Моето Скорпионче( SIERRA-Evolution )

Започната от vladi tanev, 09 Октомври 2011 09:37:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vladi tanev

Това е моето Скорпионче имам го от две седмици и съм много доволен,за някои е грозен автомобил но за мен си е (чичимобил) както си му казваме тука в Стара Загора,имам си всичко вътре а возията е уникална,даже като си я взех беше със едни 15 цола джантички ама то направо се губеха на колата та веднага се качи на 18 цола

има някои забележки по колата но те първа ще се пооправят но като цяло е в перфектно състояние
SIERRA EVOLUTION TEAM
Бай Владо-Скорпа

viksata

Добре дошъл в тъмната страна (thup)

Какво има от пред ?!? (evil)

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

Иван Вълков

Добре дошъл, много добра визия има с тия 18-ки, а и като цяло колата изглжда пазена.  (thup)

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

toretosz

На мен много ми харесва,а и все пак е с кардан (happy) верен на сектата.Мисля че само охлювче мо липсва.Ама да не викаме дявола  O:-)
Настъпи звяра, кажи "добро утро" на целия квартал :P

deshi

след 2 бири каза че иска 2.9 Cosworth
Грозен си кат` OHC  .....

Polly

На най-добрия ми приятел е такава и всеки, който я кара тази мацка много ме кефи... O:-)
Името няма значение...
                                  Важни са ХОРАТА, които седят зад него!

Bobi

Vladi, какво направи ти бе ? УНИКАЛЕН скорпион!И с тези 18-ки е станала брутална! Грозна е за тези, които сънуват Голф 3 или 4...Това е един прекрасен автомобил, а и съм готов да заложа пари, че вози няколкократно по-добре от моя фикус...
Още веднъж поздравления и много безварийни километри!

vladi tanev

За возия просто нямам думи,нещо уникално е,идеята за тази кола беше да си я купя и само да си карам понеже имах една сиерка и само правех та реших да се спра и да си взема нещо което само да си карам и возя да ама не вече се почва та под капака не е нищо особено засега,а и най важното е че се оказа че има и шпер и как само се пързаля  (happy)

но пък съм очарован от вървенето въпреки че има само 115 магаренца и най интересното е че дали е със включен или изключен климатик няма разлика докато съм се возил и карал други коли и в момента в който се пусни климатика и се усеща.
Та вече се започна понеже някак си тези джанти стояха доста на вътре и ми се искаше малко да излезнат напред и ето тука едни фланци

а също така трябваха и по дълги шпилки

за отзад сложих 15мм. а отпред 8мм. и ето резултата

ето и малко снимчици от лукса на тази кола

SIERRA EVOLUTION TEAM
Бай Владо-Скорпа

viksata

Супер е :)
(thup)
само бенз да му сипваш

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

Alexander

Найс!  8) Много е готина и си представям и как вози! Само да те радва!  (thup)
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

Pyrhel

Много е готин, мислени коли и вложени средства в тях, не като сегашните... Гледам, че дори изход за запалка има за отзад!
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

tsonyo_01

да ти е честито и да си го караш много години аз лично винаги се кефя на голямата кола возията е.......................ЧЕСТИТО

deshi

Нека видим след нова година какво ще се случи... :)  а още повече че са ще мога да  ви пращам разни работи от Швабско :)

vladi tanev

Време е да раздвижим малко със настъпването на зимата реших да си сложа зимните гуми със джапанките та ето ги и тях
тука са все още със летни гуми и тръгваха към смяната им

а тука вече монтирани

но някак си ми куцаше вървенето на колата не че не вървеше но ми се искаше още малко че нещо във високите ми куцаше и реших да си сваля дросела да видя какво е положените и дали неможе да се направи нещо и така вече беше вънка

имах един от някакъв v6 мотор и си викам един-два фланеца туй унуй и съм го сложил но за моя радост се оказа че е същия като на зетека и се оказа по някаква случайност че имах един дросел от 2,0 зетек премерих отворите и се оказа че има цели 6мм. разлика и тогава реших да сложа него но първо леко се заиграх на струга лекинко да го поразширя отвора му и ето какво се получи

а сега открий разликата  ;) 8)

