Поставяне на Парктроник на Mondeo MK3

Започната от Dmitarcho, 19 Март 2013 21:17:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Dmitarcho

ТА здобих се преди зимата с парктониче с четири сензора и дисплейче, времето взе да се стопля и започвам актично да си мисля как да го монтирам. Дисплея ще е над огледалото -това е ясно. Основния ми въпрос е, дали ще е по-лесно да прекарам кабела от дисплея до модула през прага, или през тавана /това важи за комбита, за седан тавана си мисля, че е невъзможен/ :D Знам, че звучи малко абсурдно идеята за тавана ... но ми се струва по-лесния и удачен варянт, при положение, че дисплея ще стой над огледалото. Мисля си, че като махна предния плафон и плафона в багажника и с една дълга по-твърда тел няма да има проблем да се прекара кабела от багажника до от пред :D Приемат се всякакви съвети, препоръки и тем подобни ;) Като започна да се цапам ще съм си заредил телефона за да мога да документирам процедурата ;)
Миро е обещал снимки на неговите датчици в задната броня, защото е пробивал и гредата зад бронята :( Да знаем къде да не пробиваме :D

Ще се опитам да обесня как монтирах парктроника на парахода :D Необходимо е да премахнем плафона в багажника /за комбита/, лявата пластмаса в багажника където е отдушника /държи се на едно болче и 2 щипки и нещо като закопчалка, където е отделението за аптечката махаме дунапрена за да стигнем до отдушника на самото купе.

Кабела за мониторчето го монтирах през тавана. Маха се предния плафон и този в багажника /важи само за комбита/. Кората на тавана леко се дърпа при предното огледало и се подпуха кабела с буксата на дисплейчето и се издърпва през друпката където е бил плафона. От плафона в багажника се мушка една ролетка /3м. са достатъчни/ не е никак трудно да се стигне до предния плафон с ролетката да предния плафон, там с тиксо се залепя кабела на дисплеичето и прибираме рулетката с кабела до задния плафон. От там издърпваме кабелчето през уплътнението на купето и си го издърпваме колкото е нужно.

В комплекта имаше с какво да направя дупките в бронята, трябва да се внимава с гредата зад бронята, че за малко да оакам нещата ;) Мерим, белязваме и режем смело и безотговорно :P

Слагаме датчика, завираме се под колата да търсим къде е показал кабела и го опъваме към задната лява гума на колата. През отдушника зад аптечката пъскаме някаква тел /по мекичка/ или нещо подходящо /аз използвах единя кабел от комплекта :D/, лягаме пак под бронята да видим накъде ще се покаже, с тиксо залепяме това което сме пуснали пред отдушника за кабела на датчика и леко издърпваме през отдушника да си вкараме кабелчето вътре в купето. Процедурата се повтаря със всички датчици.

Като сме махнали капака в багажника, от който се стига до винчетата за стопа,махаме целия капак
за да стигнем до снопа с кабели и търсим една буксичка за задните светлини /стоп,габарити,задни светлини/ разкачаме буксата и кабелите които отиват към "стопа" търсим зелен/черен кабел /това е кабела за крушката за задна светлина от който трябва да си вземем 12v за модула

Търсим си от къде да вземем маса, аз си пробих една дупка в купето, завих едно болче и от там си взех ;)

Нагласяме си дисплея над огледалото за задно виждане както ни е удобно, и спираме да се притесняваме, че ще събираме бордюри и тем подобни препядствия докато маневрираме назад ;)
Ръца Пръца

moni74

Аз имам фабричен парктроник, който обаче не работи заради изгорял датчик и умряло управление. Поне така ми казаха... Ако искаш да ти снимам задната броня за да видиш къде са датчиците? Иначе и аз си купих едно евтино китайче с дисплей и се чудя дали да го слагам, или да се опитам да намеря някой да се пробва с оригиналния парктроник.

----------------------------

Dmitarcho

Е ако можеш да си оправиш фабричния ... джиткай с него. При него недостатъка е, /поне за мен/ е, че е само със звук. И ако съм си набичил Лепа Брена на макс :D ще събера каквото има отзад :P
Ако не ти е проблем, няма да е лошо да има снимчици на сензорите ;)
Ръца Пръца

moni74

Да, само звук е. Като закача управлението и почва да писка постоянно. Изключихме изгорелия датчик - същата работа. Затова ми казаха да си търся направо нов парктроник.

Dmitarcho

Това са на Мони фабричните датчици ;) Прави впечетление, че са на нивото на куката за теглене ... а самата кука не се ли завива на въпросната греда ... ;)
Ръца Пръца

supertorr

Миро да не се прави а да се включва в "ноу хау". На мен ми прекара кабеляка за 5 мин. по изпитаната му схема- огледало-колона прагове багажник. Но да не му издавам тайните на занаята све пак не случайно е " мистър златни ръце" :))

tisho_tbk

Моят е китайски и екрана е вграден в ново огледало. Кабелите ги прекарах по колоната, прага и в багажника. Управлението също е в багажника

moni74

Гредата не е пробивана, защото гледах като пробваха парктроника. Купих си и кука за теглене, пробвах я, но хич не обърнах внимание.

