Къса афтърмаркет антена за Форд

Започната от Bobi, 04 Април 2013 15:39:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bobi

Нещо ме удари токът и реших да махна грозната антена, която е абсурдно дълга. Някой има ли представа къде се продават хубави къси антени? Изключвам китайските пръчки по 2 лв, дето хващат само БНР.

valeri1972

АВИТЕЛ
има и по-евтини.....но както каза....не се знае качеството (beer)

petermitkov

65лв ми се виждат много за този чеп
sapienti sat

mirohristov

Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

valeri1972

petermitkov

Вижте какво видях сега в Кауфланд за скромната сума от 4.29лв.

sapienti sat

amplified

В Бриколаж струва 3.49 :)
Пробвана е и седи на моята кола, срязана.  Тази оригинално е 10-12см по-къса от фордовските. Трябва си доработка малко на долната част на гумата, щото е по-широка - 10 секунди с макетен нож.

escobar

whaaazp

Днес си взех нова антена от Бриколаж (цената и е 4.69), че гумата на моята се разпадна тотално и дори се наложи да я развивам с клещите. В действителност е по-къса от оригиналната и накрая е по-дебела, смисъл такъв че края и е като маншон и покрива стойката на колата, като уплътнява по-добре и заради това не мисля да я режа /оформям/ за момента. От към качество на сигнала не намирам разлика.

ps Утре ще я снимам и на колата, че стана едно обяснение..   :D

Bobi

Аз си харесах долното. Оригинален продукт за Форд.

http://www.richbrook-styling.co.uk/aerials/short-black-ford-anti-theft-aerial/165

Dmitarcho

We're sorry. The Web address you entered is not a functioning page on our site.
Ръца Пръца

Bobi

Оправено. Мерси за забележката :)

amplified

Баааа.. 3.49 беше у Бриколажа в София :D
Аз моята я срязах за 5 секунди с макетния и пак уплътнява, но не седи по-едра ;)
Аз и още 10-15 санта орязах, тамън твоята вече е разработена може да пробваме моята скъсената дали лови при теб.

Pyrhel

33 лева за тая антена?! :) Пък и съм почти сигурен, че не е оригинален форд продукт, какъв му е ФИНИС номера :P

Моята мисля да я резна... Ако мога да я сваля без да прецакам гумата, че на ръка не помръдва :(
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Bobi

Вместо официален съм написал оригинален...  (omg) С кеф ще ги дам тия 33 лв :)

whaaazp

Ето и как седи:

Цитат на: amplified в 28 Април 2013 22:57:45
Баааа.. 3.49 беше у Бриколажа в София :D
Аз моята я срязах за 5 секунди с макетния и пак уплътнява, но не седи по-едра ;)
Аз и още 10-15 санта орязах, тамън твоята вече е разработена може да пробваме моята скъсената дали лови при теб.

Мхм трябва да я пробваме - ако е ОК да я резна и аз.  ;D

p.s. 33 лв.. за антена няма да е скоро, както ги крадат постоянно.

x1l0n

А аз си мислех, че радиото е мъртво и тези антени вече са само наследствени ... :D
Иначе къса антенка - може в пулсатора да ги накарате да ви изровят от склада примерно, последно там бях намерил за малко пари.
FF /fast.fords/

moni74

И моята я огледах - гумата се е разпаднала. С ключ ли се развива, защото на ръка не иска - малко е ръждясала :)

----------------------------

amplified

За да не прецакаш боята на тавана те съветвам да свалиш плафона и след това стоп гайката на антената.
Махаш я от колата и с клещи за норматив се развива.

whaaazp

Ако си решил да я сменяш, спокойно според мен можеш директно с клещите да я хванеш и развиеш.
На моята гумата в началото липсваше вече, както се вижда, и си я хванах с клещите и развих спокойно - началото преди пружината е като гайка и не превъртаха. :)

moni74

Цитат на: amplified в 30 Април 2013 09:20:20
За да не прецакаш боята на тавана те съветвам да свалиш плафона и след това стоп гайката на антената.
Махаш я от колата и с клещи за норматив се развива.

Ако я развия само отгоре, ще остане остовата и там ако завия друга, ръждата остава, май, май...  Вероятно варианта е да се свали заедно с основата.

----------------------------

Balkanac

и моята оргинална пръчка сдаде багажа, след бая търсене открих тази http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0%90%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B0+%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B0+00107

Пасва перфектно и не намирам разлика в приемането.

Ето как изглежда монтирана на колата

Mondeicho

Изглежда много добре визуално. Намираш ли разлика в качеството на сигнала в сравнение с оригиналната?
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

К.Методиев

Аз съм с такава лови почти нишо, за София иначе става.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Mondeicho

Ее, толкова ли е лошо качеството? Надявах се поне малко от малко да става, защото с тази дълга оригинална антена ми стои много грозно. Може би ще я пробвам и ще преценя-те 10 лв. къде ли не отишли (rofl)

К.Методиев

Е става де, ама в сравнение с оригиналната е скапана.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Mondeicho

Поръчах я вече и ще я изпробвам как ще се държи...

Mondeicho

Ето я на колата:

Качеството на сигнала в София на места леко пращи, на дълъг път по бързо губи обхват от оригиналната. Аз си слушам мп3 обаче и не ми пречи.

Мишо

Пичове, дайте едно рамо ша ва замола  (tooth). Понеже антената и основата ми са в окаяно състояние, искам да Ви питам дали ако си купя някакъв комплект от тия
https://www.ebay.co.uk/bhp/mondeo-mk3-aerial  ще може да стане. Радио не слушам изобщо та ми е все тая за сигнала, не знам обаче дали навигацията ще работи с такава антена. Даже не знам дали навигацията ползва тая или друга антена.

Ozzie

За ставането - ще стане.
Аз си купих основа и антена от китайците.
Основа - 2,62$
Антена - 3,57$

Не че има съществена разлика в ловенето на сигнала без / със антена, но поне има някакъв вид.  (tooth)

По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...