с кото мога да ти помогна за момента.

Честито и много безаварийни ти пожелавам.

ceco.deyanov

Добре дошъл колега.
Уви имаш сериозен проблем и той се казва демпферен маховик.
Същите симптоми имах и аз преди 5 месеца.
Голяма предавка ниски обороти около 1200 - 1500 подаваш газ и имаш чувството, двигателя ще излезе да те види.
Адско тропане нали.
Маховика ми почукваше от април миналата година но докато се наканя да отделя пари за оригинален ме предаде точно
срещу коледа.
И за капак на всичко беше прецакал и стартера.
Счупен редуктор благодарение на финния прах от отиващия си маховик.
За това сега съм със солиден маховик и обикновен феродов диск защото нямах достатъчно пари за другия.
Стартера обаче е нов 150 лв.
Съединителя ми излезе около 600 700 не си спомням точно.
И 200 за майстора смятай ги.

ceco.deyanov

Частите ги намерих от местен магазин.
Масло слагам 5W30 първият път бе Yacco а втория GM
Първото бе 120 за 6 литра а второто 60.
Само че аз съм TDDI и не съм толкова претенциозен.
Това си е мое мнение.
Както виждаш всеки колега си има виждане по въпроса.
Аз просто споделям. Дано съм ти помогнал.

Gredarov

А каква е разликата в монолитния и демферния маховик.Имам предвид разликата в карането има ли или си се усеща по-един и същ начин.

Bobi

Според легендите е малко по-твърдо/рязко е превключването при потегляне по английските форуми.

dk4174184

Цитат на: ceco.deyanov в 09 Април 2013 17:54:40
Добре дошъл колега.
Уви имаш сериозен проблем и той се казва демпферен маховик.
Същите симптоми имах и аз преди 5 месеца.
Голяма предавка ниски обороти около 1200 - 1500 подаваш газ и имаш чувството, двигателя ще излезе да те види.
Адско тропане нали.
Маховика ми почукваше от април миналата година но докато се наканя да отделя пари за оригинален ме предаде точно
срещу коледа.
И за капак на всичко беше прецакал и стартера.
Счупен редуктор благодарение на финния прах от отиващия си маховик.
За това сега съм със солиден маховик и обикновен феродов диск защото нямах достатъчно пари за другия.
Стартера обаче е нов 150 лв.
Съединителя ми излезе около 600 700 не си спомням точно.
И 200 за майстора смятай ги.
я кажи от къде си ги взел?и колко точно ти излезна всичко? маховик+съединител и т.н.?

ceco.deyanov

Цитат на: Bobi в 09 Април 2013 19:07:04
Според легендите е малко по-твърдо/рязко е превключването при потегляне по английските форуми.
Ами не са само легенди
Вярно по рязко е но не чак фрапиращо.
Абе на събора ще ви я покажа и ще направите разликата.

Цитат на: Gredarov в 09 Април 2013 18:55:28
А каква е разликата в монолитния и демферния маховик.Имам предвид разликата в карането има ли или си се усеща по-един и същ начин.
Основната разлика е че пружините са на феродовия диск при монолитния а при демпферния са в него.
На феродовия няма пружини.
От там и с монолитния имаш по твърдо зацепване.
След смяната на съединителя педала се натиска по лесно.
Така ми се струва на мен.

Цитат на: dk4174184 в 09 Април 2013 19:21:31
я кажи от къде си ги взел?и колко точно ти излезна всичко? маховик+съединител и т.н.?
Грубо около 1000 1100 с майстора.
Взех ги от магазин в Ямбол.
Мога да напиша ама да не стане реклама.
Не съм сменял лагер помпата защото свърших парите.
Рискувах и ще видим дали си е струвало.
Майстора каза че и няма нищо.

dk4174184

Цитат на: ceco.deyanov в 09 Април 2013 19:56:10
Ами не са само легенди
Вярно по рязко е но не чак фрапиращо.
Абе на събора ще ви я покажа и ще направите разликата.
Основната разлика е че пружините са на феродовия диск при монолитния а при демпферния са в него.
На феродовия няма пружини.
От там и с монолитния имаш по твърдо зацепване.
След смяната на съединителя педала се натиска по лесно.
Така ми се струва на мен.
Грубо около 1000 1100 с майстора.
Взех ги от магазин в Ямбол.
Мога да напиша ама да не стане реклама.
Не съм сменял лагер помпата защото свърших парите.
Рискувах и ще видим дали си е струвало.
Майстора каза че и няма нищо.
добре ,има ли вероятност това да не е от съединителя? ???

dk4174184

колеги,днес за сефте отидох на работа с колата.По-принцип е добре,ама това чукане.....
...от 1-ва до 3-та няма проблем ,обаче 4-та-5-та когато галиш педала се усеща това тресене и чукане(на 90% съм сигурен  ;D),когато натиснеш педала да ускоряваш спира.от какво ще  е?само не казвайте ........ :-[

hotblooded

няма да те зарадвам, сори :(