Мондео Мк3 метално чукане

Започната от dk4174184, 08 Април 2013 19:48:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alexi

иди да го чуе майстор .. но най вероятно си е маховика .. тоя твоя познат дето е "поддържал" колата малко те е прецакал продавайки ти кола с много предстоящи ремонти дано поне си я взел изгодно ( 4000-4500 лв )

dk4174184

Цитат на: Alexi в 16 Април 2013 20:33:33
иди да го чуе майстор .. но най вероятно си е маховика .. тоя твоя познат дето е "поддържал" колата малко те е прецакал продавайки ти кола с много предстоящи ремонти дано поне си я взел изгодно ( 4000-4500 лв )
еееее поне ме успокои,взех е за 4к. Колко да си преготвя?някой не продава ли?

hotblooded

Приготви 1500 лв, ако ти останат - радвай се.

Bobi

Това дали ще стане за колегата?

hotblooded

Притискател, феродов диск, лагер помпа
Маховик

Без доставка до България - около 760 лв.
Феродов диск и притискател - рециклат - пестиш 100 лева, но не се наемам да кажа дали си струват!

П.С - рециклата няма лагер-помпа така че не пестиш нищо!

dk4174184

Маховик-135паунда= около 320лв.само това ли ми трябва?

ПС. Извинявам се,че ви питам само ама не разбирам от почти нищо

dk4174184

hotblooded

Цитат на: dk4174184 в 16 Април 2013 22:44:44
Маховик-135паунда= около 320лв.само това ли ми трябва?

ПС. Извинявам се,че ви питам само ама не разбирам от почти нищо
Ако купиш само маховик рискуваш да платиш 2 пъти за труд, като при втория път все пак ще си купиш и другите неща - ако си много на зор с парите - рискувай

Alexi

както и с ремъците се сменя всичко комплект да ти е мирна главата .. маховик ,съединител с притискател и лагер помпата .. най добре е всичко да е една марка

Bobi

Сори, забравил съм да дам линк : Линк

Колега, виж сега, ще се опитам да ти обясня просто. Очевидно 99% маховикът ти е за смяна. Маховикът работи като едно цяло с притискателен и феродов диск, което наричаме съединител. Въпреки че са различни части, не могат да "съществуват" едно без друго. Естествено, че можеш да купиш само маховик (flywheel), ако съединителят (clutch kit) е добре, но това може да се види само  само когато се свали съединителят и маховика. Ако е добре, печелиш, но ако и той е за смяна, то тогава ще трябва да сложиш стария съединител и след като купиш нов комплект съединител ( притискателен + феродов диск) и ще трябва да заплатиш цена за труд още веднъж напразно. В този случай накрая хем ще загубиш време + пари, хем ще стоиш без кола повече време.

Надявам се да съм се изразил достатъчно добре и да си разбрал. Не се извинявай, нали за това сме форум, за да си помагаме. Питай каквото искаш, убеден съм, че тук ще намериш отговори на почти всичките си въпроси.

dk4174184

Демек да приготвя към 1500лв :'(

Alexi

частите от тоя линк са за Мк4 .. комплекта за теб се намира за около 1000 лв с ровене в ибей или ако имаш някакви намаления по нашите магазини ..

hotblooded

в carparts4less му събрах целия съединител за 760 лв, доставка до България - някои каже точно, но няма да е над 150 лв.

Bobi

Ъъъ, какви 150 лв??? ??? Ако не бъркам, когато Pyrhel поръчваше, доставката до БГ беше около 50-60 лв с DHL ?

Alexi

той има предвид ,че няма да стигне и 1000

dk4174184

утре ще питам в Ели...ар точно какво ми трябва?маховик,комплект съединител и лагер помпа?

hotblooded

Маховик, феродов диск, притискателен диск, лагер-помпа, болтове за маховика (обикновено си идват с него).

dk4174184

Говорих с един маистор и тои каза че може да е тампоп на двигателя или тампон на скоросната кутия а може ли да е маховика

Bobi

Колко пъти още ще питаш? Отговорът няма да се промени...

hotblooded

Цитат на: dk4174184 в 17 Април 2013 11:04:36
Говорих с един маистор и тои каза че може да е тампоп на двигателя или тампон на скоросната кутия а може ли да е маховика
За последно:
От разстояние не може да се определи със 100% сигурност, но ако е тампон на двигателя ще хлопа и на празен ход, ще изхлопва  при подаване на газ, ще хлопа и при палене, и при гасене. Но какво чуваш, кога го чуваш, какво пишеш тук - може да не е съвсем същото наживо. От това което казваш - 90% е заминал маховик.

dk4174184

колеги ,първо изнявайте,въпроса не беше правилно зададен,идмах предви дали може да са тампоните или си оставя маховика,просто имах малко надежда ама....

Alexi

ти си отишъл на майстор ,той не е могъл на място да каже какво е ние как да ти кажем .. тампоните на мотора се виждат визуално дали са ок горния е маслен ако изтече си личи тоя под коша на кутията се вижда дали е разбит като я качиш на канал ...

ceco.deyanov

На голяма предавка с ниски обороти като подадеш газ и чуеш силно чукане = МАХОВИК
След като го смених вече няма никакво чукане.
Това съм го изпитал.
Ако искаш вярвай.
И не се чуди още дълго че да не сменяш и стартер.

Bobi

dk4174184

Благодаря.И да попитам нормално ли е като включиш задна оборотите да се вдигат с 500?

Пс.на майстор не съм ходил,от този които взех колата се е обадил на някъв негов майстор и е казал,че можело да бъде или тампона на двигателя или на скоростите.Н явно само направих така да ви ядосам :-[

Dmitarcho

Не си ядосал никой  ;) Но просто задваш един и същ въпрос, при положение, че са ти отговорили ;) А нали се сещаш, че така пред монитора, да обесняваш как чука :D
Ръца Пръца

radikn

Да за оборотите това е нормално и удобно ...
И не се притеснявай - колегите с повече опит
трябва да имат и повече търпение ! ;D
Успех с ремонта !

TourneoRS

Това номерче с оборотите го има и моя Ескорт  :D
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Marlboro

Цитат на: dk4174184 в 17 Април 2013 17:33:14
колеги ,първо изнявайте,въпроса не беше правилно зададен,идмах предви дали може да са тампоните или си оставя маховика,просто имах малко надежда ама....

То една надежда... Тия тампони са майка си и баща си, единия над 300, другия над 200...
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

Alexi

е ,като кажеш тампон на мотора звучи елементарно ,като нещо от най много 50 лв :)) за съжаление в по новите коли няма нищо евтино ..