Съвет за покупка на Форд-Фиеста Мк7.

Започната от karcen, 22 Февруари 2013 04:26:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

karcen

Здравейте колеги. Моля, помагайте със съвети и мнения.Искам да си взема Фиеста 1,6 TDCI 90ps. 2009 год. Споделете най-вече за мотора,дали го бива или не? Абе всичко ме интересува по принцип. Ще съм Ви много признателен.

Ето го Фордчето- http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=220210889&cd=634823705310000000&asrc=st|fs

escobar

Fiesta доминира в този клас - номер едно е по продажби в Европа и е първенец в класациите за надеждност.

Аз движа с Фиеста от същата генерация и за 3 години, 44000 километра не съм имал проблеми със съществени неща, а само с разни недоизкусорени тъпни. Можеш да погледнеш колата под профилната ми снимка.

Този екземпляр в мобиле има всичко необходимо, двигателят е доказан във времето, не е някаква революция. Гледам, че живееш в Германия и най-вероятно ще караш доста километри на ден, защото при под 50 километра на ден не си струва дизел на Фиеста според мен.
Фиестата е приказка за управление, вози стегнато, но в този клас не можеш да очакваш друго. С 5 скорости е и в Германия на аутобаните ще влиза в обороти, ама то си е полезно за двигателя.

Един перфектен автомобил в клас мини.

karcen

escobar да ти кажа,много ги карат тук и заради данъците и заради економичността.Пък и за идване до България си е по-евтино. Значи да скачам и да не му мисля?

escobar

Като се има предвид, че си в Германия - Поло или Фиеста. За мен Фиеста е по-красива и по-евтина за покупка и поддръжка, като в никакъв случай не е по-лоша от Поло.
На дълъг път, ако не се настъпва и бензиновата е много икономична, а дизеловата ще е песен.

Понеже сега караш Фокус, трябва да имаш едно наум, че резервоарите в този клас са масово по 40 литра.

karcen

А за Фокуса какво ти е мнението. За този след моя Мк2, дизела разбира се 1.6 ТДЦИ 109 коня?

Alexi

по евтина от поло ,шегуваш ли се .. поло почва от 17к ..

hotblooded

В сайта на PorsheBg най евтиното поло струва 18 375лв, В МП - най евтината Фиеста е 17 500...  Форд се циганят за климатик, а Ваген не само климатик, ами и радио нямаш за тези пари. Иначе има подгряване на огледалата

deshi

ХАх аз съм в Германия и карам мк 7 ... не е лоша кола даже за парите си е много добра ... пиши в кой град си може да  се запознаем :)
Грозен си кат` OHC  .....

bushiDO

Какво ще кажете за двигателите 1.4 дизел 68 к.с vs 1.25 бензин? Кой от двата е за предпочитане и много ли са спънати, че в БГ предимно на такива попадам...?

hotblooded

Цитат на: bushiDO в 05 Ноември 2013 12:09:56
Какво ще кажете за двигателите 1.4 дизел 68 к.с vs 1.25 бензин? Кой от двата е за предпочитане и много ли са спънати, че в БГ предимно на такива попадам...?
1.25 бенз - спънат е, но пък е доста по евтин за подръжка. Най-добре е ако намериш 1.4 бенз!

bushiDO

и аз предпочитам 1.4 бенз. но в БГ няма предлагане на такъв... по обяви излизат само 2 коли, като едната я гледах, но е спраскана от каране (кола на 3 година 120 К км....)

hotblooded

Цитат на: bushiDO в 05 Ноември 2013 12:30:52
и аз предпочитам 1.4 бенз. но в БГ няма предлагане на такъв... по обяви излизат само 2 коли, като едната я гледах, но е спраскана от каране (кола на 3 година 120 К км....)
Върнатите от лизинг погледна ли ги? Зависи и колко пари даваш - има и една "резачка" - 1.6 120 коня  Иначе - търсене му е майката - един колега си взе 1.4 96 коня от автокъща - много запазена, с газова инжекция - но пак към 14 бона се ръсна... (баси а базовката е 18 бона нова :( )

Alexi

според мен дизела 1.4 не си заслужава .. поддържаш комън рейл а е много слаб ,няма и да гори особено малко щото ще се натиска за да върви .. 1.4 бензин е оптималния мотор ,стотина коня в ниския данък ,приемлива динамика ще има .. наскоро имаше в мобилето двувратка титаниум 1.4 беше около 10к но много бързо се продаде

bushiDO

проблема е, че трябва да е с 4 врати - да може по-лесно жената да се оправя с децата, че с 2 врати и 2 деца става сложно...

