Малък термостат Мондео МК3 2.0 TDCI 130 коня

Започната от ihovahi, 21 Март 2013 09:35:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ihovahi

Здравейте,

Знаете ли дали е съвместим малкия термостат на мондео МК3 2.2 TDCI 150 кончета с този на Мондео МК3 2.0 TDCI 130 кончета?!

Ако да моля дайте номер на термостат и даже по-добре линк от някъде с по-тъничко да го взема :) Не ми се наливат пари в МП.

Сега да кажа и симптомите:

Когато си карам няма проблеми загрява си колата, но спра ли на място и да я оставя да работ стрелката пада надолу въпреки, че в купето духа топло.

Да кажа и какво съм сменил за целта: а именно големият термостат (мисля, че беше около 18 - 20 лв.).

Хайде сега помагайте.

Който фôрка "майстор" си нахôда!

supertorr

Термостатите са еднакви / 1128018/. Ако имаш време дебни от е-бей изпадат много евтино.
Големия за 18-20 лв. сигурно не е оригиналния, а до сега не съм чул някой да се е похвалил след поставяне на неоригинален

Dmitarcho

Малкия термостат в МП е около 70 пари. Аз бих /ще/ си взема от МП ... и моето Монди прави същите мурафети
Ръца Пръца

moni74

А може ли да помоля и за каталожния номер на големия термостат, за 2.0 TDCI 130кс ако има значение.
Ето малкия от ибей, но не на търг - 25 лири с доставката в Англия. Като сложиш още 2-3лв до България и става на цената на МП.

----------------------------

Alexi

термостати - само оригинални ... дали от МР или от ибей ,цената специално на термостатите не се различава много ..

ihovahi

Яснооо значи от МП да го взема... гледам, че сте написали и каталожния номер :) Е тя работата стана ясна кое от къде.

Много благодаря на всички за отговорите  8)

p.s. Сега гледам, че по ebay са 57 лв. не е голяма разликата.

supertorr

Цитат на: moni74 в 21 Март 2013 09:54:57
А може ли да помоля и за каталожния номер на големия термостат, за 2.0 TDCI 130кс ако има значение.
Ето малкия от ибей, но не на търг - 25 лири с доставката в Англия. Като сложиш още 2-3лв до България и става на цената на МП.

1096283 това е големия

В e-bay изпадат малки термостати на смешни цени - аз моя го взех на 1 паун, друг колега на 7 пауна, така че ако имате време изпадат, ако пък не цените в МП са си съвсем като тези в UK

ihovahi

Ами знам, че е добре да се смени термостата\тите навреме... вдига разхода или се лъжа?!

Ами ще подебна аз да... намеря някой по-така на добра цена пък да видим :)

Alexi

скоро вземах големия за 5 паунда ,оригинален .. за другата зима ще го сменя профилактично

ihovahi

Alexi вземи и на мен бре :) Как бе младеж как ги намираш тия неща?! :)

supertorr

Цитат на: Alexi в 21 Март 2013 11:38:44
скоро вземах големия за 5 паунда ,оригинален .. за другата зима ще го сменя профилактично
Късметлия си аз дебнах 2 месеца и нямаше големи та дори и на малко по-ниски цени :-\

Иначе зимата преди смяна на термостатите ми беше качило нас 1.5 литра градско

ihovahi

Цитат на: supertorr в 21 Март 2013 11:48:25
Късметлия си аз дебнах 2 месеца и нямаше големи та дори и на малко по-ниски цени :-\

Иначе зимата преди смяна на термостатите ми беше качило нас 1.5 литра градско

Сега колко ти гори градско колата?!

supertorr

Цитат на: ihovahi в 21 Март 2013 11:50:59
Сега колко ти гори градско колата?!
8-8.5 с София
5.5-6 извънградско

ihovahi

Цитат на: supertorr в 21 Март 2013 12:26:31
8-8.5 с София
5.5-6 извънградско

Е значи да не се притеснявам за разхода. Чепеларе не е София, ама пък тук е по-студено. Сутрин задължително температурите са отрицателни и я оставям да поработи десетина минути.