Dmitarcho

Миро ме съветва по телефона :) Че в чата взеха да се карат, че сме го ползвали да сискутираме теми, а не сме пускали теми :D
Ръца Пръца

amplified

И тука ще оспамя с идеята дето видях реализирана фабрично при chrysler:

Адски практично и удобно!

Alexi

това парктроник ли е ? мен ми прилича на плафон ..

moni74

Това и аз съм го виждал на други коли - като погледнеш в огледалото за обратно виждане да гледаш дисплея. Но лично на мен по практично мисля че ще ми е дисплея да е отпред, защото аз паркирам или карам назад по странични огледала.

amplified

Алекси, дисплеят на парктроника е :) Аз поне като го паркирах тоя кораб ми се стори адски удобно.

mitakinen

Адашче на моето бивше Мондео дисплея го сложих долу при скоростния лост: http://fordbg.com/forum/index.php?topic=220.msg840#msg840
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

whaaazp

Цитат на: amplified в 19 Март 2013 23:40:54
И тука ще оспамя с идеята дето видях реализирана фабрично при chrysler:
http://www.300cforums.com/forums/attachments/srt8-specific-general-discussion/37116d1298760295-post-pics-your-factory-park-assist-img_2880.jpg

Адски практично и удобно!

На 99% от Мерцедес са там горе и е супер удобно, поне според мен, дори скоро мисля да го реализирам и на моята... Намират се такива с "обратен" дисплей  точно за таван. Този на снимката е същия и при Мерцедес е на Кобра, също ги има но са голяма цифра...  ::)

amplified

Ами той chrysler 300c си е мерц е класа... :)

Dmitarcho

Пу ... сложих го днеска най-накрая :D Кабела си го прекарах през тавана - инат съм си и това е :P Имаше премеждия ... утре ще си оправя поста с подробно описание и някоя друга снимка ;) Доволен съм като цяло ;)
Ръца Пръца

доницети

И аз се замислям дълбоко- камера или парктроник?! Доколкото посъбрах информация, тези парктроници май не отчитат колчетата срещу паркиране, а те явно са ми проблем. Много голяма кола бе  :-X дето жената казва- автобус  :D И преди Монди карах комби, ама тя Астричката сега ми изглежда като Смарт  :D
Моля за информация от тези които са си монтирали китайчета, че ако вършат работа, да си купувам един парктроник и да ми боядисат датчиците заедно с бронята- да са в тон  8)

Alexi

Цитат на: amplified в 20 Март 2013 09:33:46
Алекси, дисплеят на парктроника е :) Аз поне като го паркирах тоя кораб ми се стори адски удобно.
не ме кефи .. моята глава никога не се обръща назад ,навик от 350-400к на двуместни баничарки без задно стъкло ,паркирам си само по странични огледала парктроника е бонус ( наскоро установих че не хваща нищо под неговото ниво примерно 30-40 см бордюр е невидим ,кофти )

Dmitarcho

Засичат си доволно. За колчета не знам .. но клони и храсталачета малки - засичат.Не се сещам къде мога да го тествам с колчета - у нашето село нема подобни. Аз лично съм много доволен - върши си работата ;)
Алекси, зависи как са монтирани датчиците. Аз като ги слагах, взех една пейка и я сложих легнала - не надхвърляше 30-40 см. , беше доста под датчиците и я засече парктроника ;)
Ръца Пръца

Marlboro

Много зависи, как е монтиран, моя си лови всичко. И бордюри и тънките, черно бели колчета. До момента, не се е случвало да не хване, пробвал съм го в много ситуации.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

amplified

Цитат на: Alexi в 07 Август 2013 20:25:49
не ме кефи .. моята глава никога не се обръща назад ,навик от 350-400к на двуместни баничарки без задно стъкло ,паркирам си само по странични огледала парктроника е бонус ( наскоро установих че не хваща нищо под неговото ниво примерно 30-40 см бордюр е невидим ,кофти )
Главата обръщаш ли я като гледаш в основното огледало?  (rofl) (rofl)

доницети

А вие дето сте доволни- да споделите какъв модел и от къде сте си го купили? Както писах преди малко на dimitarcho имам някаква информация относно колците, но реших да попитам по-широк кръг хора.  Днес дори ходих до един алармаджия дето монтира парктроници и той отговори "Мммммм... Би трябвало!?" Вече няколко часа ровя в ebay- хвана ме крастата и докато не си купя или откажа съвсем, няма да мирясам   :'(

Marlboro

Най-евтиния от Илиянци, 30тина лева е. Ето снимка на кутията.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

Backstage

И моя е китайче...лови всичко квото има зад колата
на 15-20 см от земята (че и малко отстрани)...колчетата също.