hotblooded

Цитат на: bushiDO в 05 Ноември 2013 13:04:37
проблема е, че трябва да е с 4 врати - да може по-лесно жената да се оправя с децата, че с 2 врати и 2 деца става сложно...
2 деца? Ще ти е малка фиестата (ако ще е единствена кола)....  Фюжън? фокус? Предимството на двете врати когато си с деца е че не се притесняваш че могат да отворят врата или прозорец :) Иначе качването е малко по трудно :)

bushiDO

ще е единствена, но за жена ми ;)
имаме друга по-голяма за всички!

pAbLo

Форд ли държиш да бъде?
Тази се продава от доста време..
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

hotblooded

Цитат на: pAbLo в 05 Ноември 2013 13:30:29
Форд ли държиш да бъде?
Тази се продава от доста време..
Четири врати търси колегата :)

pAbLo

И хем прочетох за 4-те врати (dwo)
Ето една Червена тогава

hotblooded

Цитат на: pAbLo в 05 Ноември 2013 13:40:09
И хем прочетох за 4-те врати (dwo)
Ето една Червена тогава
Готина е, с хубави екстрички.... само да му се дават толкова кинти.

Alexi

сега като загледах обявите за фиеста мк7 то 90% са уникати на по 4-5г и на по 20-40к км пробег .. че и дизели има че и с газ ама стоели не са ги карали ,5г стояла колата минала само 20к, и я продал собственика и за 3 евра че да дойде на 10к лв тука .. все ми е на акъла ..

hotblooded

Цитат на: Alexi в 05 Ноември 2013 13:42:34
сега като загледах обявите за фиеста мк7 то 90% са уникати на по 4-5г и на по 20-40к км пробег .. че и дизели има че и с газ ама стоели не са ги карали ,5г стояла колата минала само 20к, и я продал собственика и за 3 евра че да дойде на 10к лв тука .. все ми е на акъла ..
то има 5 годишна на 200+ к и то карана само в България - смятай!

pAbLo

Ако вземеш някоя от МНОООГОТО бели МК7-ци - вервай ми ВИВАКОМ-ки са и на тея километри са... (finger)
Ами Алекси - след 4 години ако ми омръзне Фиестата на колко КМ смяташ,че ще я върна в МП?
Жокер - няма да са много 8)

hotblooded

На служебните коли има нещо по-страшно от това колко са карани - КАК са карани....  Иначе при служебните има и друг номер - доста често се надписват километри за да се краде гориво...  Но нека да не цапаме темата.

bushiDO

верно малко се отвличаме от темата, но аз карам служебна, без лимит и едва навъртам 25000 км/год. Така че м/у 15-30 000 годишен пробег си е нормално. Естествено има и рекордьори, но на който каквото му се падне.....

Pyrhel

Кой е карал едновременно 1.4 дизел и 1.25 бенз на едни и същи коли?
Нито единия, нито другия е спънат, даже 1.25 предлага доста повече от колкото звучи. За 6 месеца минах 30 000 км с такава фиеста и оплакванията са ми за извънградско по големите нагорнища, защото трябваше да връщам на 4та, за да поддържа 130 км/ч
1.4 68к.с. е страхотен мотор и бих го избрал пред 1.25 бенз. Поддръжката и на 2та е ангренажен ремък, на дизела имаш по-скъп филтър, за разлика от 15-20-левовия за бензина. 1.4 68 к.с. (защото има и малко по-мощен) гори доста малко, а е и в ниския данък.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

мда ама освен ремък имаш турбина дюзи и помпа на обща стойност колкото колата втора ръка .. малкия дизел гори колкото голям но върви много по малко ( питай ме откъде знам ) и е напълно безсмислен , и по правило дизелите са на доста повече км втора ръка ..за фиеста бих взел бензин но 1.4 все ще изпадне такъв

bushiDO

кажете спешно сервиз, да прегледа една фиеста! Има леко тропкане когато се върти волана. Продавача е навит да я откареме на преглед, но не знам къде.... за София става въпрос.

П.п. MK7 хидравлика ли е, или електроусилвател? - Електроусилвател е!

п.п. приключи сагата - жена ми в някакъв случаен сервиз я е откарала, не са намерили никаква забележка, но аз ясно си усетих нещо странно, но явно от форд толкова си могат  (rofl)
Колата е MK7 2011 първа регистрация, бъкана с екстри, 1.4 дизел - и тези които казват че не отпества да върви са.... абсолютно прави (wisdom)

pAbLo

Жената щом я харесва - ЧЕСТИТА да и е!
И моята каза МИКРА и нищо друго,така че да си ги карат със здраве и кеф а за невървенето... Колкото толкова 8)

Bobi

А, ти си я купил. :) Да ти е честита и много да ви радва! Надявам се да я покажеш някой ден.