Жал ми е да тръгна веднага.

Alexi

като вземете така да говорите .. те в общия случай бившите собственици са и взимали акъла 200-300к ,сега вие ще я жалите .. нищо и няма даже е по добре като запалиш веднага да тръгнеш - мотора загрява по бързо и износването студен е по малко ..

moni74

На такива цени оригинални ли сте взели? Genuine ли да пиша, ако искам винаги да ми вади само оригинални части?

----------------------------

Dmitarcho

Цитат на: moni74 в 21 Март 2013 20:15:25
На такива цени оригинални ли сте взели? Genuine ли да пиша, ако искам винаги да ми вади само оригинални части?

Принципно мда, Genuine => Оригинално за Форд/за първоначално вграждане ;)
Ръца Пръца

Alexi

оригиналния си личи ,на кутийката пише Форд стандартните кутийки за части на Форд ..

ето така изглежда тоя дето го купих наскоро

Dmitarcho

Баси каква малка джвъчка .. пък 70 пари и искат ... а ...
Ръца Пръца

ihovahi

Цитат на: Alexi в 21 Март 2013 15:35:09
като вземете така да говорите .. те в общия случай бившите собственици са и взимали акъла 200-300к ,сега вие ще я жалите .. нищо и няма даже е по добре като запалиш веднага да тръгнеш - мотора загрява по бързо и износването студен е по малко ..

Е ти сега. Не е ли добре поне да качи масло това онова преди да тръгне човек?

Пък и да искам да тръгна трябва да ми се размръзи предното стъкло...

А как вали в Чепеларе в момента не е истина чистачките едвам смогват... то не е каране а корабоплаване :)

gromoff

Моето мондео го правеше същия номер с изстиването и смених големия термостат (щото никой не знаеше, че са два). Оказа се, че няма промяна и се зачетох тук. Намерих номера на малкия, но няма никъде ментета и си го поръчах на 60 лв. Сменя се много лесно и колата се оправи.

ihovahi

gromoff

Да. Цената е 64лв. Аз го поръчах през познати от магазин за авточасти и ми седна 58. Реших си проблема с изстиването.

ihovahi

И аз преди малко си поръчах малкия термостат и утре или в петък ще е при мен :) Свързах се през майла с офис на МП в Пловдив и така. Като го монтирам ще коментирам резултата.

gromoff

То резултата е един.  ;D Оправя се колата.

ihovahi

ihovahi

Малко UP на темата.

В събота малкия термостат ще е при мен. Цената му от ПФ е 62.06 лв. Като го монтирам ще Ви се похваля :)

Valerko

Цитат на: ihovahi в 28 Март 2013 11:57:51
Малко UP на темата.

В събота малкия термостат ще е при мен. Цената му от ПФ е 62.06 лв. Като го монтирам ще Ви се похваля :)
голем монтай падна от март до сега  (rofl)
Не караи Пиян, спаси живот  :D

ihovahi

Valerko, извинявам се на теб и на останалите. Ама старост... от как съм го сменил (да чукнана дърво) всичко е супер. Но при мен и двата термостата са сменени и са нови (колко нови на една година  :-\).

Valerko

Цитат на: ihovahi в 24 Февруари 2014 13:20:12
Valerko, извинявам се на теб и на останалите. Ама старост... от как съм го сменил (да чукнана дърво) всичко е супер. Но при мен и двата термостата са сменени и са нови (колко нови на една година  :-\).
Ниама защо да се извиниаваш,  аз преглеждам форума и темите, информативно, и понеже и при мен ниама проблеми но ми дигна разхода с над 1 литар сприамо до сега, за това отворих гр и го почистих и колекторите,  вапреки че ги чистих преди 45000км,  сега пак се беше набрала чернилка е не като когато е взех колата ма неми пречи да убиа време, но малкиа терместат несам го смениал а симптомите за загриаване са сащите, трудно загриава
Не караи Пиян, спаси живот  :D