ефекта беше на лице е не станах чудеса но имаше много по добър и осезаем респонс и тръгваше чудесно във ниските а във високите където исках промяна я имаше и то доста добра промяна абе получи се,сега следва малко разкарване на гърнета че ги има в излишък да се поотпуши малко и си мисля и катализатора да си махна а след това и едно хубаво колекторче. (fri)
SIERRA EVOLUTION TEAM
Бай Владо-Скорпа

{REDNIKA}

Страхотна количка много и се кефя и най много се кефя на това че е с Задно Задвижване
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

Racinga

Наистина е много готина и запазена колицата, успех с проекта който си започнал  ;)

Vas

Супер е с 18-ките ама тези със зимните гуми също не са лоши  (thup)
Поздрави! Много готин автомобил  ;)

scorpion4o

поздрав!Супер е колата  (fri)

Виктор Велев

колата на живо дори е по хубава от колкото на снимките аз имам честа да я виждам доста често

vladi tanev

малко новости смених предната решетка че със оригиналната нещо не ми харесваше и си затъмних фаровете

също така и задните стопове със фолио
SIERRA EVOLUTION TEAM
Бай Владо-Скорпа

scorpion4o

vladi tanev

След дълго умуване как да си позасиля малко двигателчето и разни тунинг мисли се стигна до това да му пресъдя ново сърце а и ето го

обаче исках да направя нещо че това червено капаче нещо издаваше положението и се сдобих със това

ето и една голяма плетеница и се почна подрежаднето

след няколко топчета изолир ето и това което ще ми върши работата

както се казва във една стара поговорка вълкът кожата си мени но нрава не  :D :D :D
SIERRA EVOLUTION TEAM
Бай Владо-Скорпа

Danchev

How about a magic trick?

deshi

Аммм аз  като ви го тиках в ръцете тоя капак вие се дърпахте ... ама е са глей ше ти върши работа :)

toretosz

Ех ех като се сетя 2 месеца назад  (ade) по скорошно монтиране и много безаварийни с него.
Настъпи звяра, кажи "добро утро" на целия квартал :P

Иван Вълков

(thup) Браво сега ще скорпиона ще е още по-голям наказател  (happy)

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

viksata

Хихихи
Браво значи ти го отмъкна RS моторчето  (thup)
този вариант е по лесния от това с V6  ;)...всичко пасва и заспива
трябва ти само смукателен колектор от 2.0 или 2.3, като на последния дросела е един и е по големичък :) и я няма тази VIS система като на 2.0...

Трябва да видиш дали новия комп от RS - то има вход за клима да вдига автоматично оборотите като включиш А/С- то
А и ще ти отпадне датчика за налягане на хидравликата на волана ... ма това не е болка за умиране  :D

Ако ти трябва инфо аз съм насреща  (thup)

Успех

scorpion4o

Аз все пак на разбрах какъв е този двигател???16V 136кс.???И наистина новия комп трябва да има изводи за АС на моята версия са 3 бр.Ако има TCS също трябват изводи!Иначе става "мазало"
Аре успех с монтажа (fri)

vladi tanev

Мотора не е 136к.с а 2,0 16в 150к.с от ескорт RS2000 то е ясно че ще е мазало ама колко да е мазало  :D
малко новости взех си масълце за маторчето

и съединител понеже на рс мотора е 240мм. и искам да си остане със него а моя е 190мм

тука е и маховика за по големия съединител и естествено незнам защо и по лек

и вече монтиран

сега си чакам вече смукателя който ще е от 2,0 136к.с понеже само той ставал за този мотор от достоверен източник,също така да се позанимавам със изпускателя и да си направя ново тврмостатно тяло че на този мотор е от към скоростната кутия.

SIERRA EVOLUTION TEAM
Бай Владо-Скорпа

viksata

Супер става  (thup)

ето малко със закъснение но направих актуални снимки на колектора :)

ето направо и албума със снимки:

http://hadjiankov.snimka.bg/automobiles/kolektor.642680.25908671

Не е готов още но да стигна до него...
Само че ти щом ще ползваш компа от RS трябва да запазиш гайките за ламбда сондите 

Интересно как си го измислил за термостата  ;)